Tribeca Bites & Wine

Tribeca Bites & Wine, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

For et par uger siden satte jeg the artist formally known as Homemadeheaven (som desværre er stoppet med at blogge) i stævne på Tribeca Bites & Wine. Gemalen og jeg besøgte Tribeca Ugly Duck for et par år siden og havde en rigtig hyggelig aften med øl og pizza, så jeg tænkte, at tapas og vin på Tribeca Bites & Wine kunne være lige så godt.

Tribeca Bites & Wine har et fint lille udvalg af både kolde og varme serveringer. De kolde anretninger er forskellige slags brød med topping på, som står i nogle montrer, som du kan se, når du bestiller.

Jeg lagde ud med to kolde bites – henholdsvis et stykke surdejsbaguette med saltet torsk, rogn og friskost med dild samt et med kalvelår og syltede svampe. Begge var ganske glimrende, men især kalvelårsstykket ville have vundet lidt ekstra ved en hurtig opvarmning. Jeg kan sagtens forstå det smarte i, at stykkerne er smurt på forhånd og er klar til servering med det samme, men noget af smagen forsvinder, når brødet er nedkølet.

Jeg burde jo egentlig have valgt et glas vin (når nu stedet hedder Tribeca Bites & Wine), men jeg havde lyst til en gin & tonic og fik en glimrende letfrugtet sag, som passede godt til det varme vejr.

Så blev det tid til de lune serveringer. Her valgte jeg en portion kødboller i tomatragout samt gambasrejer i chili og hvidløg. Derudover tog jeg en kold bønnesalat med kikærter og urter, som jeg spiste som tilbehør.

Alle tre tapasretter var glimrende – især kødbollerne havde en fin krydring, og det passede fint med bønnesalaten til.

Jeg skulle selvfølgelig prøve en drink mere, og det blev til klassikeren Grasshopper, som jeg ikke har fået siden… studietiden tror jeg. Men den ville passe godt med det søde punktum – aka desserten. Jeg endte med at bestille deres chokoladedessert, som var en lille kraftig sag – nærmest som en forstørret petit four. God intens chokoladesmag og i en størrelse, hvor alle kan være med.

Tribeca Bites & Wine er bestemt et hyggeligt sted. Vi var der en lun sommeraften, så vi nød at kunne sidde i en krog med masser af bløde puder. Måske ikke så praktisk når vi skulle spise, men dejligt afslappende. Restaurantens lokaler så nu også ganske pæne ud.

Servicen var lidt svært at vurdere, da man selv bestiller i baren og tager bestik mm. med ud. Maden var som sagt ganske fin, selvom jeg savnede lidt mere smag i de kolde bites (især på grund af det kolde brød), og stedets drinks var helt sikkert et plus.

Jeg ender på fire stjerner til Tribeca Bites & Wine.

Restaurant TRIO

restaurant TRIO, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Jeg har et par hængepartier i forhold til restaurantanmeldelser, og det ene af dem er Restaurant TRIO, som gemalen og jeg besøgte tilbage i februar. Jeg besluttede mig dengang for at vente med at anmelde stedet, da jeg muligvis skulle forbi i anden anledning i slutningen af foråret, men det blev desværre ikke til noget. De sidste par måneder har jeg haft virkelig travlt og ikke fået blogget så meget, og så har denne anmeldelse blot ligget og samlet støv. Men – nu skal det så være.

Restaurant TRIO ligger i Axel Towers – de nye bygninger, der erstatter den tidligere Skalabygning. Restauranten har også en bar, som jeg har været forbi et par gange det sidste års tid, og den kan anbefales – virkelig fin og god betjening og rasende lækre drinks. Jeg lokkede derfor gemalen til at nyde en drink sammen med mig, inden det var tid til at spise.

Gemalen har fødselsdag i februar og altid i samme uge som Dining Week og Dinner Days, så derfor bruger vi ind imellem de tilbud, når vi fejrer hans fødselsdag – også i dette tilfælde, hvor der var penge at spare på besøget hos Restaurant TRIO.

Tilbuddet denne aften bestod af tre snacks og fire retter til 400 kr. En ganske rimelig pris – ikke mindst når man tænker på det niveau, som TRIO har ry for at have.

restaurant TRIO, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Vi bestilte drikkevarer, og efter et stykke tid fik vi de tre enkle snacks serveret. De var udmærkede, men jeg kan ærlig talt ikke huske dem særlig godt, så her nøjes jeg med et billede af den ene af dem, som bestod af krabbe med friske krydderier i en stegt bolle.

restaurant TRIO, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Nu var det tid til første forret. Den bestod af ceviche lavet på helleflynder serveret sammen med forskelligt slags grønt, ristede nødder samt lime. En frisk og delikat ret men også lidt anonym.

Næste forret måtte vi vente et godt stykke tid på. Heldigvis var vi i godt selskab (hehe) og havde ikke travlt, men vi nåede da at samle noget appetit, inden retten blev serveret. Den bestod af stegt kulmule med syltede porrer, løgpuré samt hummersauce, og den smagte lige så godt, som det lyder. En fiskeret kan nærmest ikke gå galt, når man serverer skaldyrssauce til og da slet ikke, når den er lavet på hummer. Mmm!

restaurant TRIO, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Nu var det tid til hovedretten, men her var ventetiden endnu længere. Tjeneren var forbi for at beklage, og det var tydeligt, at køkkenet ikke var vant til at afholde arrangementer som Dinner Days, hvor mange mennesker skal have samme ret serveret på samme tid. Jeg tror, vi nåede op på 40-45 minutters ventetid mellem anden og tredje ret, og det er alt for længe i min optik – især når der er tale om et arrangement af denne type.

Men tilbage til maden – hovedretten var en rigtig vinterret. Braiserede oksekæber glaseret i tyttebærsauce med bagt selleri og fermenterede hvidløg til. God fyldig ret med masser af smag.

Ventetiden inden sidste ret var heldigvis ikke så lang, for selvom der var hyggeligt, så var vi ved at være lidt trætte. Vi blev derfor glade, da desserten kom på bordet – en citronsorbet og vaniljeis med lakridsmarengs til. Meget fin dessert med tilpas citronsmag.

Restaurant TRIO er bestemt et hyggeligt sted, og tjenerne er meget venlige. Desværre skred tidsplanen fuldstændig for køkkenet den aften (måltidet tog 3-3½ time), og det trak selvfølgelig ned i oplevelsen. Maden var god – måske ikke helt så innovativ, som jeg havde forventet men bestemt vellavet. Det er dog stadig på drinks-området, at stedet for alvor vinder.

Vores oplevelse på Restaurant TRIO endte på fire stjerner. Jeg vil ikke afvise, at jeg kan finde på at spise der igen, og jeg vil helt sikkert kigge forbi for at få en drink eller to.

Broaden & Build på Refshaleøen

Da vi var på Copenhell, benyttede vi muligheden for at kigge forbi Broaden & Build, som ligger midt mellem festivalen og Reffen. Broaden & Build er en nyåbnet ølbar i en af de gamle bygninger på Refshaleøen, hvor der også er et fint lille udvalg af retter. Stedet brygger selv de forskellige øl, der serveres, og det lød jo rigtig spændende – ikke mindst når det var folkene bag Amass, der havde en finger med i spillet i tilblivelsen af Broaden & Build.

Det var en ganske lun eftermiddag, vi var forbi, så vi skulle selvfølgelig have en øl inden maden. Der var 16 øl, som Broaden & Build selv havde brygget, og så havde de to gæsteøl fra AZ. Da disse begge var sour, besluttede vi os for at prøve dem (selvom det måske var lidt uhøfligt sådan at starte med gæsteøllene 😉 ).

Vi fortrød dog ikke valget – begge øl var virkelig vellavede og balancerede. Gemalen tog lidt overraskende en sour porter (det er ellers mest mig, der er til de mørke øl), mens jeg tog en mørk sour. Begge havde en fin, dæmpet syrlighed og en tilpas dybde i smagen. Meget fin start på besøget.

Vores øl forsvandt hurtigt – det kan jo ske – så da vi bestilte maden, fik jeg også en ny øl – denne gang en saison med æbler. Saison er ellers ikke en ølstil, jeg opsøger så tit, men her blev min nysgerrighed vakt, og det var virkelig godt, eftersom øllen overraskede meget positivt. En frisk, let sødmefuld sommerøl, som også fik pæne ord med fra gemalen samt vores to venner, som vi havde lokket med på ølbaren.

Det var som sagt ganske lunt denne dag, så appetitten var ikke så stor. Vi ville dog gerne smage noget forskelligt, så vi endte med at være fire mennesker, der delte to forretter, to hovedretter og to gange tilbehør. Det kom til at passe ret godt.

Den første forret var en ‘tatar’ lavet på røgede gulerødder kombineret med gæremulsion og ristede boghvedekerner. En usædvanlig men ikke desto mindre vellykket kombination.

Den anden forret var friske radiser serveret med pisket citronsmør og tørrede ramsløg. Jeg havde nok foretrukket en form for creme smagt til med citron i stedet for smørret – det blev en anelse fedtet og tungt til de sprøde radiser.

Hovedretten, som gemalen og jeg delte, bestod af AFC (Amager Fried Chicken, hehe), syltede agurker samt eddikesauce.

Som tilbehør valgte vi stegte, fermenterede kartofler med pebercreme til. Både kylling og kartofler smagte godt. Kyllingen var heldigvis ikke for tør, men paneringslaget var ret tykt. Her havde jeg foretrukket et lidt tyndere lag.

Jeg skulle lige nå at have en øl mere, inden vi skulle tilbage til festivalen, og her faldt valget på en kølsj med korianderblade. En meget mild øl viste det sig og ikke helt min smag, men i hvert fald interessant at prøve.

Broaden & Build levede fuldt op til vores forventninger. Vi sad udenfor på grund af det dejlige vejr, men vi kunne også sagtens have siddet indenfor, hvor der var gjort noget ud af at gøre de gamle fabrikslokaler hyggelige. Personalet var virkelig serviceminded og søde at tale med, og vi følte os meget velkomne. Det er bestemt et sted, jeg håber på at komme forbi igen.

Broaden & Build får 5 stjerner for den gode oplevelse.

Restaurant Mæxico

Restaurant Mæxico, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i København

Det er ingen hemmelighed, at både gemalen og jeg er ret glade for mexicansk mad, så da jeg opdagede, at Restaurant Mæxico havde åbnet på Nørrebro, så måtte jeg selvfølgelig lokke gemalen med for at besøge stedet.

Det var en varm dag, vi var der, men temperaturen indenfor var heldigvis noget lavere end udenfor. Vi skyndte os dog at bestille noget koldt at drikke.

Jeg valgte en frozen mango-margarita, mens gemalen kastede sig ud i en lagerita – en ret festlig anretning, men den smagte dog lidt for vandet til mig. Så var der mere sødme og smag over min knaldorange drink.

Jeg elsker guacamole men får det meget sjældent, så selvfølgelig skulle vi have det som start-snack hos Mæxico! Den blev serveret med sprøde totopos, som var lige tilpas olierede uden at være fedtede. Guacamolen kunne godt have været krydret lidt mere, men en glimrende udgave ikke desto mindre.

Derefter fik vi hver en lille tallerken med små sprøde kartofler med koriandercreme og fintreven ost. Det er ikke en ret, jeg har prøvet før, men de små stegte kartofler passede godt til den friske creme.

Og så var det selvfølgelig tid til tacos! Når man bestiller tacos, får man to for hver servering, så vi bestilte tre forskellige smagsvarianter, så der var én til hver af hver udgave. Vi snuppede en udgave med pulled beef, syltede løg samt samt chilisalsa, en med kylling, koriander, peanuts og guacamole samt en udgave med svinekød, ananas og koriander. De var alle ganske gode, omend jeg nok bedst kunne lide den med pulled beef, hvor der var skruet godt op for smagen. Selve tacopandekagerne var dog lidt kedelige – jeg savnede mere smag og smidighed i dem.

Nu var jeg godt mæt, men… gemalen havde forelsket sig i den ene dessert, så den skulle han naturligvis prøve. Jeg smagte en enkelt mundfuld af den mexican sundae, han havde bestilt, og det var en syndig sag bestående af en brownie lavet på blandt andet sorte bønner og avokado, der var kombineret med vaniljeis, dulche leche samt peanuts.

Samlet set var det en ganske fin oplevelse på Mæxico. Tjenerne var søde og smilende, og maden smagte glimrende. Jeg savnede dog lidt flere smagsnuancer i de enkelte tacos, og så undrede det mig, at der ikke var en stærk sauce blandt de flasker, der stod på bordet. Nu er jeg ikke til voldsom stærk mad, men mexicansk mad må godt bide lidt, og det gjorde denne her ikke.

Jeg ender på 4 stjerner med pil op til Mæxico.

Dulle Griet – ølbar i Gent

Dulle Griet, ølbar, Gent, restauranter i Belgien, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Jeg hopper lige tilbage i tid til slutningen af april, hvor vi var i Belgien med et vennepar. Her havde vi planlagt at tage på pubcrawl i Gent, men vi endte faktisk med at bruge det meste af tiden på Dulle Griet – en af mest anbefalede ølbarer i byen, hvilket vi hurtigt forstod grunden til. Ølbaren har over 500 forskellige slags øl – hvilket i sig selv er helt vildt – de har også ølglas, der passer til alle typer, ligesom personalet har et indgående kendskab til udvalget. Vi spurgte et par gange ind til, hvad tjeneren ville anbefale ud fra en række kriterier og var godt tilfredse med hans råd og ikke mindst viden om øllene. Ret imponerende når de har så mange på lager!

Dulle Griet, ølbar, Gent, restauranter i Belgien, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Vi skulle selvfølgelig smage lidt forskelligt. Jeg startede med en Gueuze – en af de syrlige øl, som Belgien er kendt for – og det var dejlig frisk start. Jeg er mest til de frugtede udgaver af syrlig øl, men denne her var nu ganske fin og elegant. Stemningen var ret god allerede på dette tidspunkt, for niveauet var ret højt blandt de øl, vi smagte.

Dulle Griet, ølbar, Gent, restauranter i Belgien, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Jeg kastede mig dernæst over en L’Arogante, og på dette tidspunkt valgte vi at dele lidt snacks. Dulle Griet har et lille men fint udvalg af snacks, blandt andet kiks med paté til. Den øl, jeg havde valgt, var udmærket men dog ikke lige min stil. Navnet var til gengæld skønt – og generelt har belgierne mange øl med sjove/skøre navne.

Dulle Griet, ølbar, Gent, restauranter i Belgien, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Nu kunne det jo ikke være lyse øl det hele – jeg måtte selvfølgelig også prøve en af de mørke, og ja – jeg valgte den på grund af navnet (undskyld). Jeg drikker ellers primært mørke øl om efteråret/vinteren, men da jeg har et blødt punkt for mørke, fyldige øl (ikke for søde), så skulle det naturligvis også prøves. Og belgierne kan altså også noget med mørke øl – ja, vores tur bød i det hele taget på en bred vifte af virkelig skønne øl, og det var herligt at se, at der også var et bredt udvalg selv hos de mindre barer.

Dulle Griet, ølbar, Gent, restauranter i Belgien, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Dulle Griet havde ikke blot et imponerende udvalg af gode øl – der var også ganske hyggeligt, selvom stedet er ret stort. Det er ikke helt til at se på dette billede, eftersom baren består af flere lidt snirklede lokaler, der i øvrigt er plastret til med ølskilte- og plakater. Det giver både stemning og er også fin inspiration, når du sidder og spekulerer over, hvad dit næste ølvalg skal være.

Dulle Griet, ølbar, Gent, restauranter i Belgien, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Vi sluttede besøget af med at gå på pommes frites bar. Jojo, det findes selvfølgelig i Belgien, hvor de er meget glade for fritter. Jeg må dog – hånden på hjertet – indrømme, at de ikke var specielt spændende. Ret ærgerligt når nu belgierne har ry for at lave gode fritter, men så er det jo en god undskyldning for at tage til Belgien igen, så vi kan opstøve nogle prima fritter 😉

Varme anbefalinger af Dulle Griet herfra!