Test af Magimix Foodprocessor

SPONSORERET INDLÆG

Vi har fået en ny logerende – en effektiv men også lidt støjende foodprocessor, som jeg har testet gennem den seneste tid. Denne Magimix CS 5200 XL Jubilæum foodprocessor købte jeg via et godt tilbud fra KitchenOne, som spurgte, om jeg havde lyst til at teste en af deres maskiner, og vi blev enige om, at det skulle være en foodprocessor.

Hvorfor købe en foodprocessor?
Som de fleste andre madnørder kan jeg godt lide køkken-gadgets, men jeg bryder mig ikke om at have en masse maskiner og dimser stående, som jeg ikke får brugt. Jeg har gennem flere år overvejet, om jeg havde brug for en foodprocessor, og jeg har været meget i tvivl, da vi kun er to personer i husstanden. Omvendt kunne det være rart at have sådan en i baghånden, når vi har gæster, for så skal der snittes og røres en del. Da jeg valgte at sige ja til at teste denne foodprocessor, var det derfor med øje for, at det er ikke en maskine, jeg får brugt hver dag – til gengæld sætter jeg så også virkelig pris på det, når jeg finder den frem til en større snitteopgave.

Hvad kan den?
Næsten alt. Denne foodprocessor kommer med en hel del ekstraudstyr. Der er to slags rivejern, tre slags snittejern, citruspresser, æltekniv, metalkniv samt piskejern. Derudover er der tre skåle i forskellige størrelser. Den har en ret kraftig motor, så det går tjept med at snitte og rive, når man først går i gang.

Selve jernene og knivene kommer i en opbevaringsboks, som vises herover, mens citruspressen kommer ved siden af. Det er lidt besværligt, når man opbevarer det, for maskinen i sig selv fylder også en del, så du skal både sørge for at have godt med bordplads samt en skabshylde, hvor du kan sætte ekstraudstyret. Til gengæld kan skålene sættes sammen, som du kan se på det øverste billede.

tofarvede flødekartofler, kartofler, søde kartofler, fløde, muskatnød, cayennepeber, mælk, ostEn sand mester i at snitte
Jeg håbede først og fremmest på, at foodprocessoren ville være god til at snitte, rive og hakke grøntsager, for jeg savnede et køkkenredskab, der kan bruges til at snitte tyndt og ensartet. Vi har et mandolinjern, jeg er ret uvenner med, så foodprocessoren havde virkelig mulighed for at indynde sig. Og det gjorde den. Det går fantastisk hurtigt, når man for eksempel vil snitte meget tynde kartoffelskiver til en omgang flødekartofler eller vil rive gulerødder og kål til en portion coleslaw. Eneste udfordring er, at den tragt, man ‘fodrer’ foodprocessoren igennem, er ret smal, så man kan risikere at skulle skære grøntsagerne lidt til, inden de ryger i maskinen. Det er ikke det store problem, men det betyder dog, at du for eksempel ikke kan skære (meget) store kartoffelchips til med denne foodprocessor. Nåja, og at man let kommer til at snitte for mange kartofler, fordi det er sjovt… 🙂

Visse udfordringer ved æltning
Jeg har brugt foodprocessoren til flere bageprojekter. Den er ganske effektiv, når du skal røre en hurtig dej til en kage, men jeg er lidt mere splittet, når det drejer sig om en brøddej. På den ene side er maskinen utrolig hurtig til at røre ingredienserne sammen, men på den anden side har jeg ikke helt føling med, hvornår dejen har fået nok mel (jeg bager nemlig ofte på slump). Jeg er ikke sikker på, at maskinen er specielt god til dej, der skal æltes grundigt, men det vil jeg eksperimentere videre med den kommende tid og derefter opdatere dette indlæg. Jeg vil dog fraråde at bruge foodprocessoren til rugbrødsdej – der er æltekniven simpelthen ikke stærk nok.

Den kan også presse og piske
Foodprocessoren har også en citruspresser, men den har jeg dog ikke haft mulighed for at prøve, da jeg primært køber appelsinerne i vintermånederne, hvor de er bedst. Jeg har heller ikke brugt piskejernet, da jeg ikke kan se nogen grund til at bruge maskinen til at piske æg og flødeskum i. De ingredienser bruger jeg nemlig altid i retter, hvor jeg skal tilføje andre ingredienser, og hvor det vil være besværligt at skulle skifte piskejernet undervejs.

Design og rengøring
Foodprocessoren er let at rengøre. Der er ikke alle mulige riller eller krinkelkroge, hvor snavset kan gemme sig. Det er dog lidt bøvlet, at man – når man bruger en af de mindre skåle – skal sætte den i den store skål. Jeg har flere gange oplevet, at der er røget små stykker revne gulerødder eller lignende ned i den store skål, når jeg har brugt en af de mindre skåle, og så skal jeg også pludselig til at rengøre den store røreskål. Det sker heldigvis ikke hver gang, men det sker dog tit nok til, at jeg ærgrer mig over, at maskinen er designet på den måde.

Samlet vurdering
Magimix foodprocessoren er en mester i at snitte, rive og hakke. Har du en stor familie, eller får du tit gæster, er den en god hjælp i køkkenet. Du kan dog også sagtens bruge den, hvis I ikke er så mange i hjemmet, for så kan du i stedet bruge den til at ‘bakke op’ med grøntsager til køleskabet.

Jeg er lidt mere lunken over for dejfunktionen, men som sagt vil jeg eksperimentere mere den kommende tid, og når det atter bliver appelsinsæson, skal jeg helt klart have presse appelsinsaft på den.

Jeg er ikke så vild med, at man skal vaske mange dele af, hver gang man bruger maskinen. Af samme grund vil jeg derfor også primært bruge foodprocessoren, når jeg  skal bruge flere funktioner i forberedelserne til en større middag, eller når jeg forbereder flere madprojekter på én gang.6 thoughts on “Test af Magimix Foodprocessor”

 • Hvis du ikke skal tilsætte noget mens maskinen kører, kan du med fordel lægge et stykke køkkenfilm over skålen. Det kan sagtens være der – både på den store og lille skål- og så skal du ikke rengøre hele maskinen bagefter.

  Jeg har haft en Magimix i mange år nu. Den er, som du skriver, meget besværlig at rengøre. I øvrigt er låsesystemet ikke særligt godt udført. Det er nogen gange svært, at få det i hak. Al plastic er ikke særligt godt udført og reservedele koster en formue.
  Den lider endvidere at den mangel, at den kun kan køre med en hastighed.
  Som du skriver, bruger man den kun, når det er større ting, man er i gang med. F.eks. er den super, når man skal lave et kilo bindefars til pølser.

  Med den viden jeg i dag har om produktet, ville jeg ikke købe maskinen. Den er for sjældent i brug, og fylder en masse.

  • Godt tip – det skal jeg klart eksperimentere med, tak 🙂

   Og god pointe mht. hastigheden. Den er også værd at have med i overvejelserne.

 • Tak for din beskrivelse af din oplevelse af MagiMix – jeg står netop og skal finde en ny foodproccesor, da den gamle Philips er brændt sammen – Jeg har kigget lidt på de prof. Robot Coupe og nu MagiMix non-prof. – Det er meget brugbart med andres input og erfaringer med de forskellige mærker og modeller

 • Hej! Jeg er selv den glade indehaver af en Magimix og bruger den nærmest til alt.

  Dog synes jeg, at få lidt problemer hver gang jeg ælter dej i den. Dejen kommer simpelthen IND under dej”krogen” og dermed ned på selve motoringeniører, hvorved det klister til og 1) sviner men mere vigtigt 2) får maskinen til at gå i stå.

  Har du mon oplevet det samme eller overser jeg noget?

  De bedste hilsner
  Maja (

  • Jeg har ikke brugt den så meget til dej, da jeg synes, den ælter dejen for hårdt – her bruger jeg næsten altid en skål + træske eller blot hænderne 🙂

  • Jeg har oplevet præcis det samme. Denne foodprocesser fungerer ikke til brød/bolledej. De andre funktioner fungerer fremragende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *