Tomatpandekager med kødsovs

I sne står urt og busk i skjul…

… der er så koldt derude…

… og visse ting står helt, helt stille…

Jeg troede, jeg skulle til træning i dag – men jeg tog fejl. Eller rettere – jeg ombestemte mig, da snevejret tog til, og jeg godt kunne regne ud, at busdriften måske ikke ville være så spændende her til aften. Derfor endte det med, at jeg kom tidligere hjem, end jeg plejer på sådan en onsdag, og da gemalen også smuttede tidligt fra kontoret for at undgå for megen kø på motorvejen, så fik vi både taget en opsparet opvask samt pakket en stor kasse med køkkenting, inden jeg gik i gang med aftensmaden.

Jeg så på et tidspunkt en opskrift på tomatpandekagerhos Signe, og den idé syntes jeg vældig godt om, så det ville jeg også prøve. Jeg valgte at lave nogle tykke tomatpandekager, så jeg kun skulle bruge én til hver, men da jeg har planer om et andet madeksperiment i morgen, som gemalen nok ikke er fan af, lavede jeg portionen til tre personer, så der også er mad til ham i morgen.

Tomatpandekager med kødsovs
3 personer

Dej:tomatpandekager, pandekager, soltørrede tomater, æg, oregano, hvedemel, olivenolie, svinekød, hakket svinekød, tomatkoncentrat, paprika, chili, aubergine
6 soltørrede tomater i olie
1 æg
2 dl vand
1½ tsk oregano
½ tsk salt
70 g hvedemel
1 spsk olivenolie

Kødsovs:
500 g hakket svinekød
1 stor dåse tomatkoncentrat
olivenolie
2 tsk paprika
1 tsk chili
salt

Auberginetern:
1 aubergine
et stort skvæt citronolivenolie

Blend alle ingredienser til dejen undtagen melet. Pisk derefter melet i og bag pandekagerne på en pande, der er hældt lidt olivenolie på – jeg brugte citronolivenolie. Steg samtidig det hakkede svinekød i lidt olie, tilføj tomatkoncentratet sammen med en god sjat vand og lad det koge op. Hæld krydderierne i og lad det koge i et par minutter.

Auberginen skæres i tern og steges på en pande med et stort skvæt citronolivenolie.

Fordel et par grydeskefulde kødsovs ud over alle tomatpandekager, hæld gerne lidt revet ost over og rul den sammen. Giv den evt. en kort opvarmning i mikroovnen, mens aubergineternene bliver færdige. Servéres gerne med en skefuld creme fraiche til.

Note: Denne kombination var rigtig lækker – disse tomatpandekager smagte tilpas meget af tomat, uden at det virkede voldsomt, og kødsovsen var krydret nok til, at det kunne mærkes, men uden at virke decideret stærk. De citronstegte auberginetern var dejlig friske til, og alt i alt følte jeg lidt, at jeg forkælede mig selv med denne aftensmad – dejligt!

19 thoughts on “Tomatpandekager med kødsovs

 1. Ihh… jeg bliver altid så misundelig når jeg ser hvad I spiser – ville ønske jeg havde tiden til at tænke så meget over maden.

  Det er bare lidt svært til tider ;o) Alle de unger der skriger efter mad.

  Det ser så lækkert ud!

  Knus Grith

 2. Grith – tak skal du have 🙂
  Håber du snart får mere tid til madeksperimenterne – selv glæder jeg mig til, at jeg får tid til at fordybe mig med en kage, for der er ikke så meget tid til den slags de kommende uger…

 3. Vibeke – mange tak! Ja, det var en dejlig variation af madpandekagen, og jeg kan forestille mig, at jeg må få sneget mere af den slags mad på menuen fremover 🙂

 4. NYBH – mange tak 🙂
  ja, det er dejligt med noget hurtigt og skønt på en hverdag, hvor man ikke altid har tid og overskud til de vilde fagter i køkkenet 🙂

 5. Det lyder da bare alt for lækkert. Mine tænder løber i vand, selv her tidligt på morgenstunden. Det skal jeg helt sikkert prøve af.
  God torsdag.

 6. Uuhhh, elsker aubergine, men her er jeg alt for flink, for det hører absolut ikke til HJEGM's favoritter. Men sammen med citron – det må jeg altså prøve.
  Jeg rister også nogle gange champignon og skvætter citron over, det er altså også ganske godt.

 7. Uhm, det lyder godt! Vi laver også jævnligt madpandekager med fyld – men de citronristede aubergibetern er lige prikken over i'et i din version 😉

 8. MollyMy – mange tak! Det kan altså være farligt at tjekke blogs, hvis man bare er den mindste smule sulten – jeg har begået fejlen adskillelige gange og bliver nok også ved med det! 😀

 9. Zette – hov, så får du jo auberginerne helt for dig selv? Heldigfryns! 😀

  Sådan en gang citronsaft er nu ganske skønt i mange retter – jeg eeeelsker citrussmag 🙂

 10. Madame – madpandekager har alt for længe været ude af mit madrepertoire – fik det ellers en del for nogle år siden, men nu må jeg altså få det på banen igen 🙂

  Og ja, de auberginetern var nu skønne til!

 11. Tina – hæhæ, nej i går væltede det ned. I dag har temperaturen dog været over nulpunktet i flere timer, så der var lidt smattet på fortovene her til aften 🙂

 12. Pingback: Madpandekager med skinke, flødeostecreme og spinat | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *