Stegt hornfisk med kartoffel-broccolisalat

stegt hornfisk, hornfisk, rugmelVi får ikke fisk så tit til aftensmad. Heldigvis får jeg dækket en del af fiskeindtaget på arbejdet, men der er perioder, hvor jeg glemmer at bruge fisk, når aftensmaden skal planlægges. Derfor var det bare om at smide hornfisk på panden, da lejligheden bød sig i lørdags, og det blev til et simpelt men dejligt måltid.

Hornfisk har en mild og lækker smag, og selvom benene (inde i fisken!) er lidt irriterende, så er de til gengæld lette at få øje på – de er nemlig blå! Jeg valgte at tilberede hornfisken på den mest enkle måde – nemlig ved at skære hovedet og halespidsen af, fjerne finnerne og snitte bugen op, så jeg kunne pille indvoldene ud. Fisken blev vasket grundigt og derefter duppet med køkkenrulle, inden den blev skåret i stykker af ca. 5 cm længde. Fisken blev vendt i et tyndt lag rugmel (du kan også vende fisken i pisket æg inden, men det så jeg ingen grund til) og derefter blev stykkerne stegt i smør i et par minutter på hver side. Hornfiskestykkerne fik lige et drys salt og peber inden servering. Vi var to personer om at dele en hornfisk.

kartoffel-broccolisalat, kartoffelsalat, kartofler, broccoli, pesto, basilikumpesto, salatFisken blev spist sammen med denne simpel kartoffel-broccolisalat, hvor jeg brugte lune kogte kartofler sammen med små broccolibuketter (der var blevet skoldet med kogende vand og derefter havde trukket i vandet i ca. fem minutter). Grøntsagerne blev vendt i et par spiseskefulde af verdens bedste pesto.

Enkel, velsmagende, hurtig og sund mad.

14 thoughts on “Stegt hornfisk med kartoffel-broccolisalat

 1. Tænk… jeg troede seriøst benene var grønne… ;-D det er ialtfald det, jeg altid har fået at vide. Har stadig tilgode at smage hornfisk. Broccolisalaten… må jeg bare prøve på et tidspunkt 😉

  • Ok, jeg giver mig – blågrønne 😀
   Jeg har ikke så mange erfaringer med hornfisk, men det hører bestemt til en af de fisk, som passer mig rigtig godt i smagen.

 2. Det ser lækkert ud! Men nu er jeg jo også helt pjattet med fisk 🙂 Jeg har heller aldrig prøvet hornfisk, måske jeg snart burde prøve det 🙂

  • Fisk er godt! Eller i hvert fald de fleste fisk – torsk er stadig en anelse overvurderet i mine øjne, men jeg spiser det gerne, bare det ikke er kogt helt ud 🙂

  • Du må altså lokkes til at prøve et par gode fiskeretter 🙂
   Jeg smutter ind på din blog og kigger i morgen – er på vej i seng om lidt 🙂

  • Det er en meget simpel men også let og god måde at få fisk på – og så er det sjældent, jeg kombinerer fisk og pesto, men det fungerede nu fint 🙂

 3. Det ser ekstremt lækkert ud, men hornfisk er bedst når de kommer i stimer om foråret (og også nemmest at fange på det tidspunkt). Simpel men lækker ret du har fået flikket sammen, det skal helt sikkert prøves på et tidspunkt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *