Verdensfredskager

Vi har haft gæster i dag, som blev godt affodret med masser af thaimad. Det vil jeg fortælle mere om i løbet af søndagen. I eftermiddags fik jeg afprøvet noget helva, som jeg købte i forbindelse med det mellemøstlige benspænd, men hvor jeg ikke nåede at få smagt på det. Konsistensen var dog lige lovlig krystalliseret/melet til mig, så det var ikke det store hit. Jeg bagte også nogle småkager, som jeg engang fandt opskriften på hos MissMuffin. De hedder originalt World Peace Cookies, og det fandt jeg egentlig meget passende set i lyset af, hvordan verdenssituationen pt. er. Verdensfred – ja tak.

Jeg justerede en lille smule på mængderne, brugte almindeligt smør i stedet for usaltet og undlod derfor at tilføje salt til dejen samt dekorerede med hvid chokolade til sidst.

Verdensfredskager
ca. 16 stk.

70 g blødt smør
½ tsk vaniljeekstrakt
25 g rørsukker
60 g brun farin
20 g kakaopulver
0,25 tsk bagepulver
70 g mørk chokolade (70 %), hakket

hvid chokolade til at dekorere med

Put smørret i en skål og pisk det let og cremet. Tilsæt derefter vaniljeekstrakt, rørsukker og farin og pisk det godt sammen. Bland hvedemel, kakaopulver og bagepulver i en anden skål og rør det derefter i dejen.Vend den hakkede chokolade i dejen. Saml dejen til en klump og rul den til en tyk pølse på bordet. Pak den ind i husholdningsfilm eller stanniol og lad den ligge i køleskabet i mindst tre timer. Lige inden du skal bage småkagerne, tænder du ovnen på 200 grader og tager derefter dejpølsen ud af køleskabet. Skær den i skiver på ca. ½ cm tykkelse og læg dem på et stykke bagepapir på en bageplade. Smuldrer dejen lidt, skubber du blot smulderet sammen med småkagestykket, så de flyder sammen igen under bagningen (her bliver dejen ret flydende).

Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter og lad dem køle af, inden du dekorerer dem med hvid chokolade.

Note: Dejligt mørke og sprøde, og så er den hvide chokolade med til at give den mørke smag lidt modspil, ligesom den holder mere fast på den porøse småkage.16 thoughts on “Verdensfredskager”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *