Restaurant Kim

Restaurant Kim, forret, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseI tirsdags var vi til koncert med Within Temptation, og inden da ville vi have et hurtigt og billigt måltid mad. Jeg havde kigget lidt på brugeranmeldelserne på AOK og var faldet over det vietnamesiske spisested Restaurant Kim, som generelt havde fået en del ros. Da vi skulle til koncert, måtte jeg nøjes med at bruge mobilkameraet på restauranten, da jeg ikke var sikker på, at sikkerhedsvagterne ved koncertstedet ville tillade, at jeg medbragte mit kamera.

Gemalen og jeg delte to forretter på Restaurant Kim – en lille tallerken gyldne wontons med sød chilisauce samt et par friske forårsruller med tynde flæskesvær og kogt svinekød i strimler, salat og mynte.

Restaurant Kim, foråsruller, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseJeg savnede en lille smule mere grønt til forretterne, men ellers var de sprøde wontons ganske glimrende. De friske forårsruller blev dog en anelse bastante, og her foretrækker jeg helt klart flere grøntsager i rullerne. Det blev lidt for kompakt og klægt – de kunne sagtens spises, men burde have været mere elegante og enkle.

Restaurant Kim, hovedret, restauranter i København, restaurantanmeldelse, madanmeldelseTil gengæld var der masser af grøntsager i hovedretterne, og her fik jeg en portion stegt oksekød med karry og kokosmælk, og der blev selvfølgelig serveret ris til. Der var en glimrende balance i smagen, hvor der både var styrke – uden at det dog blev for voldsomt – og sødme i smagen. Den var frisk og mættende og lige, hvad jeg havde håbet på. Det kneb lidt med at spise op, for portionen var stor, og reelt set havde vi ikke behøvet forretterne, for der var mad nok i en hovedret.

Betjeningen var høflig og venlig på Restaurant Kim, og priserne var ganske rimelige. Forretterne kostede henholdsvis 35 og 55 kr, og min hovedret kostede 95 kr. Samlet set sniger stedet sig op på fire stjerner til Restaurant Kim. Det var en fin oplevelse i forhold til priser og formål (hurtig mad), så vi var tilfredse, da vi gik derfra.

Og koncerten? Jamen den var også ganske glimrende. En anelse for kort – men er det ikke altid sådan, når man er til koncert med et af sine yndlingsbands?

13 thoughts on “Restaurant Kim

    • Ditto. Men mest WT. Og nu holder forsangeren forhåbentlig en pause mht. at få børn, så koncerten ikke også udskydes næste gang, de skal spille i Danmark 🙂

  1. Hvor er du heldig at kunne slæbe din gemal med på kinesisk restaurant (eller vietnamesisk?? Thai???) – min egen holder sig helst til bøffer og den slags… *gab* Kan godt blive lidt kedeligt indimellem.

    …Heldigvis har man en veninde, der er indfødt thai, så hun laver sk***god thaimad. Jeg bruger hende gerne til det!

    • Ja, det er jeg også glad for – han er ret frisk på at prøve forskellige ting, og jeg kan lokke ham med på at smage de fleste retter/råvarer.

      Uhm, thaimad er bare så godt!

  2. Hvor er du heldig at kunne slæbe din gemal med på kinesisk restaurant (eller vietnamesisk?? Thai???) – min egen holder sig helst til bøffer og den slags… *gab* Kan godt blive lidt kedeligt indimellem.
    😉

  3. Lige en kommentar til den med at Forårsrullerne klarede sig dårligt alene.

    Vores ide med at dele måltidet op i Forret og Hovedret er jo næsten voldtægt af Vietnamesisk mad.

    Mit råd er enten at spise sig mæt i en god Pho suppe og jo man bliver vitterligt mæt af disse supper der i Vietnam sælges på gaden og bruges som måltider hele døgnet rundt.

    Alternativt at bede om at alle ens retter bliver serveret samtidigt altså både de små og store og lad så alle sidde og plukke i dem. Faktisk en dejlig måde at spise på og en god begrundelse for at være en del ude og spise sammen, man får mulighed for at smage meget mere og den der normalt kun spiser lidt skal ikke ærgre sig over at levne og den der spiser meget bliver også mæt.

    Jeg vil i øvrigt også anbefale http://www.saigon.dk som nu har bredt sig fra Valby til både Gl Kongevej og Sølvgade.

    Ud over deres supper er deres salater også en rigtig dejlig ting som både er friskt og mætter.

    Det er ikke Haute Cusine men glimrende kvalitet og rigtig godt forhold mellem pris og kvalitet..

    • Mja – men det var nu restauranten selv, der havde delt det op på den måde 🙂
      Forårsrullerne havde ikke klaret sig anderledes, selvom de var blevet serveret sammen med oksekødsretten, for de var ganske enkelt for kompakte og kedelige i forhold til, hvor lækre friske forårsruller kan være. Dit forslag med flere retter er sådan set fint – det er sådan, vi gerne gør på restauranter, hvor vi kombinerer flere retter (for eksempel på indiske spisesteder) – men hos denne restaurant virkede det ikke så oplagt, da vi skulle blot bruge et simpelt måltid.

      Saigon har jeg hørt rigtig godt om og håber også, at jeg får prøvet det en dag 🙂

    • Når nu I kommer ‘hele vejen’ fra Jylland, så vil jeg faktisk hellere foreslå dig et par andre asiatiske spisesteder, som godt kan konkurrere med dette spisested – selvfølgelig lidt afhængig af land og prisleje 🙂

  4. Sikke en dejlig aften, Piskeris! Jeg kender slet ikke dit band her, men nu vil jeg se videoen og lytte til musikken. Jeg tror heller aldrig, jeg har prøvet en vietnamesisk restaurant, men det må der absolut rådes bod på! Rigtig god weekend til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *