Sværdfiskefilet med lun fennikelsalat og basilikum-hvidløgspasta

I sidste uge var jeg i Torvehallerne for at købe lidt lækre sager på vej hjem. Jeg skulle selvfølgelig have en masse ost til månedens benspænd, men derudover skulle jeg også forbi et par andre boder – herunder en af fiskeboderne, for det var en kærkommen lejlighed til at tage frisk fisk med hjem. Jeg faldt for en stor sværfiskefilet og fandt desuden noget basilikum-hvidløgspasta i den bornholmske bod. Hos grønthandleren købte jeg en stor fennikel, og så var der efterhånden nok til et simpelt men lækkert måltid.

Sværdfiskefileten blev gnedet med presset hvidløg.Jeg sørgede for at børste det meste af hvidløget af, inden fileten blev smidt på panden i en gang citronolivenolie, for ellers kunne jeg risikere, at hvidløget brankede. Fileten blev stegt få minutter på hver side, indtil den var gennemstegt, og derpå blev den drysset med lidt salt og halveret, så vi fik et stykke hver.

Sammen med fisken fik vi pasta samt denne simple fennikelsalat, som jeg lavede ved at fintsnitte fennikel og stege det på en pande sammen med citronolivenolie, indtil fenniklen blev blev blød og mør. Den må dog gerne have lidt bid, så hold øje med den under stegningen. Fenniklen blev krydret med lidt salt og derpå hældt i en skål sammen med friske basilikumblade. Lidt citronolivenolie blev vendt i, og så var den klar til servering.

Meget simpel, meget hurtig og meget lækker fredagsmad.



10 thoughts on “Sværdfiskefilet med lun fennikelsalat og basilikum-hvidløgspasta”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *