Thairet med sød chilipasta, dværgauberginer og lange bønner

I fredags tog jeg et smut forbi det lille thailandske supermarked i byen – denne gang med en helt anden agenda end vanligt. Jeg havde nemlig ikke forberedt mig inden på, hvad jeg ville købe, men bad i stedet en af ekspedienterne om en god idé til en ret, hvor jeg kunne bruge nogle af de mere eksotiske varer i butikken. Jeg syntes, hun var lidt forsigtigt i sine bud – i hvert fald måtte jeg lokke hende lidt for at finde nogle af de mere spændende ting frem, men ud fra hendes råd og ideer fik jeg lavet nedenstående ret, som smagte ganske glimrende.

Thairet med sød chilipasta, dværgauberginer og lange bønner
2 personer

3 spsk sød chilipasta
lidt olie
400 g svinekød i tern
5 lange bønner, skåret i mindre stykker
½ pose dværgauberginer
1 bakke østershatte
100 g ægnudler
fiskesauce
limesaft
frisk koriander

Hæld lidt olie i en wok og steg chilipastaen i den et minuts tid. Tilsæt svinekødet og lad det stege nogle minutter, så det er blevet stegt på alle sider. Tilsæt bønner og dværgauberginer og lad dem stege nogle minutter. Kog imens ægnudlerne. Gør svampene klar og put dem i wokken. Når de har fået et par minutter, tilsættes ægnudlerne, og retten smages til med fiskesauce og limesaft. Drys koriander over lige inden servering.

Note: Dværgauberginerne – ja, de er de små grønne og kuglerunde på billedet – var ret spændende. Du skal ikke bruge så mange i en ret, da de er forholdsvis bitre, men jeg syntes, de var fine at arbejde med. Det lyder lidt voldsomt med så meget chilipasta, men den var nu ret mild i smagen, så jeg kunne sagtens have brugt mere. Men alt i alt en udmærket ret.

Jeg købte også et par andre ting i butikken. Jeg fandt nogle chips, som blandt andet var lavet på tang, og selvom det ikke lige er mig, måtte jeg selvfølgelig prøve dem. De smagte som en sød udgave af fiskefoder – og ja… det solgte jeg ikke så godt, vel? Dem fik vi kun spist et par stykker af.

Jeg fandt også en pose med funky to-trefarvede ikke-identificerbare objekter i (den til højre, der ligner plastikperler). Det skulle efter sigende være en form for dessert, hvor man koger dem og drysser sukker på. Det prøvede jeg så her til aften, men det var ikke et hit. For det første lugtede der af kogt gris under kogningen (!!), og for det andet smagte de af absolut ingenting.

Nej, det er ikke så mærkeligt, at vesterlændinge ikke har helt samme opfattelse af snacks og desserter som asiaterne… men interessant var det.12 thoughts on “Thairet med sød chilipasta, dværgauberginer og lange bønner”

 • Sådan nogle spændende forretninger har vi slet ikke her. Det er altid sjovt at prøve noget nyt, synes du er helt vild god til at eksperimentere.
  Dessert med griselugt 🙁
  God onsdag 😉

 • Fnis, dig sku de hvertfald ike ansætte med de anmeldelser:)
  I prøver godt nok mange mærkelige ting af!
  Kristian ville flytte hjemmefra hvis det var ha der blev udsat for så meget!

 • Din thairet lyder rigtig dejlig, Piskeris! Jeg havde en spændende oplevelse for et par år siden, hvor jeg havde besøg af en dansk blogpige, der bor i Malaysia. Hun havde købt forskellige snacktyper til mig, og det var meget anderledes end det, vi kender her – men stort set alt sammen meget velsmagende. Jeg synes, det er sjovt at prøve noget nyt 🙂

 • Hej Piskeris 🙂

  Jeg synes, at din thairet ser super lækker ud. Nam nam!

  Og jeg kan godt forstå, at du prøvet at købe nye og ukendte ting. Det er jo sådan man eksperimenterer, og når man eksperimenterer, så kommer der nogengange fantastiske resultater – men nogengange mislykkes eksperimenterne – det er en del af legen.

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad

 • Lene – oh, men til gengæld har I altså nogle ret lækre frugter og grøntsager lang tid før os andre… for ikke at tale om solen 😀

  Nej, jeg stod også af på griselugten – lidt kræsen har man vel lov at være 😉

  Mange tak og i lige måde!

 • MissMuffin – hihihi! Du er velkommen til at bruge dette som skræmmeeksempel over for Kristian, næste gang han er skeptisk over for en vegetarret 😉

 • Madame – det må have været ret spændende! Jeg kender ikke så meget til Malaysia, men vi var i Japan for nogle år siden, og det var godt nok nogle spøjse ting, man kunne få som snacks… jeg undrede mig meget over blæksprutte-slikket 😉

 • Miss A – mange tak! Ja, sådan har jeg det også. Det er sjovt at udfordre sig selv, og jeg vil hellere smage på noget og konstatere, at det ikke er mig end at afskrive noget på forhånd (undtagen stegt lever – her har jeg givet op :-D)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *