Shanti

Shanti, restaurant, restauranter i Roskilde, restaurantanmeldelse, madanmeldelseFor et par dage siden indtraf et yderst sjældent fænomen – jeg gad ikke at lave mad! Jeg havde ellers tiden til det, men i et anfald af dovenskab foreslog jeg gemalen, at vi bestilte en omgang take-away. Valget faldt på en indisk take-away – Shanti – som flere af mine bekendte har omtalt positivt – så der endte jeg med at bestille fra. Jeg valgte også Shanti, fordi det var et af de (få) take-away steder, hvor de reklamerede med en leveringstid på under én time. Det var dog en sandhed med modifikationer. Allerede da vi havde afsendt ordren, fik vi en besked om, at ordren var accepteret til et senere tidspunkt end de 45 minutter. Hvor meget mere fik jeg ikke noteret, men det er sådan set underordnet, for det endte med, at maden blev leveret en halv time senere end det tidspunkt, som ordren var accepteret til! For ¤%&”¤&”¤ da!

Noget af det vigtigste ved fastfood er da, at den leveres hurtigt. Når det tager en time eller mere at få leveret maden, så er der i mine øjne ingen pointe i at bestille den. På den tid kan jeg jo nå at lave aftensmad, der er både væsentlig billigere og væsentlig bedre end det meste af den take-away, der kan købes her i byen.

Nå. Tilbage til selve maden. Vi havde bestilt en portion korma (karryret tilberedt med kokos, krydderier og mandler) og en portion seekh kebab (hakket kød marineret i krydderier og urter – serveret med salat og dressing). Derudover bestilte vi et enkelt naanbrød, selvom jeg havde hørt, at det ikke var særlig interessant, og så fulgte der en pæn portion ris med.

Maden fra Shanti var ok. Kormaen havde en meget rund og forholdsvis flødeagtig smag, som var lettilgængelig og sandsynligvis tilpasset danske smagsløg. Da jeg bestilte, havde jeg mulighed for at vælge, om retterne skulle være milde, mellem eller meget stærke, og her gik jeg efter mellemstærke, for indisk kan være ret stærkt, og jeg vidste ikke, hvordan spisestedet selv definerer de forskellige niveauer. Denne ret kunne dog godt have været stærkere, uden at det ville medføre forbrændte smagsløg.

Seekh kebab var mere krydret og var smagsmæssigt mere interessant end den anden ret. Til gengæld var salaten ret skuffende. Nu kan du sjældent forvente et særligt højt niveau for salaterne hos take-away steder, men mængden var alt alt for lille. Jeg fik lov til at score al salaten, og det er den, du kan se på billedet. Den salatmængde er så lille, at det næsten er en fornærmelse.

Brødet var ca. lige så interessant som det, du kan købe i supermarkederne. Jeg elsker ellers det hjemmebagte brød, som en del indiske restauranter serverer, men jeg tror ikke, at brødet hos Shanti var hjemmebagt. Det smagte i hvert fald ikke sådan.

Oplevelsen gav mig (desværre) ikke mere blod på tanden mht. ind imellem at ty til take-away-løsningen. Den lange ventetid, de få smagsnuancer og den ringe mængde grøntsager, som generelt præger meget take-away, var også gældende hos Shanti. Jo, jeg blev mæt, og ja, det smagte generelt ok, men jeg havde fået en lige så stor smagsoplevelse ved at spise en skål A38 med frisk frugt og et drys müsli. Det havde tilmed været en væsentlig hurtigere og billigere løsning.

Jeg ender på to stjerner ud af seks til Shanti. Der ryger 1-1½ stjerne på grund af den alt for langsomme levering.

2 thoughts on “Shanti

  1. Det er synd, at det skal være så svært at få god take-away mad. Det står ikke ret meget beder til her, hvor vi dog kan få en rimelig gos pizza thai-mad. Men nogen stor kulinarisk nydelse er det ikke, så det bliver også kun en nødløsning for os.

    • Ja, det er godt nok også sjældent, at jeg tyr til den løsning, for jeg synes, at det meste af udvalget i byen er alt for ringe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *