Tryl med rester

Husker du at få det bedste ud af rester, sjatter og endeskiver?

Ovenstående pangfarvede sandwichboller bagte jeg i weekenden, og det var en sand oprydning af alskens gode sager, som bare kedede sig i køleskabet. Sandwichboller, grovbrød og i det hele taget bagværk er en perfekt måde at få udryddet de fleste rester, for du kan slippe af sted med at proppe næsten alt i brød. I de knaldorange boller var der blandt andet et par skefulde ajvar, en god sjat kærnemælk samt lidt forskellige typer mel, men du kan også sagtens bruge revet frugt eller grønt, kogte grøntsager, hakkede nødder, revet ost, friske krydderurter eller diverse krydderpastaer, pestoer eller dressinger i stil med ajvar og babaganouch. Det er kun fantasien, der sætter grænser – og dine smagsløg.

Vil du have flere gode ideer til at få det bedste ud af resterne, så tjek blandt andet mit indlæg og de efterfølgende kommentarer.

10 thoughts on “Tryl med rester

 1. Det er også et hit her hos mig. Det er jo helt fantastisk som man kan tømme køleskabet, frugtskål og køkkenskufferne når man laver “resteboller”

 2. Vibeke – ja, det er ret sjove og spændende boller, man kan lave. De kan dog være svære at genskabe, hvis man har fundet en rigtig god kombination men ikke har lagt mærke til mængderne undervejs 🙂

 3. Her er noget jeg kan lære af… Jeg er ikke særlig god til at udnytte rester. Jeg er i det hele taget en af de der er “madspildere” – Undskyyyld, jeg ved godt at det er noget møg. Men jeg skal nok oppe mig og lære at udnytte det hele meget bedre. Promise!

 4. Miss A – jeg blandede en dej af gær, vand, ajvar, kærnemælk, lidt salt, lidt sukker samt nogle forskellige meltyper, lod det hæve til dobbelt størrelse, formede boller af det, lod dem hæve et sted mellem en halv og en hel time, penslede dem med æggehvide, dryssede sorte sesamfrø over og bagte dem i ovnen – og så fik jeg ovenstående boller 🙂

 5. Hej Piske,

  Jeg har også lige puttet en portion boller i fryseren. De “stædige” krabater i køleskabet var denne gang græsk yoghurt og rosengelé (mængde som sukker / honning) og jeg er helt enig i, at det er spændende at se, hvad der kommer ud af eksperimenterne. – Hvad gør det så, at det ikke kan genskabes!
  Meget ofte er drivkraften til min bolle-bagning et eller andet mælkeprodukt, der er lige ved at gå over.
  Hilsen
  Jonna

 6. Jonna – det kan jeg godt genkende – det er især i forbindelse med kærnemælk, at jeg lige får sat en portion over 🙂

  Den anden dag var det dog en sjat fløde, der var til overs, og så blev jeg 'desværre' nødt til at lave is… akkeja 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *