I sne står urt og busk i skjul…

… der er så koldt derude…

… og visse ting står helt, helt stille…

Jeg troede, jeg skulle til træning i dag – men jeg tog fejl. Eller rettere – jeg ombestemte mig, da snevejret tog til, og jeg godt kunne regne ud, at busdriften måske ikke ville være så spændende her til aften. Derfor endte det med, at jeg kom tidligere hjem, end jeg plejer på sådan en onsdag, og da gemalen også smuttede tidligt fra kontoret for at undgå for megen kø på motorvejen, så fik vi både taget en opsparet opvask samt pakket en stor kasse med køkkenting, inden jeg gik i gang med aftensmaden.

Jeg så på et tidspunkt en opskrift på tomatpandekagerhos Signe, og den idé syntes jeg vældig godt om, så det ville jeg også prøve. Jeg valgte at lave nogle tykke tomatpandekager, så jeg kun skulle bruge én til hver, men da jeg har planer om et andet madeksperiment i morgen, som gemalen nok ikke er fan af, lavede jeg portionen til tre personer, så der også er mad til ham i morgen.

Tomatpandekager med kødsovs
3 personer

Dej:tomatpandekager, pandekager, soltørrede tomater, æg, oregano, hvedemel, olivenolie, svinekød, hakket svinekød, tomatkoncentrat, paprika, chili, aubergine
6 soltørrede tomater i olie
1 æg
2 dl vand
1½ tsk oregano
½ tsk salt
70 g hvedemel
1 spsk olivenolie

Kødsovs:
500 g hakket svinekød
1 stor dåse tomatkoncentrat
olivenolie
2 tsk paprika
1 tsk chili
salt

Auberginetern:
1 aubergine
et stort skvæt citronolivenolie

Blend alle ingredienser til dejen undtagen melet. Pisk derefter melet i og bag pandekagerne på en pande, der er hældt lidt olivenolie på – jeg brugte citronolivenolie. Steg samtidig det hakkede svinekød i lidt olie, tilføj tomatkoncentratet sammen med en god sjat vand og lad det koge op. Hæld krydderierne i og lad det koge i et par minutter.

Auberginen skæres i tern og steges på en pande med et stort skvæt citronolivenolie.

Fordel et par grydeskefulde kødsovs ud over alle tomatpandekager, hæld gerne lidt revet ost over og rul den sammen. Giv den evt. en kort opvarmning i mikroovnen, mens aubergineternene bliver færdige. Servéres gerne med en skefuld creme fraiche til.

Note: Denne kombination var rigtig lækker – disse tomatpandekager smagte tilpas meget af tomat, uden at det virkede voldsomt, og kødsovsen var krydret nok til, at det kunne mærkes, men uden at virke decideret stærk. De citronstegte auberginetern var dejlig friske til, og alt i alt følte jeg lidt, at jeg forkælede mig selv med denne aftensmad – dejligt!