Steaksalat med tranebær, valnødder og sennepsdressing

steaksalat, oksekød, oksekødsbøffer, romainesalat, salat, radicchio, rødløg, valnødder, soltørrede tranebær, sennepsdressing, dresing, dijonsennep, honning, æblecidereddike, mayonnaise, olivenolieI fredags fik jeg det seneste nummer af magasinet Mad! med posten. Sidst jeg modtog det, var jeg ikke særlig imponeret over indholdet, og i det hele taget har flere af de seneste numre været noget tamme. Men der var sket et eller andet, for i dette nummer var der en hel del opskrifter, som jeg rigtig gerne vil prøve! Jeg savnede lidt nogle flere temaartikler, men altså – flere spændende opskrifter lige ned i foret – dejligt!

Da jeg fik en del cuvettesteg til overs i går, øjnede jeg straks chancen for at afprøve en af føromtalte opskrifter.

Steaksalat med tranebær, valnødder og sennepsdressing
2 personer

2 gode bøffer
salt og peber
romainesalat
radicchio
1 rødløg
50 g valnøddekerner
50 g soltørrede tranebær

Sennepsdressing:
1 spsk dijonsennep
1 spsk flydende honning
1 spsk æblecidereddike
2 spsk mayonnaise
2 spsk olivenolie

Steg bøfferne i olie – de bør stadig være lidt røde indeni. Krydr med salt og peber.

Rør sennep, honning, eddike, mayonnaise og olie godt sammen. Skyl salaterne og skær dem i grove stykker. Pil og finhak rødløget. Hal valnødderne groft. Anret salaten på to tallerkner og drys med tranebær, løg og valnødder. Dryp dressingen over. Skær bøfferne i tykke strimler og fordel dem oven på salaten. Servér straks.

Note: Jeg erstattede mayonnaise med creme fraiche 9%, og det fungerede aldeles glimrende. Derudover brugte jeg strimler af cuvettesteg samt holdt mig til kun at bruge romainesalat. I bladet anbefaler de rugbrød til salaten, men jeg syntes, at frisk pasta passede bedre, så jeg lavede en lille ‘bund’ af friskkogt pasta, inden jeg lagde salaten oven på. Retten er hurtig, simpel og utrolig velsmagende! Helt fantastisk på en almindelig hverdagsaften – mmm!

18 thoughts on “Steaksalat med tranebær, valnødder og sennepsdressing

 1. Er du så færdig, det ser lækkert ud – lige til forsiden i et mad blad.

  Jeg fik ingen aftens mad da jeg skulle på kursus – glemte det og nu ser min ostemad temmelig flad og kedelig ud.

  Hilsen Grith

 2. Jeg synes også Mad! har været noget tamt på det sidste, så jeg overvejer lidt om jeg skal stoppe med at købe det.
  Men nu er der alligevelle et par opskrifter denne gang jeg gerne vil prøve, så nu må vi se:)

  Den ser spændende ud, den salat. Det er en rigtig god måde at få brugt lidt rester på..

 3. Det er dejligt at høre, så meget du får læst!
  Din steaksalat vil stensikkert glide ind i vores sortiment af retter – den beder ligefrem om at blive lavet 😉

 4. Grith – tark! Redaktionen havde dog været endnu snedigere og brugt et kagebillede denne gang, men jeg synes bestemt, at denne opskrift godt kunne bære at være på forsiden!

  Det lød nu ellers spændende det kursus – håber du får noget rigtig aftensmad i dag 🙂

 5. MissMuffin – ja, jeg ved heller ikke, hvad det er for et lusket trick. For et par numre siden var jeg også tæt på at stoppe abonnementet, men så kom der et fint nummer, så et dårligt, og nu et godt igen!

  Nå, men nu regner jeg også med at købe det næste, og så må vi se, hvad der sker…

 6. Madame – det er også skønt at få læst! Efter en periode, hvor jeg stort set kun fik 'læst' lydbøger, så sætter jeg pt. tid af til også at få læst – for det er både hyggeligt og en god måde at koble af på.

  God fornøjelse med salaten 🙂

 7. den salat lurede jeg længe på da jeg læste Mad! som godnatlæsning i går 🙂 nu har din afprøvning afgjort det for mig, den skal prøves. Jeg er ret skuffet over bladet, det er ret kedelig 🙁 SpisBedre er lidt bedre syntes jeg. men fik Mad! til 3 blade for 75kr! tak for god inspiration 🙂

 8. Mmm, det ser lækkert ud, det må jeg vist også prøve – jeg er VILD med steaksalat 🙂
  Der var også en i Go Morgen Danmark i morges, som jeg også skal have prøvet……

  I morgen skal vi have dit jordskokkefad, som jeg glæder mig til, vi skal have det til frikadeller som kæreten LÆNGE har længtes efter 🙂

  mange hilsner
  Birthe

 9. Den salat er lige noget for mig. Sennepsdressing er så dejligt sammen med sød/syrligt tørret frugt. uhmmmmmmmmmmm.

  Jeg synes også at Mad! kan være noget tyndt. En ting, der også irriterer mig er,. at de nogle gange misser oversættelser fra svensk til dansk. Vel nok fordi bladet også udkommer i Sverige – men det irriterer mig ret meget. Det afholder mig dog ikke fra at komme til at putte det indkøbskurven af og til alligevel;)
  Man kunne jo gå glip af noget spændende..

 10. Frk. Bibo – aha! Kan vi ikke lave en aftale om, at næste gang jeg bager kage, så lægger jeg først et billede af den på bloggen, så sniffer du al energien ud af den, og så guffer jeg den med god samvittighed, nu alle kalorierne er fjernet fra den? 😉

  Jeg synes selv, det er en sk*degod idé…

 11. Linebine – den er virkelig god – især sammen med noget båndpasta! Jeg synes, dette nummer er bedre, men sidste udgave af bladet irriterede mig. Jeg overvejer kraftigt at skifte til Gastro. Godt nok er der ikke nær så mange opskrifter i det, men jeg synes, at tema-artiklerne ser spændende ud.

 12. NYBH – den var rigtig lækker – både let og mættende på samme tid, og så var dressingen jo ret god til få smagsnuancerne til at hænge sammen. Mmm! 🙂

  Jeg er spændt på, hvad I siger til jordskokkefadet 🙂

 13. Hanne – du skal bestemt ikke holde dig tilbage – prøv den endelig! Den er skøn! 🙂

  Jeg vil sige, at efter dette nummer giver jeg lige bladet en chance mere. Næste nummer bliver sikkert farligt at læse – har på fornemmelsen, at der kommer lidt for mange sider med konfekt og juleknas 😀

 14. Eva – mange tak! Ja, det er lidt underligt, at der er så stor forskel? De sidste par gange er jeg faktisk blevet overrasket, når det er dukket op, for jeg har ikke tænkt på, at det var tid til et nyt nummer – og så er det jo dejligt med sådan en overraskelse i postkassen! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *