Boller med frisk koriander

boller, yoghurt naturel, gær, honning, bagepulver, koriander, durummel, hvedemelJeg havde noget frisk koriander, der trængte til at blive brugt, så jeg bagte nogle boller, der egner sig godt til indiske retter eller supper.

Boller med frisk koriander
ca. 18 stk.

2 dl yoghurt naturel
3½ dl lunkent vand
50 g gær
1 tsk salt
1 tsk honning
½ tsk bagepulver
1 dl frisk koriander, hakket
200 g durummel
hvedemel for resten
lidt rapsolie
lidt gourmetsalt, mellemgroft

Yoghurt og lunkent vand røres sammen, og gæren opløses i det. Tilsæt salt, honning, bagepulver og koriander. Bland durummel i og rør hvedemel i, indtil du har en god og smidig dej. Læg et viskestykke over og lad det hæve til dobbelt størrelse.

Form små flade boller af dejen og lad dem hæve i en halv time, inden du smører dem med rapsolie og drysser lidt godt salt over, inden du bager dem ved 200 grader i 15-20 minutter.

Note: Korianderen giver en ret frisk smag, og jeg har afprøvet bollerne til en karry-linsesuppe, hvilket det passede skæppeskønt til!



8 thoughts on “Boller med frisk koriander”

  • Mums, det lyder godt! Jeg kan nogle gange blive ramt af en hel sygelig trang til koriander – i sådanne situationer ville disse småbrød være PERFEKTE at have i fryseren!! …desværre er koriander dog en så eksotisk ting hernede i Istanbul (en af de mange…), at den slet ikke kan fås 🙁 Men hvad; nu skal jeg snart hjem til DK i nogle måneder; så der skal der virkelig spises “eksotisk” 🙂

  • NYBH – de var dejligt friske og lette – ganske fine som tilbehør og en god måde at udrydde den sidste rest koriander på 🙂

    Det kan jeg godt forstå – det må være træls 🙁

  • Well, jeg er faktisk blevet meget forbavset over, hvor protektionistiske de er omkring tyrkisk mad hernede. Eller tilhængere af LOKALE årstidsbestemte fødevarer, hvis man vælger at se sådan på det. Det er jo noget, der er stor snak om i DK for tiden (med diverse almanak køkkener mm.). Jeg er stor tilhænger af det (især i et miljøpolitisk perspektiv) – men hold da op, hvor er der mange ting, man kommer til at savne. Og det går pludselig op for én, at vi spiser meget globalt i DK. Jeg gør i hvert fald.
    Jeg kan fx heller ikke få frisk basilikum eller frisk timian… Og som jeg vist allerede har nævnt i en tidligere kommentar (kan ikke huske om det var her på siden?!), koster importerede produkter det hvide ud af øjnene. Fx: Grana Padano 200 g.: 85 kr. Taco Kit Santa Maria: 80 kr. Dansk danablue: 60 kr. Røget laks 150 g. 75 kr. Sennep lillebitte glas (det billigste mærke fra Frankrig): 25 kr…. OG: Jeg har indtil videre ikke kunnet finde sushi-ingredienser overhovedet; og er snart meget hungrende! 😉
    Ok, sorry, det blev et meget langt indlæg, ups!
    Ha' en dejlig dag, Frk. Piskeris.
    Mange hilsner fra Eva

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *