Vinsmagning: Molly Dooker

vinsmagning, Molly DookerGemalen og jeg var til Molly Dooker-vinsmagning for nylig – en smagning jeg virkelig havde set frem til, hvor jeg har flere gange nydt gode vine fra den producent. Molly Dooker producerer australske bulderbassevine, som typisk ligger på 15.5-17.5% – altså virkelig heftige vine, som slår hårdt. Jeg var derfor nødt til at være lidt forsigtig, da vi skulle smage vinene, selvom jeg mest af alt havde lyst til at bunde hvert glas, for vinene var ret gode.

vinsmagning, Molly DookerMolly Dooker producerer mest rødvin, men der var også en enkelt hvidvin blandt de vine, skulle smage, og den var faktisk ganske god. En frugtet vin med toner af blandt andet melon og pære, uden at den dog blev decideret sød. Vi endte med at købe en flaske af denne.

vinsmagning, Molly DookerRødvinene var generelt tunge og fyldige, og Gigglepot var ingen undtagelse. En kraftig vin med lidt solbær over sig og lettere krydret smag. Jeg savnede dog lidt af den saftighed, der er i Shiraz-vinene fra samme producent.

Her kom vi til en gammel kending – eller i hvert fald en vin, som vi har smagt flere gange før. Jeg kunne ikke helt lade være med at sammenligne Blue Eyed Boy med The Boxer, som Molly Dooker også laver. De har flere ligheder, men Blue Eyed Boy er en lidt mere elegant vin med flere smagsnuancer. Nåja, og så er den også ca. dobbelt så dyr som bokseren. Igen en vin, der smager af efterår med brombær- og blommetoner. Den er ret sød og rar – og så alligevel rimelig balanceret, når man sammenligner den med The Boxer.

vinsmagning, Molly DookerThe Maitre D kendte jeg ikke i forvejen, men den viste sig at være en rimelig balanceret og tilgængelig vin. Bestemt udmærket men ikke en, jeg nødvendigvis selv vil opsøge, for sammenlignet med mange af de andre Molly Dooker-vine syntes jeg, at den var lidt anonym.

vinsmagning, Molly DookerTwo Left Feet er blandt mine yndlingsvine fra denne producent, og det er måske ikke så underligt, for det er en af de kraftige Shiraz-vine. Vi er ovre i de kraftige sager med en vin, der smager af kraftige efterårsbær og lakrids, og så har den en forholdsvis lang eftersmag. Det er sådan en vin, jeg gerne vil have på bordet til efterårs- eller vinterretterne!

Bagerst gemmer vores yndlingsvin sig. The Boxer er en rigtig spradebasse af en vin – masser af fylde, sødme og kraft, der på én gang er voldsom og vanedannende. Det er sådan en vin, du hurtig kan drikke dig festlig i (og det har jeg da også gjort på et tidspunkt… ahem…). Vi havde egentlig planlagt, at vi skulle benytte muligheden og finde et par nye yndlingsvine til denne vinsmagning, men det endte alligevel med at være The Boxer, som vi bestilte en lille håndfuld af. I forhold til pris var det den vin, der – i forhold til vores smag – var best value for money, så selvom et par af de andre vine havde lidt flere finesser og smagsnuancer, så var dette bedste køb samlet set.

vinsmagning, Molly DookerMolly Dooker vine er ikke billige – de billigste, vi smagte denne aften, lå på 160 kr. flasken, og da vi nåede til Carnival of Love og Enchanted Path havde prisen efterhånden sneget sig op på omkring 500 kr. per flaske. Jeg havde glædet mig til at smage Carnival of Love, men det endte med at være Enchanted Path, der imponerede mig mest. Igen en Shiraz-vin med brombærnoter, der var kombineret med lidt mere blomstrede noter… og vanilje? Mange spændende smagsdetaljer og en god balance i vinen.

vinsmagning, Molly DookerSidste vin inden aftensmaden var også aftenens dyreste vin. Velvet Glove sniger sig op på knapt 1100 kr. per flaske. Så er den til gengæld også smukt indpakket i en ret feminin flaske med flot svungne kurver og en blød etiket, hvor informationerne er broderet på med sølvtråd. Jamen altså! Denne Shiraz var da også ganske lækker – gode detaljer med bær, sødme og lidt krydderier i smagen og så alligevel mere frisk end de andre tunge rødvine.

producentens hjemmeside kan du se en række videoklip, som fortæller mere om Molly Dooker – og så er der selvfølgelig også en forklaring på, hvorfor man skal ryste vinene, inden man drikker dem! Ja, du læste rigtig – en Molly Dookervin (i hvert fald de yngste vine) skal lige rystes inden brug. Se nedenstående videoklip.

5 thoughts on “Vinsmagning: Molly Dooker

  1. Pingback: Oksegrydesteg med glaskålssalat og The Boxer | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *