Spidskålssalat med bacon og salvie

spidskålssalat, kålsalat, salat, spidskål, æbleeddike, blosmterhonning, honning, bacon, svinekød, salvieLige nu er jeg inde i en bølge af simple hverdagsretter, hvor ris/kartofler/pasta er erstattet af enkle salater med enten spidskål eller blomkål som det bærende element. Det er såmænd ikke på grund af, at jeg har set mig sur på de klassiske kulhydrater, men for det første har vi noget spidskål og blomkål, der skal bruges (og jeg smider helst ikke råvarer ud), og for det andet gør det madlavningen endnu enklere og hurtigere, når du kun skal lave én meget mættende salat samt et stykke kød til.

Denne salat var – i al ubeskedenhed – så velsmagende, at mængden var lige i underkanten i forhold til gemalen og jeg. Jeg vil derfor foreslå dig at bruge 1-2 håndfulde spidskål mere, end jeg har skrevet herunder, hvis du ligesom jeg serverer salaten som eneste tilbehør til kødet.

Spidskålssalat med bacon og salvie
2 personer

4 håndfulde fintsnittet spidskål
1½ spsk æbleeddike
2 spsk blosmterhonning
½ pakke bacon
12 friske salvieblade
lidt salt og peber

Spidskålen æltes hurtigt med æbleeddike. Baconen steges og brækkes i små stykker, der vendes i spidskålen. Salviebladene steges et kort øjeblik i olie, inden de drypper af på et stykke køkkenrulle. Vend dem i salaten og smag til med salt og peber.

Note: Denne salat er meget enkel og meget velsmagende. Vi spiste den til et par øko-koteletter, og vi endte med ikke at have nok, for den smagte ret godt.

Aftensmad i solskinnet på terrassen


12 thoughts on “Spidskålssalat med bacon og salvie”

  • Det er nemlig en rigtig skøn ingrediens, og så giver det langt mere mættende salater, end hvis man kun holder sig til romaine og iceberg salater.

 • Jeg har aldrig smagt spidskål (sidst jeg skulle bruge det, kunne jeg ikke finde det i butikkerne), og jeg kan ikke lave din spændende salat, fordi Fakta 100 % sikkert ikke har salvie (som jeg heller ikke har smagt! Jeg er så uerfaren at det er helt pinligt).

  • Det er ok Bitten – hvis du kommer her forbi sammen med en portion Oreosmufins, så skal jeg nok lave spidskålssalat til dig 😀

 • Det lyder vel nok lækkert, og så er det ingredienser, jeg altid har i køleskabet i spidskålssæsonen. Vi er gået helt fra de intetsigende salattyper og bruger næsten altid spidskål i stedet for.

  • Det forstår jeg godt. Jeg bruger stadig romaine ind imellem, men spidskålen er nu altså god i mange salater.

  • Enig – der kan komme virkelig pondus i en salat, bare man fylder den med de rigtige sager 🙂

  • Det er det også – og så passer det også fint til efterårsmaden, som er lige om hjørnet 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *