I fredags tog jeg et smut forbi det lille thailandske supermarked i byen – denne gang med en helt anden agenda end vanligt. Jeg havde nemlig ikke forberedt mig inden på, hvad jeg ville købe, men bad i stedet en af ekspedienterne om en god idé til en ret, hvor jeg kunne bruge nogle af de mere eksotiske varer i butikken. Jeg syntes, hun var lidt forsigtigt i sine bud – i hvert fald måtte jeg lokke hende lidt for at finde nogle af de mere spændende ting frem, men ud fra hendes råd og ideer fik jeg lavet nedenstående ret, som smagte ganske glimrende.

Thairet med sød chilipasta, dværgauberginer og lange bønner
2 personer

3 spsk sød chilipasta
lidt olie
400 g svinekød i tern
5 lange bønner, skåret i mindre stykker
½ pose dværgauberginer
1 bakke østershatte
100 g ægnudler
fiskesauce
limesaft
frisk koriander

Hæld lidt olie i en wok og steg chilipastaen i den et minuts tid. Tilsæt svinekødet og lad det stege nogle minutter, så det er blevet stegt på alle sider. Tilsæt bønner og dværgauberginer og lad dem stege nogle minutter. Kog imens ægnudlerne. Gør svampene klar og put dem i wokken. Når de har fået et par minutter, tilsættes ægnudlerne, og retten smages til med fiskesauce og limesaft. Drys koriander over lige inden servering.

Note: Dværgauberginerne – ja, de er de små grønne og kuglerunde på billedet – var ret spændende. Du skal ikke bruge så mange i en ret, da de er forholdsvis bitre, men jeg syntes, de var fine at arbejde med. Det lyder lidt voldsomt med så meget chilipasta, men den var nu ret mild i smagen, så jeg kunne sagtens have brugt mere. Men alt i alt en udmærket ret.

Jeg købte også et par andre ting i butikken. Jeg fandt nogle chips, som blandt andet var lavet på tang, og selvom det ikke lige er mig, måtte jeg selvfølgelig prøve dem. De smagte som en sød udgave af fiskefoder – og ja… det solgte jeg ikke så godt, vel? Dem fik vi kun spist et par stykker af.

Jeg fandt også en pose med funky to-trefarvede ikke-identificerbare objekter i (den til højre, der ligner plastikperler). Det skulle efter sigende være en form for dessert, hvor man koger dem og drysser sukker på. Det prøvede jeg så her til aften, men det var ikke et hit. For det første lugtede der af kogt gris under kogningen (!!), og for det andet smagte de af absolut ingenting.

Nej, det er ikke så mærkeligt, at vesterlændinge ikke har helt samme opfattelse af snacks og desserter som asiaterne… men interessant var det.