Sirup af kaktusfigner

kaktusfigensirup, sirup, kaktusfigner, kaktusfrugter, rørsukker, stjerneanis
Ind imellem falder jeg over en spændende råvare og køber den uden at tænke nærmere over, hvad den præcis skal bruges til. Sådan havde jeg det tidligere på måneden, da jeg havde købt en bakke kaktusfigner uden at vide, hvordan man bruger den stikkende frugt. Jeg havde spist et par stykker som snack, men da de efterhånden var ret modne, fandt jeg ud af, at jeg ville prøve at koge sirup af dem, så de blev istandgjort og smidt i en kasserolle. Læg lige mærke til de flotte farver – de var både i orange, gul og lillarød.

Sirup af kaktusfigner

500 g kaktusfrugter
1 dl vand
200 g rørsukker
2½ stjerneanis

Skræl kaktusfignerne med en kniv – vær lidt forsigtig, så du ikke har en masse små torne siddende i fingrene bagefter. Skær frugterne i mindre stykker og put dem i en lille kasserolle sammen med sukker, vand og stjerneanis. Lad det koge ind ved middelvarme, til det får sirupskonsistens. Jeg tror, jeg endte med at give det ca. 1½ time.

Hæld siruppen det på et skoldet glas.

Note: Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke havde nogen idé om, hvad jeg kunne forvente mig af eksperimentet, men det faldt heldigvis rigtig godt ud, og da jeg testede det på gemalen, lød han ret begejstret. Nu skal jeg så lige finde ud af, hvad jeg vil bruge det til, men mon ikke det vil egne sig godt til at hælde over en dessert?

21 thoughts on “Sirup af kaktusfigner

 1. Oh la la….

  En af vores absolutte yndlingsfrugter er lige præcis kaktusfigner. De smager himmelsk.

  Forleden talte vi faktisk om, at det er alt for længe siden vi har haft dem i frugtskålen. Det er ikke så tit vi støder på dem på vores vej.

  Jeg vil tro at siruppen vil gøre sig rigtig godt ovenpå risengrød eller ris a la mande 🙂

  Glæder mig til at høre hvad du vil bruge den sammen med.

  Og tak for inspiration til at lave sirup af disse vidunderlige frugter.

 2. Det lyseblå køkken – nej, det var også lidt af et tilfælde, at jeg faldt over dem – igen et godt køb hos det lille tyrkiske supermarked, jeg ind imellem kommer forbi 🙂

  Spændende idé! Jeg måtte straks afprøve det, for jeg har lige kogt risengrød til den store guldmedalje, da vi holder julefrokost i morgen – og ret fræk kombination! 😀

 3. Hej Sisse-line!
  Jeg var ret imponeret over, hvor flotte de var indvendig!

  Farven blev dyb og rødlig – men da jeg hældte den over lidt risengrød for et øjeblik siden, var den nærmere mørkeorange! 😀

 4. Det må være det vi kalder Sabres her i Israel. Man kan få dem i is, juice osv. Min søn plukkede engang nogen fra en kaktus direkte da han var lille OG stak fingrene i munden. Det tog timer at fjerne stikkerne-tornene fra hans hænder og mund. Spændende eksperiment! KNUS

 5. Jamen altså… Hvor er du heldig at du har de spændende butikker i nærheden. Jeg gad virkelig godt smage sådan nogen små farverige fætre. Jeg må holde mine øjne åbne når jeg begiver mig ud over vores by grænse. ( Ærgeligt at der bliver mindre og mindre af rigtige grønthandlere )

 6. Tina – stakkels knægt :-O
  De bittesmå torne kan man rigtig nok få megen 'fornøjelse' ud af. Selvom jeg var lige lovlig skødesløs, da jeg skrællede dem, nåede jeg kun at få en enkelt i fingeren.

 7. Vibeke – jeg er også rigtig glad for, at den er dukket op og så tilmed i nærheden af, hvor jeg ellers færdes! Vi har flere grønthandlere i byen, men normalt er jeg så dårlig til at komme forbi, fordi de ikke ligger på min 'normale rute'.

 8. NYBH – mange tak 🙂
  Jeg har faktisk lidt svært ved at beskrive smagen. Jeg har tænkt noget over det, og de er egentlig ret milde i smagen – og fulde af kerner. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal sammenligne med. Til gengæld blev de i sirupform ret tunge og fyldige i smagen.

 9. Hehe…. Herligt du lige havde “lidt” risengrød ved hånden og kunne afprøve kombinationen.

  Jeg er selv vild med div. hjemmelavede sirupper på grød og i særdeleshed risengrød.

  P.t. har vi græskarsirup, rabarbersirup, vaniljesirup og kaffegastrik at gøre godt med.

  Og og…. så har jeg faktisk afprøvet en lille bitte portion ris a la mande med græskarsirup. Det kommer så afgjort på bordet d. 24. 🙂

  Håber I får en super julefrokost, Piske. Glæder mig til billeder….

 10. Det lyseblå køkken – græskarsirup lyder vel nok spændende! Hvilke græskar foretrækker du at lave det af?

  Mange tak skal du have! Jeg er lige blevet fedtet ind i chokoladen til morgendagens julekalenderkonfekt, men om lidt fortsætter julefrokosttilberedningen, så der skal fuld knald på julemusikken 😉

 11. Pingback: Rådyrbov med gorgonzolasauce, kartoffel-sellerimos og pære-valnøddesalat – og hvid chokolademousse til dessert | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *