Restaurant MAOBAO

MAOBAO, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

For et stykke tid siden havde min belgiske ven og jeg tænkt os at prøve cocktailbaren Gilt, men inden da skulle vi naturligvis have lidt at spise, og her faldt vi over MAOBAO, der lød ret spændende. MAOBAO startede som street food koncept, men flyttede for nogle år siden ind hos cafeen Sidecar, hvor de nu serverer asiatisk mad fra torsdag til søndag. Sidecar sørger så for cocktails, øl og naturvine.

MAOBAO, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Jeg startede med en drink, for udvalget var simpelthen for spændende til, at jeg kunne lade være. Til gengæld fik jeg ikke noteret hvilken en, jeg valgte, men den var ganske dejlig, så jeg fortrød bestemt ikke.

MAOBAO, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Vi havde bestilt en række retter, vi kunne dele. Den første servering bestod af krydrede kødboller lavet på svinemave og serveret med kål, anissauce og ris. Gode saftige boller og spændende sauce – meget fin servering.

MAOBAO, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Vi tænkte, at der også måtte en grøntsagsret på bordet, så vi havde bestilt en squashsalat. Den kom med ingefærspesto, sprøde tempuraflager samt et meget gavmildt lag af revet ost. Det var meget dekadent – men også ganske lækkert!

MAOBAO, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Næste ret var en lidt mindre servering med råmarineret laks med grapefrugt, tangflager og en letkrydret sauce, som jeg desværre ikke ved så meget om. Men en frisk og delikat ret, hvor frugtkødet passede fint til den milde fede fisk.

MAOBAO, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Aftenens muligvis yndlingsret – i hvert fald for mit vedkommende – var nok denne enkle servering med marineret andebryst med en hvid creme samt granatæblekerner. Den var SÅ lækker! Den gled ned som slik (uden dog at være så sød, men smagen var helt i top).

MAOBAO, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Sidst men ikke mindst skulle vi naturligvis også have bao, når nu vi var på MAOBAO. Vi fik en hver med pulled pork, hoisinsauce, syltede agurker og peanuts. En skøn lille hapser, som forsvandt som dug for solen – mmm.

Maden var rigtig god hos MAOBAO, og vi blev fint mætte. Der var et fint udvalg af mindre retter, som man kunne kombinere, som man ville, og det var lidt svært at vælge, for det lød alt sammen lækkert.

Servicen var ganske glimrende, og det virkede på alle måder som et hyggeligt sted, så det er forhåbentlig ikke sidste gang, at jeg kommer forbi MAOBAO.

Fem skinnende stjerner herfra.

Tacos & Tequila i Göteborg

Tacos & Tequila, restaurant, restauranter i Göteborg, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Da vi var i Göteborg for nylig, spiste vi frokost på Tacos & Tequila, som en af mine kolleger havde anbefalet mig. Det er en stemningsfuld mexicansk restaurant, og den slags kan gemalen og jeg jo ikke stå for.

Jeg kunne ikke nære mig og bestilte en god syrlig margherita, mens gemalen prøvede en svensk IPA, som viste sig at være ganske god.

Jeg hungrer efterhånden efter sommergrøntsager, så da jeg så, at der var guacamole på menukortet, bestilte vi det som forret. Den blev serveret med et solidt lag tomattern samt sprøde majschips til. Dejlig start på måltidet.

Gemalen og jeg kan godt lide at dele, så da jeg bestilte en portion tacos, betød det heldigvis, at der kom to stk – saftige, velsmagende og med masser af smag! Nåja, og næsten mulige at spise uden at spilde.

Vi fik en lille skål kålsalat som tilbehør – nok mest til gemalens ret – der var toppet med syltede rødløg og ristede græskarkerner.

Og så var der den krydrede svinekødsret, som gemalen havde valgt, som udover langtidssimret svinekød også bestod af bønnemos, syltede rødløg, tomattern, dressing og majschips. God fyldig ret og især lækkert med bønnemosen, selvom den var noget skjult, da den var lavet på røde bønner og derfor ‘gemte’ sig sammen med kødet.

Tacos & Tequila var en rigtig fin frokostoplevelse. Sød og opmærksom betjening og velsmagende mad. Jeg savnede et lidt større udvalg af drikkevarer samt lidt større spænd i krydringen – det var lige lovlig mildt i forhold til madkulturen.

Tacos & Tequila får 4 stjerner med pil op.

Drinks 20 i Göteborg

Gemalen og jeg var et par dage i Göteborg i sidste uge, og her benyttede vi lejligheden til at droppe fordi Drinks 20, inden vi skulle til koncert. Drinks 20 er en lille hyggelig cocktailbar, hvor du kan få et lille men spændende udvalg af drinks samt et par enkelte retter til at stille sulten.

Gemalen kastede sig over ‘Black and Yellow’ – en drink lavet på whisky, gul chartreuse, cynar samt en orange bitter og en lakrids bitter. Så måtte jeg jo vælge noget andet, og jeg besluttede mig for at gå i en helt anden retning, end jeg plejer, og snuppede en ‘Have You Seen My Swizzle Stick?’ – lavet på rom, falernum, mango, lime og te bitter. Min var til den søde side men heldigvis ikke for sød, mens gemalens drink havde en forholdsvis tung og dyb smag uden dog at blive alt for røget eller skarp.

Vi delte et charcuterie- og ostebræt (de fås også i halv størrelse, hvis man bare skal have til én person), og det viste sig at være en overflod af skinke, pølse, tre slags ost, et glas store saftige oliven ved siden af samt knækbrød og hvedebrød. Der var også lidt syltetøj til den stærke ost. Det var et rigtig fint udvalg, og vi kunne sagtens blive mætte. Jeg savnede lidt mere brød i forhold til mængden af kød (vi kunne muligvis godt have fået mere, hvis vi havde spurgt), og så havde det være lækkert med lidt hjemmelavet pesto til at supplere kødmadderne med, men ellers var alt, som det skulle være.

Vi kunne jo ikke nøjes med én drink, når nu den første omgang havde været så god, så snuppede en mere hver, inden vi skulle videre. Gemalen kastede sig ud i at prøve en ‘Hop(s)scotch’ med whisky, drambuie, italicus, citron og hops. Interessant drink! Jeg snuppede til gengæld en ‘Royal Homage’ lavet på whisky, amaro, sherry og citron. En god lidt fyldig drink at slutte af på.

Servicen var rigtig fin hos Drinks 20, og stemningen var meget hyggelig. Der var alle mulige små kroge, man kunne sidde i, og der var ikke for megen støj, selvom stedet ikke var specielt stort. Bestemt et sted, jeg gerne ville kigge forbi igen, hvis det altså lå lidt tættere på.

The a la Menthé

the a la menthe, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Da jeg mødtes med en af mine venner for nylig, havde jeg lokket hende med på The a la Menthé, der ligger tæt på Ørstedsparken i København. Det er en lille marrokansk café, som serverer samoas, kefta, salater og lidt forskelligt tilbehør – kort sagt et fint eksotisk afbræk i den danske vintermad.

Jeg prøvede en alkoholfri øl, som var udmærket. En mild og læskende smag som vil gøre sig særdeles godt til en varm sommerdag (men som også fungerede fint en kold januaraften).

Stedets samosas kom med forskelligt fyld. Jeg valgte en med hakket oksekød, og så fik jeg rødbedesalat, kikærtesalat, cous cous samt tzatziki til. Det smagte glimrende, og jeg kunne godt lide, at der primært var brugt vintergrøntsager og kikærter.

Servicen var rigtig god – smilende og venlig, og vi følte os meget velkomne hos The a la Menthe. Kort sagt – et rigtig hyggeligt sted.

Jeg kunne godt savne et lidt større udvalg mht. maden, men det, vi fik, var som sagt ganske fint og matchede prisniveauet.

Jeg ender på fire stjerner til The a la Menthe.

Restaurant Mondän

Vores første restaurantudflugt i år blev til Restaurant Mondän, som vi spiste på tidligere på måneden. Det var en af mine julegaver til gemalen, for i den mørke kolde januar måned trænger man til noget at glæde sig til.

Vi blev hjertelig modtaget, da vi trådte ind af døren hos Restaurant Mondän og fandt os en lun plads, hvor vi lagde ud med en række snacks samt et glas bobler. Restauranten havde nemlig flyttet os fra den oprindelige dato, vi havde booket, da et stort selskab var kommet i vejen, så de tilbud bobler og snacks på husets regning – god stil!

Første snack bestod af en ultratynd jordskokkechips, der var drysset med letsyrlig kartoffelpulver og lå oven på en jordskokkecreme. En meget sprød og velafbalanceret hapser, som lå i den milde ende af smagsskalaen.

Så var der lidt mere pondus over den næste snack, som var denne friterede kugle kartoffelmos med torsk. Den var ikke nær så fed som den spanske tapas, hvor torsk og sauce bliver friteret, men den lagde en god bund.

Nu kom vi til selve menuen. Her bestod forretten af hummerbisque serveret sammen med jomfruhummer, små æblekugler samt dildolie. En virkelig lækker ret, der havde fedme, som samtidig blev holdt i skak af de friske æbler og den smukke dildolie. Jomfruhummeren var lidt svær at skære over med skeen – her havde det været godt, hvis restauranten havde lavet et par diskrete snit i den inden servering.

Der var naturligvis brød og smør til!

Næste ret var en grov tatar serveret med rødbeder, ristede kerner, gedeost samt svitset grønkål. Jeg kan rigtig godt lide tatar og synes det er fint, hvis konsistensen ikke er alt for blød. Her overraskede den grove tatar positivt ved at være helt perfekt tilberedt. Jeg har ellers prøvet nogle grove udgaver af tatar, som har været lidt seje og senede, da kødet ikke har været ordentligt afpudset, men det var bestemt ikke et problem her. Dejlig ret. 

Selve hovedretten bestod af et stykke unghane, der blev serveret med en jordskokkecreme og en sauce lavet på kimchi. Det sidste havde jeg ikke gættet, hvis ikke tjeneren havde fortalt det, men der var lige et lille diskret hint af det, som passede rigtig godt sammen med de øvrige ingredienser.

Aftenens sidste ret var denne hyggelige vinterdessert, der bestod af en mazarinbund toppet med en kugle kirsebæris, marengsflager med kirsebærstøv og med vaniljecreme til. En forholdsvis enkel og ligetil dessert, der smagte dejligt.

Restaurant Mondän serverede skønne retter med masser af velsmag. Der var en god balance mellem de enkelte smagselementer, men flere af retterne havde dog set lige lovlig megen salt – noget jeg siden har set, at Berlingske madanmelder også oplevede for et år siden.

Servicen var rigtig fin – søde og venlige tjenere, som sørgede for en hyggelig stemning og fik en til at føle sig velkommen. 

Da vi havde forladt restauranten, og jeg kiggede mine billeder igennem, undrede jeg mig over antallet af retter. Vi havde bestilt en fem retters menu hjemmefra (da vi brugte et tilbud fra Tipster), men vi fik ‘kun’ fire. Jeg gætter på, at restauranten i løbet af den seneste måneds tid er gået fra fem til fire retter i den menu, de selv har sammensat, men der har de så glemt det tilbud, de oprindeligt har lavet til Tipsters kunder. Vi savnede ikke en ekstra ret – vi blev fint mætte – men det er selvfølgelig ærgerligt at gå glip af en ekstra smagsoplevelse, når nu man har bestilt det.

Jeg ender på fire stjerner med pil op til Restaurant Mondän. Virkelig god og nærværende service og dejlige retter. Desværre havde flere af dem set lige lovlig megen salt, og så var der som sagt en ret, der manglede i forhold til det oprindelige tilbud. Men bestemt et sted, jeg gerne besøger igen.