svampetur, GribskovNår jeg har valgt at have et benspænd med svampe, forpligter det jo også til at tage på svampetur, og da vi fik tilbuddet om at komme med i søndags, hvor gemalens kolleger arrangerede svampeudflugt, slog vi straks til. Det er ved at være en del år siden, jeg sidst har været på svampejagt, så jeg havde brug for at få genopfrisket hukommelsen, og så er svampeture også en hyggelig måde at være sammen i naturen på.

Turen gik til Gribskov, og vi havde flere svampekyndige med, som både kunne udpege spiselige såvel som ikke-spiselige svampe. Det var selvfølgelig primært de spiselige, vi gik efter, men da der er visse traditioner knyttet til den årlige svampeudflugt – blandt andet at pynte spisebordet med svampe bagefter – så tog vi også en del af de knapt så spiselige svampe med os. Jeg viser billeder af svampestuvningerne i morgen.

Hvis du ikke har været på svampejagt før – eller føler, at din viden om svampe er lidt rusten – vil jeg kraftigt anbefale dig at tage på udflugt med en svampekyndig. Jeg synes, det hjalp ret meget, og nu vil jeg være langt mere tryg ved at tage på svampejagt på egen hånd. Husk derudover en kurv, en svampebog, en lille kniv og en lille børste, så du kan rense svampene med det samme. Tag også lidt forsyninger med (vand og frugt) og hav praktisk vandretøj på.

Af sted med dig!

Her kan du se et bredt udvalg af de svampe, vi fandt på turen.