Tapasfabrikken

Tapasfabrikken, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnTidligere på ugen udnyttede vi muligheden for at mødes med en række venner til en omgang uformel og afslappet aftensmad hos Tapasfabrikken. Jeg har i al hemmelighed lavet en top fem liste over spisesteder eller spisestedstyper, jeg vil besøge i løbet af 2012, og her står der blandt andet tapasbar. At Tapasfabrikken så ikke lige er den mest traditionelle tapasbar, man kan opstøve, er så en anden sag, men det var hyggeligt at få afprøvet konceptet.

Fik jeg skrevet, at jeg havde lavet listen i hemmelighed? Det er så en sandhed med modifikationer, for jeg kom selvfølgelig til at røbe listens indhold over for min Onkel Rejsende Mac, og hun har allerede lagt billet ind på fire af aftalerne og var da også en af dem, vi spiste sammen med på Tapasfabrikken.

Tapasfabrikken, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi fik desværre plads ved restaurantens allermørkeste bord – ret ærgerligt når næsten alle andre bød på dejligt dagslys – så de fleste billeder blev temmelig underbelyste, selvom jeg prøvede alskens kameratricks.

Tapasfabrikken anbefaler 5-7 retter, men de fleste af os startede med at vælge fire og endte med at bestille en lille dessert til sidst. Min første ret var stegte kammuslinger med ramsløgsemulsion og ‘brød’ og var en herlig lille anretning med kammuslinger stegt med en fin og crunchy panering, en lækker og vanedannende ramsløgsemulsion samt et godt drys grønt oven på. Det var heldigt, at der blev serveret brød til, så det var muligt at søbbe den sidste creme til sig.

Tapasfabrikken, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDer var grillede grønne asparges på menuen, og det kunne jeg ikke stå for. Så kunne jeg også med god samvittighed vælge et par kødtunge serveringer til sidst, men det var nu først og fremmest fordi, at jeg holder meget af de friske grønne asparges. De var enkle og med et tilpas bid – hader når asparges bliver bløde og slatne. Jeg savnede dog lidt mere syre og spræl i serveringen.

Tapasfabrikken, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDer var et lille ophold i serveringerne, inden de to sidste blev sat på bordet, og jeg kastede mig straks over denne svinemørbrad med appelsin- og eddikesauce. Det er nok aftenens vinder for mig, for den søde sauce med eddikesnert var en glimrende kombination med svinekødet – mmm!

Tapasfabrikken, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnSidste ret – af de planlagte – var denne urtemarinerede lammekotelet. Et saftigt og velstegt stykke kød, som dog var skæmmet af lidt for stort knoglestykke. Men smagsmæssigt en ganske fin servering.

Tapasfabrikken, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNu var jeg egentlig ret mæt på søde sager, da restaurantbesøget kun skete få dage efter det store kagebord hos Anarkisten, men da de andre ville bestille dessert, kunne jeg ikke nære mig og bestilte også et stykke Gateau Marcel – en chokoladekage serveret med is. Den imponerede dog langt fra – jeg syntes, at den var lidt for tung og klæg, og jeg havde forventet en lidt mere luftig og let kage.

Vi delte en flaske rødvin – en udmærket Syrah så vidt jeg husker – og så havde restauranten postevand ad libitum til 10 kr. per person – et alt for sjældent syn hos restauranterne herhjemme.

Det var en hyggelig oplevelse på Tapasfabrikken, og stedet var også godt besøgt. Jeg kan godt lide tapaskonceptet med mange små retter, man kan nippe af, og det er en dejlig afslappet måde at spise ude på en helt almindelig hverdag. Maden var til den gode side med enkelte steder, hvor der godt kan justeres lidt, men samlet set en fin oplevelse og et sted, jeg godt kunne besøge igen. Fire stjerner herfra.

7 thoughts on “Tapasfabrikken

  1. Har overvejet at besøge Tapasfabrikken, og kan da godt se, at det kunne være en mulighed. Har selv kun prøvet det (i Kbh) på El Tapeo ved Kultorvet og det var også ganske udemærket. Glæder mig til at høre hvad de andre steder på listen byder på!

    • El Tapeo vil jeg også gerne prøve, men der har desværre altid været fyldt med mennesker, når jeg har været forbi – både ved frokosttid og om eftermiddagen. Gad vide, om man kan reservere bord… 🙂

  2. Kan godt anbefale CanBlau på klosterport i Aarhus. Jeg var der med arbejdet, og det var rigtigt godt udfra min egen uproffesionelle mening 🙂

    • Jeg kommer desværre alt for sjældent til Aarhus, men jeg skal prøve at huske det, hvis muligheden byder sig. Tak for tippet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *