Svampebrød

svampebrød, brød, gær, fuldkornshvedemel, kikærtemel, champignons, svampe, hvedemelSøndagens gæster – der i øvrigt var de samme, som blev udsat for chokoladecheesecaken – kom allerede ved frokosttid og nåede derfor både at spise med til frokost og aftensmad. Sidstnævnte skulle være en hurtig og let ret, da vi havde brugt en del appetit på kagen om eftermiddagen, så jeg lavede en linsesuppe (af en linse- og bønneblanding, jeg havde købt i udlandet), som fik et solidt skud finthakkede porrer og godt med karry. Suppen blev serveret sammen med et svampebrød, jeg havde bagt om formiddagen.

Svampebrød

4 dl lunkent vand
15 g gær
4 tsk salt
2 dl fuldkornshvedemel
2 dl kikærtemel
200 g champignon, hakket og svitset
hvedemel for resten

Opløs gæren i vandet og rør resten af ingredienserne i ud fra den nævnte rækkefølge. Ælt den godt og stil den til hævning på køkkenbordet under et fugtigt viskestykke i et par timer. Tag dejen forsigtigt op af skålen og form et brød, som efterhæver en halv times tid. Bag det ved 240 grader i 16-20 minutter.

Note: Jeg havde noget kikærtemel, som jeg ville bruge op, men du kan sagtens erstatte det med almindeligt hvedemel. Kikærtemelet gør brødet ret tungt og knapt så fugtigt som et almindeligt hvedebrød, men det mætter til gengæld temmelig godt.

16 thoughts on “Svampebrød

    • Så må du altså flytte lidt tættere på og ikke gemme dig dernede i varmen 😉

      Og linsesuppe kan være rigtig godt – tror jeg vil lave det noget oftere hen over efteråret 🙂

    • Mange tak – det mættede også sindssygt godt på grund af kikærtemelet! Tror jeg skal prøve en version på et tidspunkt, hvor der primært er hvedemel i. Det må give et brød med en ‘luftigere krumme’ 🙂

    • Tusind tak! Jeg tænkte, jeg hellere måtte prøve at bruge svampene lidt utraditionelt, for ellers bruger jeg mest svampe i ret simple retter, men når nu de er en del af månedens benspænd, så skal der eksperimenteres lidt ekstra 😉

  1. Kikærtemel lyder spændende – det kender jeg slet ikke,men det er sjovt at prøve noget nyt ind imellem. Svampe i brød var heller ikke faldet mig ind, men vi bruger jo gerne gulerødder, banan og kartofler, så det er nok kun fantasien, der sætter grænser.

  2. Pingback: Vegetarfrokost med djævlechampignons, flækærte-hummus, börek og quinoadunser | Piskeriset på eventyr

  3. Pingback: Vegetarfrokost med djævlechampignons, flækærte-hummus, börek og quinoadunser | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *