chokoladeI onsdags var jeg sammen med seks andre madbloggere til et hyggeligt chokoladearrangement, som Anthon Berg stod for. Anledningen var en kommende relancering af klassikeren Guldæsken, og i den forbindelse skal der udvikles et par nye stykker chokolade – blandt andet et hvidt stykke chokolade, som var aftenens udfordring. Alle deltagere fik mulighed for at slå sig løs med rå mængder af tempereret chokolade (se lige den ‘lykkebrønd’ herover :)) samt alskens nødder, olier, tørrede bær osv., som man kunne have lyst til at komme i et stykke konfekt. Der var nogle få krav til chokoladestykket – det skulle overtrækkes med hvid chokolade, fyldet måtte ikke være flydende, det skulle passe til Guldæsken, og vi havde knapt tre timer til det!

chokolademasse Jeg havde joket lidt med, at jeg selvfølgelig skulle lave et stykke med citron, da det er en af mine yndlingsingredienser i søde sager, og øh… det var da også sådan, det endte. Jeg lavede en hvid chokoladetrøffel med citronolie og ristede, hakkede kokosflager.

chokolader3Chokoladestykkerne blev først dyppet i mørk chokolade, og da det var størknet, blev de dyppet i den hvide chokolade, inden de blev pyntet – i mit tilfælde med lidt ristede, hakkede kokosflager.

chokolader4Det gik ret stærkt, og vi arbejdede i et industrikøkken, hvilket var lidt mere udfordrende, end jeg havde forestillet mig (det var ind imellem svært at finde de rigtige redskaber, så det meste blev lavet på slump og med andre redskaber end ellers). Stykkerne blev derfor også lidt mere casual end jeg først havde planlagt. Men det var en ret sjov udfordring, og det var også en rigtig hyggelig oplevelse, hvor der også var tid til at pjatte lidt med de andre madbloggere, selvom vi havde travlt.

Overordnet var jeg nogenlunde tilfreds med resultatet, men til en anden gang ville jeg nok putte lidt mindre citronolie i og til gengæld bruge flere kokosflager, så fyldet ville blive mere sprødt.

chokolader5Her er alle chokoladerne linet op. Folk havde valgt ret forskellige smage – lige fra mandelnougat med crunchy karamel og lakridsgranulat til indkogt champagne med amerana kirsebær samt feuilletinesbund med jordbær/balsamico ganache. Jeg har smagt flere af dem, og de er virkelig gode!