kaktusfigensirup, sirup, kaktusfigner, kaktusfrugter, rørsukker, stjerneanis
Ind imellem falder jeg over en spændende råvare og køber den uden at tænke nærmere over, hvad den præcis skal bruges til. Sådan havde jeg det tidligere på måneden, da jeg havde købt en bakke kaktusfigner uden at vide, hvordan man bruger den stikkende frugt. Jeg havde spist et par stykker som snack, men da de efterhånden var ret modne, fandt jeg ud af, at jeg ville prøve at koge sirup af dem, så de blev istandgjort og smidt i en kasserolle. Læg lige mærke til de flotte farver – de var både i orange, gul og lillarød.

Sirup af kaktusfigner

500 g kaktusfrugter
1 dl vand
200 g rørsukker
2½ stjerneanis

Skræl kaktusfignerne med en kniv – vær lidt forsigtig, så du ikke har en masse små torne siddende i fingrene bagefter. Skær frugterne i mindre stykker og put dem i en lille kasserolle sammen med sukker, vand og stjerneanis. Lad det koge ind ved middelvarme, til det får sirupskonsistens. Jeg tror, jeg endte med at give det ca. 1½ time.

Hæld siruppen det på et skoldet glas.

Note: Jeg skal ærligt indrømme, at jeg ikke havde nogen idé om, hvad jeg kunne forvente mig af eksperimentet, men det faldt heldigvis rigtig godt ud, og da jeg testede det på gemalen, lød han ret begejstret. Nu skal jeg så lige finde ud af, hvad jeg vil bruge det til, men mon ikke det vil egne sig godt til at hælde over en dessert?