South Harbour Café

south harbour café, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnFor nogle uger siden skulle vi til koncert, og her smuttede vi forbi South Harbour Café for at få et hurtigt måltid mad. Det er en hyggelig lille café, hvor maden er en spændende fusion mellem det marokkanske og danske køkken. Vi havde kigget lidt på menukortet inden og blev helt klart tiltrukket af den spændende mad med masser af grøntsager. At priserne også var yderst rimelige gjorde bestemt heller ikke noget.

south harbour café, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnHos South Harbour Café bestiller du ved disken, hvor du også kan være med til at vælge fyldet, hvis du for eksempel bestiller en sandwich – også kaldet en m’semen. Der var også salater og nachos, men vi kunne ikke stå for sandwichene, så her bestilte vi en hver.

south harbour café, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg valgte en med oksekød, masser af grøntsager samt en god sjat hvidløgsdressing. En god saftig sandwich, hvor der var skruet godt op for smagen og de sprøde grøntsager. Herligt!

south harbour café, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi kunne selvfølgelig heller ikke stå for de hjemmelavede drikkevarer. Jeg tog en Earthquake juice, der bestod af rødbede, appelsin, lime og ingefær. En ganske god juice, hvor rødbeden dog godt kunne have været tonet en anelse ned. Gemalen kastede sig over en panggrøn smoothie, der bestod af mynte, æblejuice og lime. En frisk og funky smothie, der passede fint til maden.

south harbour café, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnGemalen var en anelse mere sulten end mig, så han bestilte et stykke cheesecake. Jeg fik dog lov til at smage, og det var en god, tæt cheesecake. Personligt er jeg til de lidt mere luftige, men den var ganske udmærket og var en fin afrunding på måltidet. Der var et bredt udvalg af kager – også flere, jeg ikke kendte- og så kunne man også vælge en række shakes, som lød ret spændende. Men dem nåede vi så ikke at prøve i denne ombæring.

Betjeningen var sød og smilende, og der var i det hele taget ganske hyggeligt hos South Harbour Café. Priserne var som sagt også ganske rimelige – vi fik spist og drukket for ca. 250 kr for to personer, og det synes jeg er en god pris for det, vi fik.

South Harbour Café ligger tæt på Sydhavn Station, så kommer du på de kanter, er det værd at kigge forbi den lille café.

Restaurant Pasfall

restaurant pasfall, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i OdenseVi kiggede forbi Odense for et par uger siden, da vi var på vej til Jylland. Her ville vi nemlig spise frokost og shoppe lidt, inden vi skulle videre vestpå, og da vi ikke kommer så tit på disse kanter, gik vi all in og nød frokosten hos Restaurant Pasfall, der hører til blandt byens dyreste restauranter. Men når nu vi sjældent kommer på disse egne og kun skulle have en frokost, så tænkte vi, at nu skulle det være. 

restaurant pasfall, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i OdenseVi lagde ud med en enkelt østers hver. Den havde lige fået et snit eller to, så den var lettere at indtage, og så lå den ellers smuk og indbydende anrettet.

restaurant pasfall, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i OdenseDer var også lidt tilbehør – en rødløgsvinaigrette & et par ultratynde stykker toast. En  meget fin anretning, hvor vi snildt kunne have nyt en eller to mere, uden at det gjorde noget. 

restaurant pasfall, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i OdenseDer var naturligvis også kuvertbrød – små boller lavet på maltmel, som smagte overraskende meget af saltstænger. Det var jeg lidt fascineret af.

restaurant pasfall, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i OdenseNu var det tid til selve frokostretten. Jeg havde bestil et stjerneskud, og jeg vidste godt, at Restaurant Pasfall nok ville lave en fortolkning af dette, hvilket denne smukke servering også er et bevis på. Den bestod af en fiskerulle samt stegte stykker rødtunge, små pillede rejer samt en fyldig hummerbisque. En lækker og elegant servering, hvor især bisquen brillerede, da den havde den helt rigtige balance, så den hverken blev for fed eller for tung.

restaurant pasfall, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i OdenseFrokostretten var ikke så stor, som stjerneskud ellers ofte er, så der var søreme også plads til dessert. Vi kunne naturligvis ikke stå for, at Restaurant Pasfall havde lavet en fortolkning af den fynske klassiker, brunsviger, så den måtte vi prøve. Den bestod af karamelbrød serveret sammen med brunsviger-is samt en is, jeg mener var lavet på fudge, karamelsauce og blåbær. Interessant fortolkning, som smagte dejligt. Jeg savnede dog lidt mere ‘brunsviger-stemning’ – det blev lidt for pænt og kontrolleret og havde ikke den overdådige (næsten vulgære) syndighed, som brunsviger ellers udstråler.

Det var en ret stille dag hos Restaurant Pasfall. Jeg ved ikke, om personalet gemte lidt på kræfterne til om aftenen, men jeg syntes, at betjeningen virkede noget reserveret og ikke helt på niveau med, hvad jeg forventede af et sted med det prisniveau (hvor vi gav 375 hver for de ovenstående retter).

Restaurant Pasfall byder på meget smukt anrettede serveringer, og jeg kan godt lide, at de fortolker på en række klassikere. Desserten var spændende nok, men jeg savnede lidt ‘brunsvigersjæl), og så savnede jeg lidt mere opmærksomhed og begejstring under serveringerne.

Vi ender på 4 stjerner med pil op.

Restaurant No. 2

restaurant no. 2, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnFor nogle uger siden var gemalen og jeg på Restaurant No. 2 sammen med et vennepar, inden vi skulle videre til koncert. Restaurant No. 2 har længe stået på min liste over restauranter, jeg meget gerne vil besøge, så da jeg opdagede, at de deltog i Dinnerdays (ligesom LaLaLa), så var det for fristende. Godt nok er jeg ikke så meget for at prøve restauranter, som jeg har et godt øje til, under den slags events, da maden til disse events ofte er lidt mere simpelt og mainstream end den mad, restauranten normalt kan byde på.

restaurant no. 2, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnEn sød og meget veloplagt tjener tog imod vores bestillinger, og derefter kom den lille snack på bordet, som vi havde bestilt. Den bestod af skinke samt et stykke grøntsag, som jeg dog ikke kan huske hvad var. Vi spiste naturligvis lidt kuvertbrød til. Det var fint med en lille hapser at starte på, men den var ikke rigtig noget særligt.

restaurant no. 2, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnNu var det tid til forretten, der bestod af pocheret æg med vilde svampe og jordskokker samt en krydderurteolie. Det var en syndig lækker ret – pocheret æg har en fuldfed og meget rig smag, og sammen med de søde jordskokker blev til en himmerigsmundfuld. 

restaurant no. 2, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi blev i det møre og cremede hjørne, for hovedretten bestod af smørmøre svinekæber med grillet kål og fnuglet sauce lavet på surkål. Portionen var ikke så stor, men vi havde bestilt ekstra tilbehør til, da Restaurant No. 2 gav mulighed for en række ekstrakøb denne aften – blandt andet pommes frites. Dem måtte vi naturligvis prøve, da vores belgiske ven var med.

restaurant no. 2, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg fortrød dog, at jeg havde bestilt, for jeg var ikke særlig imponeret over fritterne. De var for bløde og olierede og smagte ikke særlig spændende – heller ikke sammen med den tilhørende dip. Øv.

restaurant no. 2, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDer var selvfølgelig også lidt sødt til sidst, og her havde køkkenet slået sig løs. Vi fik en creme fraiche-is med friske æblestykker, cookie dough samt saltkaramel. Det var virkelig lækkert! Salt, sødme og friskhed på samme tid kombineret med saftige æblestykker. What’s not to like? God afslutning på måltidet.

Tre retter koster 200 kr. til Dinnerdays. Vores middag blev lidt dyrere, da vi havde tilvalgt snacks og pommes frites. Jeg syntes dog ikke, at de to snacks var specielt interessante, og fritterne var decideret dårlige, så det er selvfølgelig ærgerligt at konkludere, at oplevelsen havde været bedre, hvis vi havde holdt os til de oprindelige tre retter.

Betjeningen var rigtig fin hos Restaurant No. 2 – søde og smilende tjenere, som sørgede for en god stemning og som gerne fortalte mere, når man spurgte.

Jeg ender på fire stjerner med pil op til Restaurant No. 2 og håber på at kigge forbi en anden god gang for at se, hvad køkkenet finder på, når de rigtig slår sig løs.

Vegetarcaféer – Souls og Venchi

Souls, vegetarcaféer, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnI løbet af de seneste uger har gemalen og jeg flere gange haft brug for et hurtigt måltid, fordi vi har været på farten, og i den anledning fik vi testet et par vegetarcaféer. Vi er begge to ret glade for grøntsager (uden dog at være vegetarer), og flere af vores bedste restaurantoplevelser i år har faktisk været på vegetarrestauranter – se mine indlæg om Restaurant Moment og Restaurant TIAN Experience Taste

For et par uger siden blev det så til et besøg hos Souls på Østerbro i København. Vi havde bestilt bord inden, hvilket viste sig at være en god idé, da der var proppet, da vi kom. Der var faktisk så proppet, at vi dårligt kunne komme ind til vores bord, der stod helt inde i et hjørne.

Souls, vegetarcaféer, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi slog os ned og fik lidt at drikke. Gemalen fik en almindelig gin & tonic, mens jeg kastede mig over en sangria med bær. Et spændende eksperiment, der dog var alt for udvandet til min smag. Men flot var den da.

Souls, vegetarcaféer, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi delte en portion løgringe til forret. De blev serveret med en BBQ-sauce til, hvilket smagsmæssigt var en rigtig god idé, da den krydrede sauce går godt sammen med sprøde, søde løg. Desværre havde løgringene brugt alt for lang tid i frituren og var både tørre samt havde en lidt brændt smag.

Souls, vegetarcaféer, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnEfter den lidt hårde start var det til gengæld dejligt at kaste sig over hovedretten. For mit vedkommende blev det til stedets pizza med squash, ‘ost’, soltørrede tomater og pesto. Der fulgte automatisk en lille skål salat med, hvilket jeg synes er umanerlig god stil – og så var det i øvrigt en ganske lækker en af slagsen. Pizzaen overraskede også positivt, selvom jeg er lidt loren over for erstatningsprodukter såsom den falske ost, der blev brugt. Én ting er, at jeg elsker rigtig ost – noget andet er, at jeg altid har undret mig over, når vegetar- og veganerretter indeholder produkter, der er efterligninger af animalske produkter. Det lyder bare sært, når ‘ost’ og ‘bøf’ optræder på et vegansk menukort.

Men altså – en rigtig fin vegetarisk pizza. Eneste minus var, at bunden var ret blød og mangler den elasticitet, som normale pizzabunde har, men så var den da let at skære ud.

venchi, vegetarcaféer, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i OdenseI weekenden var vi i det jyske, og på vej hjem gjorde vi holdt i Odense, hvor vi spiste frokost hos Venchi.

venchi, vegetarcaféer, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i OdenseGemalen kastede sig over stedets burger, mens jeg valgte en kålwrap med falafel, hummus, avokado, løg, salat og tomater. Det var desværre en lidt tør omgang – der var alt for lidt hummus i, og da falaflerne samtidig manglede krydderier, så blev det en noget kedelig servering.Jeg smagte en bid af gemalens burger, og den var heldigvis noget bedre.

venchi, vegetarcaféer, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i OdenseVi delte en portion fritter, som dog var meget bløde og olierede, og her kunne dressingen desværre ikke redde smagsoplevelsen. Klart de dårligste fritter jeg har fået i år.

De to vegetarcaféer imponerede desværre ikke. Jeg savnede mere smag i de fleste serveringer hos de to caféer, men pizzaen hos Souls var dog ganske god. Samtidig var det svært at få betjening de to steder – begge gange oplevede vi, at personalet forsvandt ud i baglokalet og blev der i længere tid, så det var svært at få betalt og komme videre.

Vi var noget heldigere i sommers, da vi spiste frokost hos Café Fika i Aarhus. De er ikke en rendyrket vegetarcafé, men har en del vegetarretter på menuen, og de var rigtig lækre. Desværre fik jeg ikke skrevet om det dengang, men er du på de kanter og skal bruge en hurtig (vegetarisk) bid mad, så er den værd at tjekke ud.

Jagten på gode vegetarcaféer fortsætter…

Restaurant LaLaLa

restaurant lalala, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDa jeg for nylig mødtes med en af mine venner, slog vi to fluer med ét smæk og bookede bord via Dinnerdays, der ligesom Dining Week afholdes i efterårsferien. Her tilbyder en lang række restauranter en treretters menu til en god pris (underforstået – menuen er forskellig fra sted til sted).

Vi har længe talt om at spise hos Restaurant LaLaLa, så da vi så, at de var på deltagerlisten, købte vi billetter til stedet.

restaurant lalala, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnLaLaLa er en fransk bistro, og den ligger tæt på Christianshavn Station i hyggelige og lidt rustikke lokaler. Da vi havde sat os, bestilte vi selvfølgelig drikkevarerne med det samme. Jeg blev fristet af stedet Lillet Rosé, som dog viste sig at være lidt for mild i forhold til, hvad jeg havde sat næsen op efter. Jeg savnede mere smag og pondus i den blege drink.

restaurant lalala, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDer var et lille bræt med tynde, krydrede skiver pølse, som udgjorde stedets appetizer. En fin lille snack at starte på – god og kraftig smag.

restaurant lalala, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnKort tid derefter kom forretten på bordet. Her fik vi en tatar med trefarvet pynt – finthakkede purløg, rødløg og? En meget lækker og finthakket tatar, som var godt balanceret i forhold til pynten.

Hovedretten var en fransk klassiker – coq au vin. Et mørt stykke kylling serveret sammen med en fyldig sauce og en klat kartoffelmos. Retten smagte skønt, men jeg kunne godt have brugt lidt grønt sammen med retten – for eksempel en lille skål salat eller lignende. Det er en ret solid ret, og derfor var det rigtig fint, at LaLaLa havde begrænset kartoffelmosen til en lille portion – ellers kunne vi let have forædt os. Denne portion var dog lige tilpas.

restaurant lalala, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnSidste ret var endnu en klassiker – nemlig en lys chokolademousse. Denne var toppet med appelsin og karamelliseret hvid chokolade. En utrolig cremet og lækker mousse uden det mindste spor af grynethed. Den var virkelig skøn, og igen var portionen helt tilpas – man havde lyst til mere men vidste også, at så ville det blive for meget.

Der var en god stemning hos LaLaLa, hvor det smilende og imødekommende personale sørgede for, at folk følte sig velkomne.

Alt i alt var LaLaLa værd at vente på. Her får du et godt solidt hverdagsmåltid. Min primære anke var drinken, som var alt for vag til mig, og så havde det klædt hovedretten med lidt grønt til – også selvom det måske vil være et for stort twist for nogen i forhold til den traditionelle servering.