Verandah, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDe senere år har Copenhagen Cooking erklæret ‘krig’ mod den kedelige måned, februar og har i samarbejde med en lang række restauranter m.m. sørget for, at der bliver afholdt et væld af spændende madarrangemeter. Det er alt muligt lige fra foredrag, kurser, markeder og særlige restaurant-oplevelser. I sidstnævnte kategori er det især Dining Week, der er blevet populær. Her har du mulighed for at spise en treretters menu inkl. en flaske mineralvand på over 50 københavnske restauranter.

Vi var til to Dining Week-arrangementer denne gang. I går besøgte vi indiske Verandah, som ligger hos The Standard, der åbnede sidste år. Siden jeg hørte om Verandah første gang, har jeg drømt om at besøge stedet, så det passede som fod i hose at restauranten var en af dem, der deltog i Dining Week.

Verandah, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg lod gemalen om drikke vin denne gang og nød i stedet en cocktail. Verandah har et pænt udvalg af cocktails, og der var en del interessante at vælge imellem. Jeg endte med denne her (som jeg desværre ikke husker navnet på) med blandt andet rom, citron, lime, ingefær samt noget, der var med til at give drinken en ret røget smag – desværre en anelse for røget til min smag, men bortset fra det havde drinken en overraskende god balance. Jeg har ellers tit oplevet, at cocktails kan blive meget sprittede i smagen, men det var denne her ikke – ej heller for sød eller skarp.

Verandah, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTil forret fik vi Aloo Chat New Delhi style, der bestod af ristede, knuste kartofler, sødet yoghurt, tamarindsauce, granatæblekerner samt lidt ‘knas’. En virkelig lækker ret, hvor alle komponenter matchede hinanden perfekt. For min skyld kunne portionen godt have været dobbelt så stor – den smagte virkelig efter mere! En virkelig positiv overraskelse.

Verandah, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnHovedretten var røget lammecurry, hvor det røgede lam blev serveret med dahl, ris og naanbrød. En lidt mere klassisk servering, som ikke desto mindre gav varmen. Jeg kunne godt have brugt lidt grøntsager til, men ellers var alt, som det skulle være.

Verandah, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTil dessert fik vi denne fine anretning, som bestod af Tandoori ananas, pistaciecreme samt piña colada sorbet. En mild og behagelig dessert, hvor mængden af kokos var godt afstemt, så isen ikke kom til at virke parfumeret eller vammel. Den måtte dog gerne have fået bare et lille skud sødme, og så gjorde det heller ikke noget, hvis der havde været lidt ekstra af pistaciecremen – den var jeg nemlig fan af!

Betjeningen på Verandah var opmærksom, engageret, humoristisk og utrolig charmerende. Vi havde to tjenere i løbet af middagen, og begge var søde, behagelige og med et glimt i øjet – også selvom der var helt fyldt denne aften.

Stedet levede bestemt op til mine (høje) forventninger, selvom Verandah ikke ‘skejede’ så meget ud på menuen, som jeg tror, de kan, når de for alvor ruller sig ud. Det er en restaurant, jeg helt sikkert skal besøge igen for at se, hvad de mere kan byde på.

Fem stjerner herfra til Verandah og en hemmelig plan om at besøge stedet igen – gerne om sommeren.