Sort spaghetti med rejer og avokado

I går havde vi svigerfamilien på besøg, da gemalen havde fødselsdag, og det var en fin anledning til at lave en treretters menu.

Da gæsterne ankom, kunne de forsyne sig med to forskellige slags hapsere – den ene med vildsvinepaté og mørke oliven og den anden med gåsepaté pyntet med lidt citronmelisse (jeg fik dog taget billedet, inden jeg var færdig med at pynte den udgave). Begge pateer var Kager skal der til så sød at sende til mig ved juletid – og de smagte godt, så endnu en gang tak 🙂

Til hapserne serverede vi en gang æblevin fra Søbogaard. Den var dog ikke helt så sød som ønsket, så jeg blandede den med Faxe Kondi og fik en hæderlig velkomstdrink ud af det, som smagsmæssigt passede bedre til de små bidder.

Vi blev også forkælet med flere fine værtsgaver, hvoraf flere af dem vil blive inddraget i madlavningen de kommende måneder – glæd jer!

Forretten blev hurtigt tilberedt af noget sort spaghetti, som vi købte i Firenze sidste år. Det tabte mere farve, end jeg havde forventet – til gengæld havde det et godt bud og var, som pasta helst skal være, og det var jo vigtigere.

Sort spaghetti med rejer og avokado

– sort spaghetti
– avokadoolie
– citronolie
– rejer
– avokado skåret i tern
– salt

Spaghettien koges, til den er mør men stadig har lidt bid, og overhældes derefter med koldt vand, så kogningen stopper. Den anrettes på tallerkner, lidt avokadoolie hældes over, og rejer og avokadotern fordeles på spaghettien. Lidt citronolie hældes over og du slutter af med lidt salt.

Note: En meget enkel og ligetil forret, hvor jeg legede med to forskellige slags olier, der var med til at give en fin smag til retten og samtidig tilføre lidt ‘smørelse’. Vær forsigtig med brugen af olie, så det ikke bliver for voldsomt – der skal max en tsk af hver slags olie på.

Resten af menuen blogger jeg om i aften – nu skal vi nå et par praktiske ting, inden vi får besøg.

16 thoughts on “Sort spaghetti med rejer og avokado

 1. Uhm hvor ser det lækkert ud. Jeg har aldrig smagt sort pasta. Det ser vildt godt ud.
  Din husbond skal da lige have et tillykke fra mig.
  Glæder mig til at læse om resten af menuen 🙂

 2. Vibeke – mange tak 🙂
  Jeg købte på et tidspunkt noget sort båndpasta i Superbest, og det så rigtig funky ud sammen med nogle knaldrøde fyldte pebre, jeg serverede til! Ret spændende med sort mad 🙂

 3. NYBH – det er altså også svært ikke at slæbe alle varerne hjem fra de italienske butikker, for der er så mange gode sager! Jeg bliver helt salig ved tanken 🙂

 4. Den sorte spaghetti ser jo helt fantastisk ud! Gad vide om det kan købes i Danmark – jeg synes ikke, jeg har set det i butikkerne. Det må være en fryd at være gæst hos dig 🙂

 5. Eva – tak skal du have 🙂
  Jeg elsker at kunne byde gæster velkommen med sådan nogen småbidder og en drink – det er bare starten på en god aften!

  Glæd dig – der er tilmed en kommentar til vinen 😀

 6. Madame – jeg har tidligere købt noget sort båndpasta i Superbest, som var ganske godt – og holdt farven bedre! Jeg synes, det er ret fantastisk, når retterne også bliver elegante og smukke at se på 🙂

 7. Tillykke til din mand. Sikke en menu og sikke nogle farver! Spændt på at se resten af menuen!
  Har en pakke sort pasta liggende, som aldrig er blevet brugt. Dit bud lyder spændende.
  Fortsat god søndag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *