Aftensmaden bestod i dag af en lækker speltsalat, som jeg havde fundet opskriften på i ‘Suverænt sundt‘, nogle laksefrikadeller kraftigt inspireret af NYBH samt et par klassikere fra eget køkken.

Laksefrikadellerlaksefrikadeller, fiskefrikadeller, frikadeller, fiskefars, laksefars, dild
3 personer

1 pakke laksefars
1 bundt finthakket dild
saften fra 1 lime
salt
smør og rapsolie til stegning

Rør det hele sammen til en fars. Form farsen til laksefrikadeller og steg dem på en pande i en blanding af smør og rapsolie.

Note: Enkle men lækre laksefrikadeller. God måde at få fisk på.

Speltsalat med grønne asparges, mynte og koriander
4 personer
speltsalat, spelt, grøntsagsbouillon, bouillon, asparges, salatløg, mynte, persille, koriander
125 g hel spelt, evt. parboiled
ca. 5 dl grøntsagsbouillon eller vand
1½ bundt asparges
30 g finthakket salatløg
1 tsk hele korianderfrø
2+3 tsk olivenolie
4 tsk friskpresset citronsaft
1 håndfuld hakket bredbladet persille
1 håndfuld hakket mynte
salt og peber

Kog spelten i grøntsagsbouillon eller vand efter anvisning på pakken. Hæld den i en sigte og lad den dryppe af. Knæk de nederste 4-5 cm af aspargesene. Vend dem med 2 tsk. olie, krydr dem med salt og peber og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne men stadig sprøde. Skær dem i mindre stykker. Rist korianderfrøene på en tør, hed pande, til de er gyldne, og stød dem groft i en morter.

Vend alle ingredienserne sammen og smag salaten til. Den kan godt stå og trække lidt, inden du serverer den sammen med de stegte laksefrikadeller.

Note: Jeg puttede ikke salatløg i, og så udskiftede jeg persillen med almindelig persille. Jeg kunne desværre ikke finde støderen til min morter, så jeg brugte koriander i stedet for korianderfrø.