Græskarbåde med bacon

hokkaido græskar, bacon, græskarbåde,

Jeg er godt i gang med mit vinterforret-benspænd, og i går lavede jeg denne supersimple servering, der bestod af græskarbåde med bacon. Jeg serverede en lille klat knoldsellerisalat til, men du kan også bruge en anden slags creme, hvis du har lyst – for eksempel en paprikakrydret hummus.

Græskarbåde med bacon
2 personer

4 græskarbåde (ca. en fjerdedel af et hokkaido græskar)
lidt rapsolie
4 skiver god bacon
2 spsk knoldsellerisalat

Vikl en skive bacon om hver af dine græskarstykker. Smør dem med en smule olie og bag dem i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter. Servér dem sammen med en creme til.

Note: Kombinationen af græskar og bacon fungerer godt, da baconens salte smag sørger for, at græskarbåden ikke virker for sød.

Asiatiske hotdogs

asiatiske hotdogs, brød, svinekød, chili, koriander, cayennepeber, rødløg, mayonnaise, fastfood, hotdog

Jeg fik lyst til at servere asiatiske hotdogs, da vi fik besøg i forrige uge. Eller – måske er de nærmere asiatisk-inspirerede, for jeg har selv opfundet kombinationen ud fra elementer fundet i det asiatiske køkken.

Og hvad indeholder asiatiske hotdogs a la Piskeriset så? De indeholder såmænd krydrede svinekødsboller, chilimayo, syltede rødløg og frisk koriander. Naturligvis omsvøbt af bløde hjemmebagte hotdogbrød.

Hjemmebagte hotdogbrød
Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift på hotdogbrød, men delte dog dejen op i 10 hotdogs i stedet for 16. Derudover penslede jeg dem med pisket æg og dryssede sesamfrø på, inden de blev bagt. De fik 3-5 minutter længere end i den oprindelige opskrift.

Krydrede svinekødsboller

400 g hakket svinekød
½ dl sød chilisauce
½ tsk cayennepeber
Salt og peber
Olie til stegning

Ælt ingredienserne sammen til en lind fars. Form den til små boller, som du steger i olie.

Fyld dine asiatiske hotdogs
Når brødene er bagt, og bollerne er stegt, er det tid til at samle hotdogs. Skær en dyb flænge i et hotdogbrød og smør det med chilimayo. Pres 3-4 svinekødsboller ned i og top dem med syltede rødløg samt frisk koriander.

Picnicbrød med fyld

picnicbrød, brød, pizzasnegl, fyldt brød, madbrød, gær, hvedemel, tomater, skinke, svinekød, ost, basilikum, peberfrugt, oliven

Dette picnicbrød var så oplagt at lave til mit mad-på-farten-benspænd, at jeg selvfølgelig bagte det sidste weekend! Det minder lidt om pizzasnegle, men er knapt så snasket.

Inspirationen har jeg fra Newyorkerbyheart, men jeg lavede dog nogle enkelte ændringer i forhold til dejen og fyldet. Vi skulle ikke lige på skovtur den dag, så vi spiste det sammen med en grøn salat, men brødet vil fungere fint til en picnic, som madpakke eller eventuelt til brunchbordet.

Picnicbrød
4 personer

25 g gær
2½ dl håndvarmt vand
1 tsk salt
2 tsk rørsukker
ca. 7 dl hvedemel

Fyld:

200-250 g skinke, skåret i strimler eller tern
125-150 g cocktailtomater
2 kugler frisk mozzarella, skåret i skiver eller tern
1 dl oliven uden sten, hakkede
1 peberfrugt, skåret i tynde strimler
frisk basilikum
salt og peber

Rør gæren ud i vandet og tilsæt derefter salt, sukker og halvdelen af melet. Rør det godt sammen og tilsæt derefter resten af melet lidt efter lidt, indtil dejen er blød og let at arbejde med. Ælt den godt igennem og dæk derefter skålen med et fugtigt viskestykke. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.

Rul dejen ud til et rektangel på et meldrysset bord. Fordel fyldet på dejen og rul derefter dejen sammen som en roulade. Vip den forsigtigt over på en bageplade og saml enderne, så du har en ring. Lad dit picnicbrød efterhæve, mens du varmer ovnen op til 200 grader. Pensl dit picnicbrød med lidt vand og sæt det dernæst i ovnen, hvor det bager i 20-25 minutter.

Lad dit picnicbrød køle lidt af, inden du skærer det i stykker. Servér det gerne sammen med en salat.

Note: Dejligt saftigt og velsmagende picnicbrød! Det er en meget børnevenlig ret, og er du glad for pizzaer, så vil et picnicbrød helt sikkert være noget for dig. Fyldet kan naturligvis varieres – det er kun kreativiteten (og indholdet af køleskabet), der sætter grænserne.

Saftige baconbomber

baconbomber, baconkugler, fyldte løg, oksekød, ketchup, chili, bacon, svinekød

Jeg kunne ikke stå for konceptet baconbomber, da jeg så dem hos Madbanditten i sin tid. Løg fyldt med krydret oksekød og derefter indsvøbt i bacon! Da jeg så skulle i gang med månedens benspænd, tænkte jeg, at disse baconbomber med lidt god vilje godt kunne passe ind. Mest som en del af en picnic, men der kunne nu også være interessant som ’energibar’ til hård konditræning i skoven. I så fald – husk servietter 😉

Jeg tog udgangspunkt i Madbandittens metode men ændrede dog lidt på sammensætningen.

Baconbomber
2 personer

250 g hakket oksekød
2 spsk chiliketchup (eller evt. ketchup samt ½ tsk chili eller cayennepeber)
Salt og peber
2 mediumstore løg
1-1½ pakke bacon i skiver

Rør oksekød sammen med ketchup, salt og peber. Skær enderne af løgene og pil dem derefter. Skær løgene over i to lige store halvdele (fra top til bund). Fjern de inderste lag i hver halvdel (gem dem i en lille beholder, så du kan bruge dem i en anden ret) og skil forsigtigt de to yderste lag løg, så du har i alt fire ’sæt’ løgskaller – to sæt fra hvert løg. Del oksekødsfyldet i fire portioner. Form dem som kugler og fold hvert sæt løgskaller om hver sin kødkugle. Vikl bacon omkring løgkuglerne, så de er helt dækkede – du skal bruge 2-3 skiver per løg.

Læg dine baconbomber på en bagepapirbeklædt bageplade og stil dem i ovnen. Bag dem ved 200 grader i ca. 25 minutter. Servér dem sammen med en salat og evt. en skive flute.

Note: Dette er altså en kæk måde at servere kød på! Baconbomber er ret festlige, så de kunne også være sjove at bruge som gæstemad – for eksempel som en del af et buffetbord. Jeg kunne godt finde på at eksperimentere mere med krydringen en anden gang.

Æg i ramekin

æg i ramekin, purløg, fløde, løg, skinke

Her i påsken er det oplagt at lave mad med æg, så jeg måtte selvfølgelig lave æg i ramekin. Det er en fin lille forret, som kan varieres en del. Jeg valgte en ret simpel udgave med skinke og purløg.

Æg i ramekin
2 personer

50 g skinke, skåret i mindre stykker
1 spsk finthakket løg
lidt smør til stegning
1 spsk finthakket purløg
2 spsk fløde
2 æg
salt og peber

Smelt smør på en pande og svits løg og skinke på den i et minuts tid. Tilsæt purløg og lad det stege ved mediumvarme et minut mere. Fordel det i to ildfaste ramekin og hæld en spsk fløde over hver. ‘Drys lidt salt og peber over og hæld et helt æg i hver ramekin. Stil dem i bunden af en bred gryde og hæld vand i, så der er max tre fjerdedele fyldt i forhold til kanten af hver ramekin (ellers er du sikker på, at der ryger kogevand i dine ramekin – taler af erfaring!). Tænd for pladen, hvor gryden står og sørg for, at hver æg i ramekin får ca. 10 minutter – måske lidt længere, for hviden skal være fast, mens blommen stadig skal være blød. Vær opmærksom på IKKE at lade grydevandet bulderkoge, så der skvulper en masse vand i dine ramekin – hold generelt lidt øje med gryden. Når dine æg i ramekin er klar, drysser du lidt finthakket purløg over og serverer dem, som de er – evt. med lidt brød til.

Note: Æg i ramekin er en simpel forret, som er let at lave og kan varieres en del. En mild og forårs