Snart skal haven spises…

Det er godt nok pivkoldt udenfor stadigvæk, men det er ved at være tid til at tænke over, hvad der skal plantes og sås i haven, så for et par dage siden fik jeg bestilt frø via fuglebjerggaard.dk. Jeg købte nogle frøposer sidste år og var godt tilfreds med resultatet, så jeg måtte selvfølgelig også kigge efter nye spændende ting. Jeg har blandt andet købt ramsløg, som jeg for alvor faldt for sidste forår, og det vil jo være rart at have det lige ved hånden i stedet for at skulle til skoven for at lede efter det.

Igen i år har jeg også fundet en række spiselige blomster, der skal sås, noget koriander (igen noget, jeg tit har svært ved at finde i butikkerne) og en tomatart, der kan sås i potte. Der var ellers mange ting i netbutikken, jeg gerne havde købt, hvis vi havde haft drivhus, men – det har vi ikke, som I nok havde regnet ud, og jeg tror også, vi har nok små planteprojekter for i år.

Hvad har du planer om at så eller plante i din have/potter/altankasse?

17 thoughts on “Snart skal haven spises…

 1. Tror kun, at jeg skal have 1-2 tomatplanter og en agurk i kolonihaven i år. Vi er jo ikke derude hverdag, så det skal ikke blive alt for meget..
  Der skal hvertfald plantes en masse blomster, så der har jeg købt lidt frø og løg allerede…
  Jeg elsker slyngplanter, så der skal hvertfald investeres i et par flotte klatreroser..

 2. Jeg sælger min have i år 🙁

  Så alle jeres blogposter om hjemmedyrkede grøntsager og smukke blomster bliver censureret væk fremover! *Hmrf*

  😉

 3. Hejsa 🙂

  Jeg kunne godt tænke mig en have eller bare en altan, så jeg selv kunne gro skønne planter, blomster, grønsager og krydderurter i den.

  Men her i indre København er det desværre en luksus, jeg må kigge langt efter 🙁

  De bedste hilsner fra Anita
  http://livogmad.blogspot.com

 4. Jeg bliver altid fristet på denne tid af året, men behersker mig lidt på grund af rådyrene, der sikkert vil spise alt, hvad jeg sår 🙂 Det ender nok med lidt alligevel og inspirationen må råde …

 5. Jeg skal vist bare have nogle krydderurter i mine krukker, det er lige det jeg kan overskue. Ville gerne have en tomatplante, men jeg er noget usikker på om den vil overleve hos mig – jeg er kendt for at slå plante ihjel 😉

  Mange hilsner
  Birthe

 6. Bare lidt blomster. Helt sikkert ikke tomater for her er saa varmt om sommeren at man skal vande dem tre gange om dagen og det gider jeg ikke 😉
  Havde jeg have var det en anden sag. Ved vores sommerhus kan jeg til sommer hente blommer, figner, ferskner osv.

 7. Jeg er også i gang med at overveje, hvad jeg skal have på altanen i år. Jeg er så heldig at have en lukket altan, så jeg vil nok prøve lidt tomater og måske peber. Og gerne masser af krydderurter. Bl.a. koriander som du nævner. Den har jeg også meget svært ved at finde frisk i butikkerne.

 8. Madame – hehe, ja dem skal man også lige iberegne! Jeg har spekuleret på, om jeg kan have de spæde frøspirer for mig selv, eller om kattene vil nippe dem, men der er jo kun én måde at finde ud af det på…

 9. Lene – årh, sådan nogle frugttræer er guld værd! Vi plantede et par stykker sidste år, men der går jo nok en del år, før vi får glæde af dem 🙂

 10. Anne – det lyder som en god plan! Jeg synes, det er vigtigt at få plantet/sået nogle af de urter m.m., som ellers er besværlige at skaffe – jeg har i hvert fald haft megen glæde af dem, vi plantede sidste forår og nød godt af dem hele sommeren, efteråret – og for enkelte vedkommendes også hen over vinteren 🙂

 11. Jo, har selvfølgelig frisk persille, basilikum og koriander i vindueskarmen i køkkenet, men det er bare sådan nogle købe-planter.. Det er jo ikke helt det samme, som at have groet det selv 🙁

 12. Miss A – det er rigtigt, men omvendt kan de også være en god start og kan holde længe, hvis man bare nusser lidt om dem. Jeg mener, at jeg såede purløg sidste år, men de blev ærlig talt små og bøvede, så der endte jeg med at købe noget i potte og så passe det resten af sommeren 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *