Restaurant Pony

Pony, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg holder lige en pause i kyllinge-indlæggene for at give plads til at fortælle om Pony, som gemalen og jeg spiste på tidligere på ugen, inden vi skulle i teatret. Restauranten har længe stået på min liste over steder, jeg gerne vil prøve, så det passede som fod i hose, da jeg fandt ud af, at restauranten lå tæt på det teater, vi skulle besøge.

Restauranten er en lillebror til den roste bornholmer-restaurant, Kadeau, og det er da også tydeligt, at spisestedet har en relation til klippeøen – for eksempel når smør og brød serveres på et stykke klippe.

Stedet har en række forretter, hovedretter og desserter, som man kan vælge frit imellem. Det er også muligt at vælge et ponyspark, som er en fireretters menu, restauranten sammensætter på dagen. Det koster 450 kr. Vi valgte dog at tage tre retter fra kortet.

Pony, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnFørste ret var for mit vedkommende denne lille servering med strimlet kalvehjerte, persillerod, gríllet olie og persille samt ‘poppede’ speltkerner. En nydelig lille ret og en spændende fortolkning af, hvad man kan bruge kalvehjerte til. Jeg indrømmer blankt, at jeg vidste med det samme, at jeg skulle have den ret, da jeg spottede en ret med kalvehjerte på menukortet. Det ser jeg alt, alt for sjældent på restauranter, og det er også alt, alt for sjældent, at jeg selv får lavet det. Men altså – en rigtig dejlig servering med mørt kød og en dejlig creme, hvor speltkernerne og de friterede persillerodsstykker gav lidt knas og bid til retten. Retten var som sagt lille – faktisk lidt for lille – men ellers et godt og anderledes bud på en forret.

Pony, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg var i tvivl om, hvad jeg skulle have til hovedret, men jeg endte med at vælge denne ret med kylling, julesalat, kastanjer, brunet smør og sellericreme. Det kom jeg bestemt ikke til at fortryde, for det er en af de bedste kyllingeretter, jeg har fået på en restaurant! Julesalaten viste sig – heldigvis – ikke at være så bitter som frygtet, og bærrene var med til at give noget sødme, som komplimenterede kyllingekødet og sellericremen, så retten blev harmonisk og balanceret. Mmm!

Pony, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDesserten kunne desværre ikke leve op til de foregående retter. Faktisk blev jeg en kende skuffet. Desserten bestod af en valnøddekage, der var kombineret med frugtflæsk lavet på blomme samt karamel samt toppet med en skefuld blommeis. Jeg var ikke helt vild med balancen i isen – jeg havde nok foretrukket en mild og frisk is, der kunne have givet mere modspil til den tunge kage og blommeflæsket. Det var dog kagen, jeg var mest skuffet over. Den var en anelse tør, og så havde den en ret kraftig duft af mandelessens!? (jeg ved ikke, om der rent faktisk var essens i, men den duftede sådan). Det var ikke rigtig noget for mig – desværre.

Restauranten er et hyggeligt lille sted med åbent køkken, så er du nysgerrig, har du også mulighed for at følge lidt med i madlavningen undervejs. Betjeningen var frisk og imødekommende.

Jeg kunne godt lide, at der blev eksperimenteret lidt i køkkenet (points for at bruge kalvehjerte!), og især hovedretten tog som sagt kegler hos mig. Portionerne vil nok være lidt for små for mange – især til den pris – og vil du have tre retter, får du svært ved at holde middagen under 400 kr per person. Dertil kommer så drikkevarerne.

Vi ender på fire stjerner denne gang.

 

2 thoughts on “Restaurant Pony

    • Forretten var ret lille, hovedretten var en smule lille af en hovedret, mens desserten var normal størrelse. Vi kunne godt blive mætte – men det skyldtes blandt andet det ret lækre kuvertbrød, som man ikke kunne holde fingrene fra 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *