I fredags var vi i biografen for at se Sådan træner du din drage i originalversionen, hvilket så også betød, at den var i 3D. Sidstnævnte var ikke så vigtigt for os, men til gengæld vil vi generelt gerne slippe for de danske oversættelser, når vi kan komme til det. Det betyder dog også, at vi ofte skal være ret hurtigt ude, når vi gerne vil se animationsfilm, for det er ikke så mange biografer, der viser den originale version – og det gør de i øvrigt sjældent i særlig lang tid.

Men altså – filmen var overraskende god! Det var en rimelig nuttet streg, animatorerne havde lavet, og 3D-effekterne blev mest brugt på at give dybde i billedet og knapt så meget på ting, der fløj ud i hovedet på publikum. Historien var visse steder lidt for klassisk og teatralsk (“Du er ikke min søn!”-retorik virker bare ikke særlig dramatisk på mig – men det gør den måske på børn), men den var fint skruet sammen, og figurerne var generelt godt skruet sammen med en masse detaljer i mimikken. Hovedpersonen havde en skøn sarkasme, som gav filmen det ekstra pift for, at det ikke bare blev endnu en børneanimationsfilm, og vi sad og gnækkede mange gange undervejs. Vi tilgav også, at dragen ikke lignede en rigtig drage – faktisk var den så katteagtig, at det virkede grotesk at kalde det en drage, men den var sjov og spændende, og samspillet mellem den og drengen var ganske underholdende. Skal jeg give den stjerner, vil den nok ligge et sted mellem fire og fem stjerner ud af seks.

Kebabish, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnEfter filmen havde vi tænkt os at gå på restaurant, men det var ikke til at få bord det sted, vi ville hen, så vi endte med at gå på Kebabish, hvor gemalen på et tidspunkt havde spist med en ven. Maden er ret billig og indretningen lige så. Vi bestilte to forskellige retter med lam og delte dem samt lidt brød og raita. Vi havde ikke tænkt på, at sådan et sted selvfølgelig serverer store portioner, så vi kunne godt have nøjedes med at bestille ris til én person – da maden kom, fik jeg nærmest et fad med ris, hvor der var over dobbelt så megen ris, som jeg plejer at spise! Nu er jeg opdraget til ikke at levne, og maden smagte ganske glimrende, så jeg kom til at spise alt for meget og var mæt helt frem til op på formiddagen næste dag!

Stedet er meget fastfood-agtigt, så det er ikke et sted, hvor man holder romantiske middage eller hygger sig i længere tid (med mindre man da er teenager). Til gengæld er maden fin til prisen – man kan spise og drikke (hvis man holder sig til ikke-alkoholiske drikke) for 200-250 kr for to personer, og så ligger det dejlig centralt. For denne oplevelse fortjener stedet fire stjerner – og så vil jeg huske at bestille mindre ris og mere salat næste gang.