kanin, Bornholm
Der er vilde kaniner på Bornholm, og der er mange af dem!

Søndag aften stod gemalen og jeg for aftensmaden, og mens han grillede nogle kalvekoteletter, der var gnedet i chilisauce, samt nogle gode bornholmske pølser, så lavede jeg et par salater.

jordbær, salat, lollo rossa salat, hjertesalat, græskarkerner, hyldeblomstsaft

Salat med jordbær og hyldeblomst

– jordbær
– lollo rossa salat
– hjertesalat
– ristede og saltede græskarkerner
– koncentreret hyldeblomstsaft

Salaterne skylles og rives i mindre stykker. Jordbærrene renses og skæres i halve eller kvarte afhængig af størrelsen. Alle ingredienserne blandes sammen lige inden servering.

Note: God frisk og lidt sødlig salat. Nødderne gav lidt salt og sprødhed, som passede godt til de søde jordbær.

kartoffelsalat, kartofler, avokado, asparges, pestoKartoffelsalat med avokado og asparges

– kolde kogte kartofler
– avokado
– asparges
– lemonpesto

Kartofler og avokado skæres i tern. Asparges renses og overhældes med kogende vand – lad dem stå nogle minutter, inden du skærer dem i mindre stykker. Alle ingredienser blandes – smag evt. til med lidt salt.

Note: Fyldig og frisk salat. Lemonpestoen fandt jeg i supermarkedet – det er en bornholmsk specialitet fra samme firma, der laver bornholmsk pasta, og den smagte fint, men kan snildt erstattes af citronolivenolie.