The Ricemarket, asiatisk restaurant, restaurantanmeldelse, restaurant i KøbenhavnGemalen og jeg var i København i fredags for at spise noget delikat mad og smutte i biografen for at se Monsters vs. Aliens. Jeg havde bestilt bord på den thailandske restaurant The Ricemarket, der ligger tæt på Nørreport station. Bord er måske så meget sagt – jeg havde læst i en anmeldelse af stedet, at de har asiatiske himmelsenge, som kort fortalt går ud på, at de har lavet små hyggelige alkover med bløde puder, der er afskærmet med stof, så man kan sidde uforstyrret og nyde den gode mad. Ej men altså – det lød da så dekadent, at det skulle prøves!

Vi bestilte begge dagens menu, der bestod af fem mindre retter, samt et glas af stedets berømte iste og en kande vand. Jeg ved ikke, om isteen er så berømt, men den smagte i hvert fald ret godt – meget frisk og sød på samme tid – og ikke så te-agtig (hvilket er godt i mine øjne). Den er dog også så sukret, at man ikke skal have så meget af den, men det var fint at kunne skifte mellem at nippe til den og drikke isvand.

The Ricemarket, asiatisk restaurant, restaurantanmeldelse, restaurant i KøbenhavnFørste ret var kokossuppe med kylling og galanga, og den var meget lækker og tilpas krydret. Når nu der skal være suppe, så gør det jo ikke noget, at de har puttet kokosmælk i det – så længe man ikke tænker over kalorierne – for det kan altså opgradere de fleste retter.

Anden og tredje ret kom på samme tid – begge forretter. Den første var to små dim sums til hver – med en mørkebrun sauce til- muligvis med det, de kaldte tiger lee dip til. Den anden var en stor frisk forårsrulle med rejer og grøntsager inden i, hvor der var jordnøddesauce til.

De to dim sums var ikke specielt interessante (slet ikke når vi har prøvet at få hjemmelavede gyoza i Japan), mens forårsrullen var frisk og et godt supplement til resten af menuen.

Selve hovedretten var rød kokos karry medThe Ricemarket, asiatisk restaurant, restaurantanmeldelse, restaurant i København kylling og jasminris. Den smagte virkelig godt – og var temmelig stærk! Heldigvis kan jeg godt lide krydret mad, men jeg var alligevel imponeret over, hvor meget den varmede, uden at det blev for meget.

Efter de fire retter var vi temmelig fyldte, og jeg var derfor glad for, at desserten ikke var særlig stor eller tung. Den bestod af passionsfrugtfromage med vanilleis og kandiserede frugtstykker. Den var meget let og luftig, og det passede godt som afslutning på de mange retter.

Alt i alt var det en meget positiv oplevelse. Det eneste, der trak ned, var den lidt tilfældige betjening. Tjenerne var søde og høflige, men serveringen var noget ujævn – vi måtte for The Ricemarket, asiatisk restaurant, restaurantanmeldelse, restaurant i Københavneksempel vente et godt stykke tid, før vi fik mulighed for at bestille, og på det tidspunkt var der ikke særlig mange gæster.

Derfor: fem ud af seks kokkehuer herfra og et løfte om, at vi skal forbi denne restaurant en anden gang!

Og filmen? Den var ganske udmærket! Nu har Dreamworks ikke imponeret mig i samme grad som Pixar, men Monsters vs. Alienshører helt bestemt til i den bedre ende af skalaen. Vi så den samtidig med 3D-effekt i Imperial, og jeg blev ret overrasket over, hvor godt det virkede. Der var virkelig dybde i billedet, og ja, det så ud som om, man var ved at få bolde og meteorsten i hovedet! FEDT!

The Ricemarket, asiatisk restaurant, restaurantanmeldelse, restaurant i KøbenhavnSelve historien og jokes i filmen var af noget svingende kvalitet, men som sagt – fin underholdning, så alt i alt fire stjerner ud af seks herfra.