Svampetur i Gribskov

svampetur, GribskovNår jeg har valgt at have et benspænd med svampe, forpligter det jo også til at tage på svampetur, og da vi fik tilbuddet om at komme med i søndags, hvor gemalens kolleger arrangerede svampeudflugt, slog vi straks til. Det er ved at være en del år siden, jeg sidst har været på svampejagt, så jeg havde brug for at få genopfrisket hukommelsen, og så er svampeture også en hyggelig måde at være sammen i naturen på.

Turen gik til Gribskov, og vi havde flere svampekyndige med, som både kunne udpege spiselige såvel som ikke-spiselige svampe. Det var selvfølgelig primært de spiselige, vi gik efter, men da der er visse traditioner knyttet til den årlige svampeudflugt – blandt andet at pynte spisebordet med svampe bagefter – så tog vi også en del af de knapt så spiselige svampe med os. Jeg viser billeder af svampestuvningerne i morgen.

Hvis du ikke har været på svampejagt før – eller føler, at din viden om svampe er lidt rusten – vil jeg kraftigt anbefale dig at tage på udflugt med en svampekyndig. Jeg synes, det hjalp ret meget, og nu vil jeg være langt mere tryg ved at tage på svampejagt på egen hånd. Husk derudover en kurv, en svampebog, en lille kniv og en lille børste, så du kan rense svampene med det samme. Tag også lidt forsyninger med (vand og frugt) og hav praktisk vandretøj på.

Af sted med dig!

Her kan du se et bredt udvalg af de svampe, vi fandt på turen.

[slideshow id=1]26 thoughts on “Svampetur i Gribskov”

 • Hvor er det smukt at se dit slideshow, Piskeris! Og du giver mig absolut lyst til at prøve at tage på svampetur med en, der har forstand på, hvad der kan spises. Jeg tror, at hvis man bare en enkelt gang har prøvet en guidet tur, er man solgt.

  • Mange tak! Jeg havde tænkt mig at lægge det på i går, men det første program, jeg hentede, gav desværre en del problemer, så jeg måtte prøve med et andet. Det ser dog ud til at virke 🙂

 • Årh nogle lækre billeder, det er også nu her der er stor mulighed for, at finde både alm. og træ-kantareller 🙂
  Jeg savner helt at være på svampejagt nu.. suk!
  Det er over et år siden jeg sidst var afsted, men der plukkede vi også over 15 kg kantareller 🙂 Mums en god sovs der kan laves så 😀

  • Ja, vi fandt godt nok mange trækantareller! Vi samlede ret mange – hvor mange kilo ved jeg ikke – og måtte til sidst gå fra en del, da vi havde riiiigeligt 😀
   Jeg viser et par billeder et par billeder fra aftensmaden i morgen, hvor vi endte med at få flere forskellige svampestuvninger 🙂

   • Sådan er det altid, nogle svampe bliver bare efterladt 😀 Vi har også et princip der hedder, at vi ikke samler små kantareller osv. da de jo kan samles ca. 14 dage senere 😉 Og der hvor vi samler er i en skov hvor der ikke kommer andre (:
    Det er godt nok også nogle lækre billeder du har uploadet idag!

    • Tusind tak – mit kamera elsker tilsyneladende at være på skovtur, så det må jeg hellere komme noget oftere 😀

 • Nææhhh, Piske – sikke et fint billedeshow!!
  Jeg skulle også have været afsted på svampetur i søndags … men ålene til ålegildet i lørdags havde fået for meget at svømme i ;o)
  Jeg må kigge, om der er andre muligheder her i området. Glæder mig til at se stuvningerne.

  • Haha, det var pænt af dig at sørge for lidt ‘vand’ til dem 😉
   Håber du kommer af sted – det er noget andet selv at finde frem til maden i naturen – frem for at købe det i supermarkedet. Back to nature i miniformat 🙂

   • Åhhh, det var vand, de skulle ha’ svømmet i ;o)

    Ja, det er lige netop det, som er skønt – at bruge, hvad der er i naturen. Og får manden ram på krondyret de næste uger, så ville det jo være prikken over i’et med en hjemme”fanget”-svampesauce.

    • Åh, din heldige rad. Jeg havde lige glemt din lette adgang til vildt 🙂

     Men apropos det så skal vi have vildand i morgen, så helt fortabt på vildtfronten er jeg da ikke 🙂

  • Haha, ja det var lidt frustrerende at skulle efterlade så mange svampe, men hvor var det dog samtidig skønt at finde så mange! Har tit været på svampetur, da jeg var barn, hvor udbyttet var ret sparsomt, men det var det bestemt ikke denne gang 🙂

 • Årh så kom du alligevel på svampe jagt 🙂 Det var dejligt. Og sikke nogen super skønne billeder du fik taget. Jeg får helt lyst til en tur i skoven når jeg ser billederne. Elsker skoven når det er efterår. Der er en helt særlig duft.

  • Tak skal du have. Der var fuld skrue på farverne i skoven – jeg var ret overrasket over, hvor intenst den grønne farve i mosset lyste op! Glæder mig også til flere efterårsture i skoven – absolut min yndlingsårstid 🙂

  • Hehe, det var faktisk ikke mig, der stod ved komfuret – det overlod jeg til gemalen og en af hans kolleger 😉

 • Der er mange svampe i år på grund af den megen regn, men det er år siden jeg har været på svampetur, det er ellers så hyggeligt. Og det smager jo dejligt.

  • Det er det nemlig. Og jeg kan godt afsløre, at det var kræs at sætte tænderne i de indfangede svampe bagefter 🙂

 • Lyder spændende med sådan en “svampetur”. Jeg er vild med svampe, men man er jo nødt til at få lidt hjælp, hvis man selv skal ud og plukke. Skønne fotos med efterårsfarver.
  Hvordan får du skiftende billeder? Ser rigtig spændende ud!
  God weekend!

  • Mange tak 🙂
   Det er et plugin, jeg har uploadet i WordPress, som jeg bruger nu. Jeg kiggede først på et andet og lidt mere fancy, men den ville serveren ikke arbejde sammen med, så nu bruger jeg dette her indtil videre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.