Rødbedesalat med persille

persille, gulerødder, rødbederGaaaab… de sidste par uger er jeg ret konsekvent vågnet to timer før, jeg skulle op og har som regel ikke kunnet falde i søvn igen. Sk*deirriterende. Heldigvis har jeg ikke brug for meget søvn, men nu begynder de manglende timer at kunne mærkes, og så hjælper det ikke, at arbejdsdagen bliver forlænget, fordi et møde trækker temmelig meget ud – og i øvrigt indebærer endnu flere arbejdsopgaver, som gerne skulle være løst i går. Maj måned bliver temmelig fortravlet på arbejde…

Gemalen er til rollespil i aften, så jeg er alene hjemme, og derfor kunne jeg meget passende forkæle mig selv med en rødbedesalat, som jeg fandt i Netto-kogebogen ‘Med friske krydderurter’. Lige nu sidder jeg og kigger på min dosmerseddel. Egentlig har jeg mest lyst til at slappe af med bog, film eller computerspil, men nu tror jeg lige, jeg sætter en time af til at udrydde nogle punkter på sedlen.

Rødbedesalat med persille
1 portion

1 lille rødbede
1/4 gulerod
½ spsk pinjekerner
½ spsk limesaft
1 tsk olivenolie
1 tsk hakket persille
salt og peber
revet peberrod

Vask, skræl og riv rødbeden groft. Skræl gulerod og skær den i små tern. Rist pinjekernerne på en tør pande. Bland revet rødbede og gulerodstern med limesaft og olivenolie – smag til med salt og peber. Vend de hakkede krydderurter i rødbedesalaten. Arrangér rødbedesalaten og drys med pinjekerner, revet peberrod og persille.

Note: I opskriften står der, at man kan bruge persille eller frisk koriander – jeg valgte det første og har derfor skrevet den variant ovenover. Jeg lavede dobbeltportion, da salaten udgjorde hele måltidet, og så udskiftede jeg limesaft med citron, da jeg ikke havde lime på lager. Frisk og sprød salat – mmm!7 thoughts on “Rødbedesalat med persille”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *