Vietsense

Vietsense, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnI uge 7 var der Dining Week i København, hvor man kunne spise en treretters menu inkl. en flaske kildevand for 200 kr. på en lang række af byens restauranter. Vi spiste på Verandah, men vi nåede faktisk også forbi Vietsense på Frederiksberg.

Vietsense er en vietnamesisk restaurant, og aftenens menu bød både på en række klassiske asiatiske serveringer samt en enkelt overraskelse.

Til forret fik vi en tallerken med en masse små serveringer – sommerruller med rejer, risnudler, mynte og agurk, sprøde forårsruller med krabbe, svinefars, vandkastanje og skovøresvampe, panerede tigerrejer og dumplings med svampe og svinefars.

Det var en fin potpourri af asiatiske hapsere, og de var lige, som de skulle være – sprøde, saftige, friske og tilpas krydrede.

Vietsense, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTil hovedret fik vi kylling vendt i citrongræs serveres med risnudler, mynte, syltet kål, hakket jordnødder og en let limesauce til, som dog smagte meget som den fiskesauce, vi fik til den ene af forretshapserne. Det var lidt synd, for den passede ikke så godt til, og det havde også været sjovere med en anden type sauce end én, der var så tæt på forretssaucen. Hovedretten var ret stor og med en meget gavmild mængde nudler. Måske skyldes det, at jeg normalt ikke spiser så mange kulhydrater til daglig, men det blev lidt overvældende. Jeg havde gerne set, at der var lidt flere grøntsager – det er faktisk vietnamesernes evne til at bruge masser af grøntsager, der gør, at jeg rigtig godt kan lide den madkultur, men det skinnede ikke rigtig igennem i aftenens hovedret.

Vietsense, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnAftenens dessert var jeg ret spændt på, for den lød interessant. Normalt undgår jeg desserter på asiatiske restauranter, eftersom de sjældent byder på noget autentisk men blot reproducerer (dårlige) vestlige desserter såsom bananasplit. Her diskede Vietsense dog op med en hvid chokolade panna cotta tilsmagt med lime og toppet med rommarineret mango. Jeg kunne rigtig godt lide ideen med denne dessert, men desværre var den ikke særlig god. Konsistensen var forkert – tung og grynet – og jeg syntes, at toppingen smagte af dåsefrugt. Æv. Men trods alt rart at de forsøgte sig med noget helt andet end de kedelige løsninger.

Det var et kort besøg på Vietsense – jeg tror, vi gik efter fem kvarter, for køkkenet var rimelig hurtige, og vi så ingen grund til at blive hængende, når nu vi var færdige med at spise. Maden var udmærket til prisen, men jeg ville nok forvente noget mere, hvis jeg kom der på en almindelig hverdag. Jeg syntes for eksempel, at maden på Bonjour Vietnam var langt mere interessant (her var servicen til gengæld så dårlig, at jeg – desværre – ikke har tænkt mig at spise der igen).

Fire stjerner herfra til Vietsense.

4 thoughts on “Vietsense

    • Jeg har endnu ikke fundet det perfekte vietnamesiske spisested i København (hvis det findes :)), men jeg leder stadig 🙂

  1. Kære Piske
    Jeg tror, at den fiskesauce er den normale dip til denne salat. Det er i hvert fald sådan, jeg får den på min yndlings-vietnameser i Dublin, og også sådan jeg serverer den selv. Det er selvfølgelig en smagssag, om man er til den eller ej. Lidt ærgerligt hvis de på menuen får den til at lyde som noget andet, end den er.
    Synes også maden var fin på Bonjour Vietnam, men havde dog også et lidt problematisk forhold til servicen. Det var ejeren, der serverede, og hans hænder så ud som om, at han havde rodet med en cykelkæde. Meget mystisk.
    Kh Nadia

    • Jeg var ikke så vild med den, men jeg var først og fremmest overrasket over, at de ikke havde sammensat en menu, hvor saucerne adskilte sig mere fra hinanden. Mærkeligt med ‘cykelkæde-hænderne’ – det virker ikke så betryggende!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *