Restaurant Otto, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnI starten af måneden var jeg på Restaurant Otto sammen med min gode ven, Onkel Rejsende Mac. Og ja, i denne måned når jeg forbi en del restauranter, så der kommer en del restaurantanmeldelser de kommende uger.

Men tilbage til Restaurant Otto. Her kan man få en fireretters menu til 350 kr, eller man kan gå ombord i a la carte-kortet. Vi valgte menuen, for den lød ganske god, og snuppede vi et glas vin hver. Vinene var desværre ikke vanvittigt interessante, så dem har jeg ikke brugt tid på at kommentere herunder.

Restaurant Otto, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDer kom lidt kuvertbrød på bordet, og så var det ellers tid til forretten. Den bestod af stegte kammuslinger med ærter, romaine salat og en fyldig og cremet muslingesauce. Anretningen var temmelig… casual… men maden smagte dejligt. En god blanding af friske grønne grøntsager og fede, smagfulde elementer i form af kammuslinger og sauce. En dejlig ret!

Restaurant Otto, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDerefter kom vi til en ret kreativ mellemret, som jeg desværre ikke fik et godt billede af. Den bestod af en meget luftig vaffel toppet med mangalica skinke, manchego og lidt olivenolie. Smagssammensætningen sad lige i skabet – en lækker og anderledes ret, hvor den luftige vaffel var med til at sørge for, at retten ikke blev for tung. Jeg var selvfølgelig ret vild med, at der i det hele taget indgik en vaffel i en salt ret – og bare rolig, det var ikke en sød belgisk vaffel, der var tale om. Lækker ret.

Restaurant Otto, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnHovedretten var til gengæld en ret tung sag. På menukortet stod der bavette, men tjeneren fortalte, at denne udskæring denne dag var erstattet af en anden oksekøds-udskæring (jeg kan dog desværre ikke huske navnet). Kødet var kombineret med hvide asparges, blanquette sauce og lidt sprødt drys.

Smagen i sig selv fejlede intet – kødet var dejligt saftigt og gik fint med den kraftige, fede sauce – men det var samtidig også en ret, der ikke passede så godt til en sommeraften, hvor temperaturen stadig var omkring de 25 grader. Retten blev for tung, og jeg savnede nogle sprøde, friske elementer, der kunne give den fede fyldige smag noget modspil.

Restaurant Otto, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnMen alt blev sommerligt igen, da desserten kom på bordet. Den bestod af rabarberis med råcreme, lidt rabarbersalat samt en crumble. Det var en lidt stor portion, men det klagede vi bestemt ikke over, da den smagte aldeles fremragende. En herlig is med masser af rabarbersmag, der blev fint suppleret af en lækker mild råcreme og lidt sprødt i bunden.

Servicen hos Restaurant Otto var udmærket, hvor en meget høflig og formel tjener sørgede for os.

Det samlede indtryk af Restaurant Otto er ganske positivt. Der kunne godt være kælet lidt mere for anretningen, men maden i sig selv smagte glimrende, og selvom der ikke var de vilde, kreative udskejelser, så var der alligevel plads til lidt spas med en vaffel som et af elementerne i en af de salte retter. Det var bare lidt synd, at hovedretten kom til at virke så tung og voldsom, og det gjorde det ikke bedre, at vi besøgte stedet på en af de rigtig varme sommerdage.

Jeg ender med fire stjerner med pil op til Restaurant Otto. Her får du dejlig, velsmagende mad uden så mange dikkedarer til en ganske rimelig pris.