I går havde vi svigerfamilien på besøg, da gemalen havde fødselsdag, og det var en fin anledning til at lave en treretters menu.

Da gæsterne ankom, kunne de forsyne sig med to forskellige slags hapsere – den ene med vildsvinepaté og mørke oliven og den anden med gåsepaté pyntet med lidt citronmelisse (jeg fik dog taget billedet, inden jeg var færdig med at pynte den udgave). Begge pateer var Kager skal der til så sød at sende til mig ved juletid – og de smagte godt, så endnu en gang tak 🙂

Til hapserne serverede vi en gang æblevin fra Søbogaard. Den var dog ikke helt så sød som ønsket, så jeg blandede den med Faxe Kondi og fik en hæderlig velkomstdrink ud af det, som smagsmæssigt passede bedre til de små bidder.

Vi blev også forkælet med flere fine værtsgaver, hvoraf flere af dem vil blive inddraget i madlavningen de kommende måneder – glæd jer!

Forretten blev hurtigt tilberedt af noget sort spaghetti, som vi købte i Firenze sidste år. Det tabte mere farve, end jeg havde forventet – til gengæld havde det et godt bud og var, som pasta helst skal være, og det var jo vigtigere.

Sort spaghetti med rejer og avokado

– sort spaghetti
– avokadoolie
– citronolie
– rejer
– avokado skåret i tern
– salt

Spaghettien koges, til den er mør men stadig har lidt bid, og overhældes derefter med koldt vand, så kogningen stopper. Den anrettes på tallerkner, lidt avokadoolie hældes over, og rejer og avokadotern fordeles på spaghettien. Lidt citronolie hældes over og du slutter af med lidt salt.

Note: En meget enkel og ligetil forret, hvor jeg legede med to forskellige slags olier, der var med til at give en fin smag til retten og samtidig tilføre lidt ‘smørelse’. Vær forsigtig med brugen af olie, så det ikke bliver for voldsomt – der skal max en tsk af hver slags olie på.

Resten af menuen blogger jeg om i aften – nu skal vi nå et par praktiske ting, inden vi får besøg.