Vinsmagning: Châteauneuf du Pape

Chateauneuf du Pape, vin, vinsmagning, rødvin, hvidvinTidligere på ugen var gemalen og jeg til årets første vinklubsarrangement. Temaet for denne vinsmagning var Châteauneuf du Pape, og selvom mange af vinene var ret unge, så var der flere dejlige vine iblandt. Vinene blev præsenteret af The Wine Company, som holdt aftenens foredrag.

Châteauneuf du Pape ligger i Rhône-dalen i Frankrig og hører til blandt de populære vin-regioner på det danske marked. Vil du læse mere om vine fra Rhône-området, så tjek denne artikel fra Vinlex.

Smagningen bød på 2 hvidvine og 8 rødvine, og vi smagte følgende:

Pierre Usseglio, Châteauneuf du Pape Blanc 2013 – frisk og mild duft med et strejf af anis. Vinen var meget afdæmpet og med let anissmag – behagelig men nok en anelse for diskret til mig.

Clos Saint Jean, Châteauneuf du Pape Blanc 2013 – mild og meget vag duft. Hvidvinen var mild med en let sødme og et dejligt strejf af syre til sidst. God balance.

Domaine Giraud, Châteauneuf du Pape Premices 2012 – mellemkrydret og varm duft af peber. Rødvinen viste sig at have en overraskende rund og behagelig smag med en let sødme og fin syre. Og så selvfølgelig også lidt peber i smagen.

Domaine de Cristia, Châteauneuf du Pape 2012 – kraftig og kold duft, men en noget mildere smag. Dejlig vin – balanceret, lettilgængelig og lidt af en pleaser. Strejf af blomme.

Pierre Usseglio, Châteauneuf du Pape Tradition 2012 – forholdsvis kraftig duft med fylde og sødme. Vinen i sig selv var relativ sødmefuld med en vis portion syre til at trække mundvand. Den viste sig i øvrigt at passende rasende godt til en lille ret med sesam, som vi spiste til.

Domaine Giraud, Châteauneuf du Pape Tradition 2012 – ret kraftig og sødmefuld duft med tydelig alkohol. Vinen var dog relativ mild, men havde stadig fylde. Den var let at drikke, men lidt for sødmefuld til min smag.

Clos Saint Jean, Châteauneuf du Pape Tradition 2012 – dejlig fyldig og fed duft. En rimelig mild vin, der dog var krydret og havde tilpas med syre.

Pierre Usseglio, Châteauneuf du Pape Cuvée Mon Aïeul 2010 – relativ mild og frugtet duft. Vinen var letkrydret og havde en fin balance mellem syre og sødme. Smag af blandt andet blåbær. Bonusinfo – vinen blev kåret som bedste rødvin på Rhônefestivalen i 2014!

Pierre Usseglio, Châteauneuf du Pape Cuvée Mon Aïeul 2015 – kraftig og sød duft af solbær. Relativ fyldig og sødmefuld vin.

Clos Saint Jean, Châteauneuf du Pape Combe de Fous 2012 – igen en vin med en fyldig duft af søde solbær. Rødvinen var meget frugtet og med en rimelig tung og sødmefuld solbær- og kirsebærsmag.

Jeg var positivt overrasket over, hvor mange af vinene, der allerede var værd at drikke nu. Frankrig er ellers et af de få lande, hvor der stadig produceres en del ‘gemmevin’ (dvs. vin, som kun bliver bedre af at ligge i 5-10 år). Ok, nu sætter jeg det lidt på spidsen, men det er interessant at se, hvordan vinmarkedet har ændret sig gennem de sidste 5-10 år, hvor der nu sælges langt flere drik-med-det-samme-vin. Mange af ovenstående vine bliver endnu bedre af at ligge i nogle år, men de kunne sagtens drikkes nu.

Chateauneuf du Pape, vin, vinsmagning, rødvin, hvidvin

2 thoughts on “Vinsmagning: Châteauneuf du Pape

  1. Det lyder rigtig dejligt med jeres vinsmagning og du har præsenteret dem flot 🙂

    Hvis I trænger til et lille weekend ophold, så kan jeg anbefale kroen i Rold skov, lækker mad, underholdningsmulighed, vinsmagning, pool, råvildt i skoven, smuk natur og dejligt område – all in all 🙂

    God søndag fra Maria

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *