To slags konfekt – krokanttoppe og choko-orange-trøfler

Så er opskrifter på to slags konfekt – krokanttoppe og choko-orange-trøfler. Førstnævnte er inspireret af ‘Konfektbogen’, mens trøflerne er fra Anarkistens kogebog.

Og lad nu være med at se overrasket ud. Det var da en perfekt undskyldning for at lege med hjemmelavet konfekt! Det er jo ikke kun noget, man skal gøre op til jul, vel?

Krokanttoppe
hakkede hasselnødder, krokanttoppe
100 g hakkede hasselnødder
45 g smør
100 g farin
1 spsk honning
100 g mørk chokolade
kandiserede violer

Rist de hakkede hasselnødder gyldne i ca. 10 g smør. Tag panden af varmen. Smelt farin med honning, indtil massen bobler. Tilsæt resten af smørret. Kog blandingen godt igennem. Vend nødderne i blandingen og sæt små toppe på bagepapir med en ske. Smelt chokoladen og hæld en sjat ovenpå hver top. Drys til sidst med kandiserede violer.

Choko-orange-trøfler

160 g lys chokolade
80 ml fløde
revet skal af 1 appelsin
1 spsk smør

Hak chokoladen, riv appelsinskallen meget fint henover. Hæld kogende fløde på og rør forsigtigt. Når den er kølet lidt af tilsættes smørret, og der røres forsigtigt, indtil massen er glat. Toppe på størrelse med en lille valnød sættes på bagepapir og tørrer natten over. Rulles til kugler og overtrækkes med mørk chokolade og pyntes evt. med sukkerkugler eller andet drys.

Note: Jeg var lidt uopmærksom, så kuglerne fik desværre et kuldestrejf fra køleskabet, som de stod i nærheden af, da de var blevet overtrukket. Derfor er de lidt blakkede i overfladen, men de smager nu ganske fint alligevel – og det er jo det vigtigste!

konfekt
Kassens indhold. Håber den vækker glæde 🙂


2 thoughts on “To slags konfekt – krokanttoppe og choko-orange-trøfler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *