Svampestuvninger og hokkaido-pastasalat

svampe, svampeturEfter svampeturen tog vi hjem til hovedarrangøren, hvor vi først fik boller, kage og lidt varmt at drikke. Dernæst blev alle svampene lagt ud på et bord og blev gennemgået, så alle var klar over, hvad svampe der var henholdsvis spiselige og ikke-spiselige.

Flere svampe afslørede smukke farver, når de blev skåret over.

Efter sorteringen var der til fire forskellige svampestuvninger – én med trækantareller, én med almindelige kantareller (inklusiv et par pigsvampe) en med sorte trompetsvampe – og en med alle mulige svampe – blandt andet rørhatte, lilla ametyst-skørhat, løghatte og en (spiselig) fluesvamp!

Svampene blev stegt på en pande ved høj varme sammen med noget smør. Da de var ved at være møre, blev der tilsat en solid mængde fløde, og til sidst blev de smagt til med salt, peber, citronsaft – samt lidt blåskimmelost i to af stuvningerne.

Mens svampene blev tilberedt, blev resten af retterne gjort klar. Hvert par skulle medbringe en ret, og gemalen og jeg havde valgt at lave en pastasalat med græskar, rucola og græskarkerner. For at salaten ikke skulle blive kedelig, mens vi var på svampetur, havde jeg kun tilberedt græskarternene inden, og så kogte jeg pastaen lige inden serveringen.

Hokkaido-pastasalaten består af et hokkaido græskar,hvor kernerne er fjernet og selve græskarret er skåret i tern. De er vendt i olie og frisk timian og stegt i ovnen ved 200 grader, til de er møre. Når de er kølet af, vendes de friskkogt pasta, rucola, ristede græskarkerner og lidt trøffelolie. Skøn efterårssalat!

Bordet blev selvfølgelig pyntet med en lang række af de ikke-spiselige svampe, som vi fandt på svampeturen.

… og så kom svampestuvningerne endelig på bordet! Der var som sagt fire forskellige slags, og dem spiste vi som forret – blot med lidt ristet brød til. Behøver jeg at skrive, at det smagte fantastisk?

Vi fik en række spændende vine til, og efter de medbragte retter var der såmænd også en kugle is, så vi var temmelig mætte, da vi tog hjem – både oplevelsesmæssigt og madmæssigt.

12 thoughts on “Svampestuvninger og hokkaido-pastasalat

    • Jep, og det er bare om at få spist det nu, hvor de er til at få fat på! Jeg fik også købt en del svampe i går, da jeg handlede ind – blandt andet enoki-svampe 😉

  1. aaargh – svampe cravings !!!!!!!!!! Jeg elsker svampe, og især med noget fløde-sauce til 🙂 YUM YUM YUM!!!!

    Måske er jeg bare ikke så sikker på min viden omkring svampe, og er bange for og snuppe de forkerte med hjem, haha…

    Lækkert ser det ud Piske 🙂 Mums manner

    • Ok, nu blev jeg faktisk bange et øjeblik… 😀
      Men ellers er der gode muligheder for at få fat på kantareller, bøgehatte, enoki og mange flere i supermarkederne lige nu, så skynd dig af sted 🙂

    • Mange tak. Jep, det var lige præcis det, jeg håbede, så vi også kan smutte af sted på svampetur en anden gang – helt på egen hånd 🙂

  2. Sådan noget fløde-svampignon-svampe-halløj er bare noget jeg kan leve højt på i laaaang tid! Og det behøver ikke andet end salt, peber og lidt fløde og så er det sådan set fint. *savle savle savle*

    • Nej, der er svampe ret taknemmelige – det er utrolig lidt, man behøver at udsætte dem for – de smager rigtig godt i sig selv 🙂

  3. Hvor ser det dog lækkert ud, Piskeris! Sådan en stuvning på ristet brød er det rene guf.
    Den blå svamp er noget af det særeste, jeg har set – gætter på, det må være den lilla ametyst-skørhat.

    • Den lille ametyst-skørhat er den lille meget intense lilla svamp, som dukker op et par gange i billedgalleriet i forrige indlæg – det var en af de svampe, jeg elskede at samle som barn, for den lignede ikke nogen af de andre svampe i det område, vi samlede i 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *