Restaurant Bord 13 i Malmø

restaurant Bord 13, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Malmø

I december var gemalen og jeg en tur i Malmø for at besøge de svenske julemarkeder, og her spiste vi på restaurant Bord 13 om aftenen. Bord 13 skulle være blandt Malmøs bedste restauranter men dog stadig have et fornuftigt prisniveau, så det passede fint som afslutning på en dag, hvor vi havde travet byen tynd.

Vi bestilte menuen, som restauranten havde sammensat, og jeg valgte den tilhørende vinmenu. Gemalen sagde til tjeneren, at eftersom han skulle køre, ville han nøjes med en enkelt øl, og her opdagede vi så en forskel på danske og svenske restauranter. Tjeneren oplyste nemlig høfligt, at ifølge svensk lovgivning må han ikke udskænke alkohol til en gæst, når han ved, at gæsten skal køre bil senere på aftenen (uagtet at der var adskillelige timer til, at vi skulle køre). Men det var helt fint – så var udfordringen blot at finde noget uden alkohol, og her var udvalget ret ringe hos Bord 13. Tjeneren foreslog en hyldeblomstsaft til gemalen, som svarede, at han var bange for, at det ville være for sødt til hans smag. Tjeneren mente dog, at den fint ville gå an, men da gemalen fik den, viste det sig at være en ret sød sag. Da tjeneren senere spurgte til, hvad vi syntes om drikkevarerne, svarede gemalen ærligt, at den var for sød til hans smag. Tjeneren trak blot på skulderen og spurgte hverken til, om han så skulle finde noget andet til gemalen eller beklagede, at han havde fejlvurderet smagen.

Nå, men nu var det jo mest på grund af maden, at vi var der, så hvad fik vi så? Første ret var en lille men fyldig ret bestående af porre med brunet smør, ristede hasselnødder samt krydderurter. En simpel men alligevel tilpas kompleks ret med masser af smag og en god fylde.

Den næste ret var i en helt anden boldgade. Den bestod af laks med rygeost, rugbrødskrummer samt lakserogn og var dermed en mere frisk ret, der dog fik masser af smag fra rygeosten og rugbrødet. Det var sjovt at smage en ret, der på sin vis også havde en vis fedme – bare på en helt anden måde end den foregående ret.

Så var det tid til lidt kuvertbrød. Der var – lidt overraskende – intet knækbrød i brødkurven, hvilket der ellers har været de andre gange, vi har spist på svenske restauranter, men til gengæld var der lidt ost sammen med smørret! For en osteelsker som jeg er det heeelt i orden!

I den tredje ret var grøntsagerne atter i fokus. Den bestod af et pocheret æg, der var kombineret med findelt blomkål samt frisk kørvel. Ægget var perfekt tilberedt og fik smagsmæssigt et diskret modspil fra den milde men friske blomkål, så retten ikke fik en alt for fed smag.

Den fjerde ret blev serveret kort tid efter, og her begyndte vi for alvor at mærke, at de fyldige retter blev serveret med lige lovlig kort tid imellem. Denne ret bestod af stegt andebryst med grillet endivie. En meget enkel men også ret mættende servering.

Det var dog først den femte ret, der var den egentlige hovedret. Den bestod af et stort stykke lam, der blev serveret med græskarpuré, hakkede kastanjer samt gremolata. En virkelig lækker ret med saft og kraft, men som jeg ikke helt følte, at jeg fik nydt nok, da vi allerede havde fået fire ret fyldige retter på kort tid.

Så kom vi til aftenens første dessert. Den bestod af syltede (?) kvæder, der blev serveret sammen med timianis og mandelcrumble. En frisk og anderledes kombination og heldigvis en lille portion, for vi var som sagt ret mætte på dette tidspunkt – også selvom der var en pause mellem de salte og de søde retter.

Den allersidste ret var supersimpel – nemlig en mediumfast ost med bærsirup og knækbrød til. Fin måde at slutte måltidet af på, selvom jeg nu er vant til, at osten bliver serveret før den søde dessert. Men nu kan jeg godt lide ost, så det gjorde mig ikke noget.

Samlet set var det en ganske fin spiseoplevelse på Bord 13. Det var nogle gode fyldige retter, men af samme grund kunne man godt have skåret lidt ned på portionsstørrelserne, for de mættede ganske meget. Servicen var til gengæld noget svingende. Kokkene, der præsenterede retterne, var venlige og engagerede, mens den førnævnte tjener var ret tillukket og mest af alt tullede rundt i baggrunden. Derudover kom serveringerne lidt for hurtigt, hvilket også var med til at gøre, at man følte sig lidt for mæt.

Vi havde en udmørket oplevelse hos Bord 13. Ikke helt så spændende og hyggelig, som vi havde håbet, men maden var god, og vi ender derfor på fire stjerner til Bord 13. 

Restaurant Poké Poké i Malmø

Poke Poke, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i MalmøI weekenden var vi på juletur til Malmø, og her spiste vi frokost hos Poké Poké. Her serveres der poke bowls, som er en hawaiiansk opfindelse – en slags sushisalat, hvor du kombinerer en masse friske grøntsager med fisk og dressing. Jeg prøvede selv at lave en sushi bowl tidligere i år, og det er et koncept, der tiltaler mig.

Der var tre forskellige poke bowls, der var en fast del af menuen, samt månedens ’gæste bowl’, som selvfølgelig var inspireret af julen. Vi holdt os dog til den faste menu, hvor gemalen snuppede en portion med tun, mens jeg tog med laks.

Poke Poke, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i MalmøMens vi ventede på maden, nippede vi til vores drikkevarer, som var to forskellige slags kombucha – min med ingefær og hans med ananas og ingefær. Meget lette og forfriskende.

Poke Poke, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i MalmøDet var nogle velvoksne portioner, Poké Poké serverede – vi var i hvert fald lidt overraskede over portionernes størrelse, men da det så lækkert ud, gjorde det jo ingenting. Og det var heldigvis lækkert – masser af smagsnuancer i den friske salat, som bestod af laks, ris, grønkål, agurk, syltede rødløg, avokado, edemamebønner samt wasabi-mayo. Måske var de lige vel gavmilde med dressingen, men omvendt smagte det jo godt, så…

Poke Poke, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i MalmøHer kommer også lige et billede af gemalens poke bowl – med ristede løg på toppen! Meget spøjst, men det smagte fint.

Betjeningen hos Poké Poké var meget venlig og positiv, og det var i det hele taget en hyggelig stemning i den lille restaurant. Jeg kan dog godt forestille mig, at der kan blive noget støjende, hvis man er der en dag, hvor der er helt fyldt op.

Alt i alt en meget positiv oplevelse og en dejlig afveksling her i julemåneden, hvor julemaden ellers ofte dominerer billedet.

Jeg ender på fem stjerner til Poké Poké og en klar anbefaling herfra.

Oplevelser i Stockholm

Stockholm, Sverige, oplevelser i StockholmI maj var gemalen og jeg i Stockholm, og det var en fantastisk tur. Nu har jeg skrevet et indlæg om vores oplevelser i Stockholm og vores anbefalinger af, hvad der er værd at se/prøve/smage.

Har du anbefalinger til oplevelser i Stockholm, så smid gerne en kommentar til blogindlægget.

Lad mig starte med at sige, at Stockholm er en meget smuk by – nok en af de smukkeste hovedstæder i Europa. Stockholm bliver ofte omtalt som Nordens Venedig, og det er ikke så underligt, eftersom Stockholm er spredt ud over en lang række øer og dermed også har vand overalt. Vi tog afsted i starten af maj, for vi ville godt opleve byen, når træerne springer ud, og det kan klart anbefales, da de panggrønne farver bestemt er med til at gøre byen endnu mere indtagende.

Stockholms gadeopbygning minder mig mere om franske og italienske byer end om for eksempel København. Stockholms Gamla Stan (gamle by) har små tætte gader, der minder meget om det gamle kvarter i Nice, mens de store gader i højere grad minder om de store, brede gader i byer som Paris og Rom.

Stockholm, SverigeDer er i øvrigt rig mulighed for at sætte sig ned langs vandet og nyde udsigten. Der er  mange bænke langs stierne ved vandet, så man kan sidde og kigge ud over byen og vandet.

Stockholm, SverigeNår du besøger Stockholm, er der en række must-see oplevelser. En af dem er Vasa Museum, hvor det store krigsskib, Vasa, er udstillet. Skibet er fra 1600-tallet, og 98% af det udstillede skib er opbygget af det originale materiale. Selvom det måske kan virke lidt overvurderet at opbygge et museum om ét skib, så er det ikke desto mindre et ret imponerende syn. Historien bag skibet – og ikke mindst hvorfor det sank – er dog mest lige så interessant og tragikomisk.

Stockholm, SverigeEn anden af Stockholms store attraktioner er Drottningholm Slot, der ligger ca. 1½ times sejltur fra Stockholm centrum. Her er det i lige så høj grad sejlturen, der gør udflugten interessant, for når du er i Stockholm, bør du unde dig selv en sejltur på Skærgården. Ja, det er faktisk et must.

Men tilbage til Drottningholm Slot. Slottet er omgivet af en have, som desværre var noget skuffende. Den havde et meget stramt og enkelt design, der mest bestod af græsplæner og hække, så den del var ikke videre interessant.

Stockholm, SverigeSlottet i sig selv var dog spændende at udforske. Her er et billede fra biblioteket, og det er jo et syn, der kan gøre enhver bogelsker glad.

Stockholm, SverigeDa vi var i Stockholm, var der 25 grader og flot solskinsvejr, og besøger du den svenske hovedstad i godt vejr, kan jeg anbefale dig at tage til Skansen. Det er en blanding af friluftsmuseum – i stil med Sagnlandet ved Lejre – og en dyrepark med fokus på dyrelivet. Det betyder, at det er ret begrænset, hvad der er af eksotiske dyr – til gengæld kan du være heldig at se både elge og bjørne. Stedet emmer af bondegårdsidyl, og det er et godt udflugtsmål, hvis du vil gå en tur i det gode vejr – eventuelt sammen med børn, der helt sikkert vil have meget at kigge på.

Gastrologik, restaurant, restauranter i Stockholm, restaurantanmeldelse, madanmeldelseUden mad og drikke duer helten ikke. Stockholm har rigtig meget at byde på, når det drejer sig om mad. Vi havde kun gode oplevelser i Stockholm på madfronten, og her får du en liste over de restauranter, jeg tidligere har anmeldt:

Stockholm, SverigeVi fik også madshoppet på rejsen. Den sidste rejsedag faldt vi over dette nyåbnede madmarked, Paradiset, der havde masser af friske økologiske varer og flere store diske, hvor man kunne købe friskblandede salater og andet godt. Her spiste vi frokost og fik desuden købt en del lækkerier med hjem.

Urban Deli lå tæt på vores hotel, og her købte vi forsyninger et par gange, da de havde et spændende udvalg af varer. Prisniveauet var dog rimelig højt.

Stockholm, SverigeOg sidst men ikke mindst skulle vi også prøve et af Stockholms mest kendte og elskede konditorier – Vete-Katten. Vi havde spist en rimelig sund og solid frokost (hos Paradiset) og valgte at forkæle os selv med tre lækre kager til deling, som vi spiste sidst på eftermiddagen i stedet for aftensmad.

Stockholm, SverigeKagerne var ikke helt billige – de kostede ca. 33 danske kroner stykket – men de var meget friske, lækre og bestemt værd at smide penge efter. Er du på de kanter og har lyst til noget sødt om eftermiddagen, så kan jeg godt anbefale Vete-Katten.

Stockholm, Sverige, oplevelser i StockholmOg hvad er der ellers af betragtninger fra Stockholm? Der er overraskende mange dyre biler i bybilledet. Jeg har aldrig set så mange prangende luksusbiler i en by før, og jeg har trods alt været i blandt andet Cannes og Monaco, hvor folk godt kan lide at vise de flotte biler frem. Det, der overraskede mig mest, var dog bilisternes og motorcyklisternes trang til at gasse op og fræse ned af hovedgaden. I mine øjne er det ret u-svensk opførsel, og gemalen mente da også, at en del af motorbøllerne var turister, men det var i hvert fald ikke noget, jeg havde forventet mig af Stockholm.

Men bortset fra det er folk i Stockholm lige så afslappede og hyggelige som danskerne, og svenskerne havde lettere ved at forstå dansk, end jeg havde forventet. Der var kun en enkelt gang, hvor vi måtte slå over i engelsk.

Er der oplevelser i Stockholm, du kan anbefale?

 

Pubologi i Stockholm

Pubologi, restuarant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmJeg er nået til sidste restaurantanmeldelse fra Stockholm, hvor vi spiste på Pubologi. Du kan finde links til de øvrige restaurantanmeldelser under dette blogindlæg.

Men altså – tilbage til Pubologi! Restauranten ligger i den øverste del af mellemprisklassen, da en fem retters menu koster 550 danske kroner, mens en tilhørende vinmenu koster 475 danske kroner. Der er dog også en mere eksperimenterende vinmenu til samme pris, men hvor et par af vinene er udskiftet med andre typer alkohol. Den valgte både gemalen og jeg, for det lød ret spændende.

Pubologi er lidt pudsigt indrettet. De fleste siddepladser er ved et langbord – sådan lidt i stil  med Cofoco men uden nogen form for skillevæg – og loftet er beklædt med spraglede kufferter (det tog jeg dog ikke et billede af). Bestik, serviet og menukort finder man i en skuffe ved siddepladsen, og man opdager den med det samme, da en del af bordet består af glas, så man kan kigge ned i den oplyste skuffe. En lidt mere fancy udgave af Relæs bestikskuffe-løsning 🙂

Pubologi, restuarant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmSnedig løsning – og dejligt at man løbende kunne følge med i, hvad man skulle have at spise og drikke.

Pubologi, restuarant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmVi lagde ud med tre små appetizers. Den første var tynde rejechips med karsecreme. En fin lille sprød sag og en sjov idé med karsecremen. Det kunne være, man skulle prøve at lave det på et tidspunkt.

Pubologi, restuarant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmDerefter fulgte en ‘selleriblomst’, der bestod af supertynde skiver af tørret knoldselleri, der var foldet omkring et stykke sød kartoffel og en letsyltet valnød. Fin men også lidt tør appetizer.

Pubologi, restuarant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmOg til sidst fik vi en mør gulerodsstængel smurt med lidt creme og drysset med sprødstegt kyllingeskind. Haps – den forsvandt hurtigt – og kunne sagtens have været lidt større 😉

Pubologi, restuarant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmEfter de små appetizers kom kuvertbrødet på bordet. Det var portionsanrettet, så vi fik hver en lillebitte gryde med et groft brød i. Det er lidt svært at vurdere størrelsen ud fra billedet, men brødet var på størrelse med en mellemstor appelsin. Dertil var der friskkværnet smør. Man kunne sikkert godt få mere kuvertbrød undervejs, hvis man havde behov for det, men det havde vi ikke – dels fordi maden og vinen mættede rigeligt, og dels fordi brødet ikke smagte så spændende (syntes jeg).

Pubologi, restuarant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmSå kom første ret på bordet, og her var vi ude i noget, jeg aldrig har prøvet før! Retten bestod af grillede kartofler serveret med stenbiderrogn, koaguleret creme og sprøde chips lavet på griseblod! Velbekomme! Chipsene smagte dog ikke af så meget – og slet ikke af blod – men kombineret med de mørkegrønne støv (som jeg ikke ved, hvad er), gav det retten et flot, råt skovudtryk. En meget spændende ret, der havde en overraskende afdæmpet smag.

Sammen med retten fik vi et glas kølig sake, Tengumai Yamahai Junmai Daiginjo, Ishikawa. Den var mild og med et frisk strejf og passede i øvrigt rigtig godt til maden. Når nu, jeg har japansk mad-benspænd, så var det selvfølgelig ekstra sjovt at smage en god sake, for de kan være svære at opspore i Danmark.

Pubologi, restuarant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmI løbet af de seneste år har jeg for alvor fået øjnene op for tatar, så jeg var naturligvis ret begejstret for, at næste ret bestod af tatar, der var lavet på oksekød, der var røget i løgskaller! Meget funky. Tatarserveringen var toppet med en creme lavet på marv og løg samt sprøde grøntsagsflager og hakkede hasselnødder. Det var en syndig god tatar-anretning – fed og sprød med masser af smag, kort sagt en ret, der mætter godt! Mmmm.

Tataren blev serveret sammen med en øl, Blonde Dubbel, Pang Pang, eller rettere det skulle den, men tjeneren kom til at give os den vin, der hørte til vinkortet. Vi undrede os og dobbelttjekkede med menukortet, og da hun kom forbi kort tid efter, gjorde vi hende opmærksom på fejlen. Hun sørgede derefter straks for, at vi også fik øllen. Rigtig fin service. Det gode ved det var, at så kunne vi sammenligne øl- og vinløsningen, og her var øl-serveringen den bedste til tataren.

Pubologi, restuarant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Stockholm

Vi var nu nået til tredje ret, der var en rigtig forårsret! Her gemte et stykke dampet aborre sig under et par ramsløgsblade, og foran den lå der møre asparges sammen med citrongelé, røget smør og ristede solsikkekerner. En virkelig lækker ret, der både var frisk, fed, knasende og meget fint afstemt.

Sammen med maden fik vi et glas vin – Les Châtaigniers Romorantin, Hervé Villemade, Loire fra 2014. Endnu en gang et fint match, selvom kombinationen ikke var nær så interessant som de foregående.

Pubologi, restuarant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmVi var nu nået til hovedretten – eller i hvert fald aftenens sidste salte ret – der blev præsenteret som ‘And på fem måder’. Den bestod af andebryst, andelår, andehjerte og andelever, der var anrettet sammen med en cremet peberrodscreme, syltede solbærblade, lidt forskelligt grønt samt en sauce lavet på andeskroget. En rigtig fyldig servering, hvor det grønne indslag var med til at tage noget af den fede andesmag.

Sammen med maden fik vi en rigtig frækkert – nemlig en sherry, P.X. Infused Oloroso 15 Years, El Maestro Sierre, Jerez, der var kombineret med æblesaft! For søren da hvor smagte det godt! Det var ikke lige en kombination, jeg havde forestillet mig ville gå godt, men det gjorde det.

Pubologi, restuarant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmAftenens dessert var denne lidt generte servering. Den bestod af fermenterede vinteræbler, der var vendt i jasmin-te, sødssyltet ingefær, karamel og mandler og derefter toppet med en creme. En meget fin vinter-dessert, som også gik an her om foråret.

Til desserten fik vi Pomaretto, Marfri Burgologi. Den passede godt til retten, men den kom næsten til at føles helt anonym i forhold til den virkelig funky drink, vi fik til hovedretten.

Pubologi, restuarant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmVi var ret mætte, men kunne dog ikke ‘undslippe’ de små petit fours, som Pubologi slutter menuen af med. Kaffe og te sprang vi dog over, men vi nød de tre små petit fours. De små hvide klumper bagerst på brættet var små hårde karameller lavet kamille. Dernæst fulgte to meget bløde kugler, som jeg mener var en form for frugtgelé/frugtflæsk og til sidst var der bittesmå karamelkurve – selve fyldet husker jeg dog ikke.

Pubologi serverer rigtig spændende mad, hvor de ind imellem bruger nogle ret usædvanlige – men lokale – råvarer – og det var en rigtig interessant og velsmagende oplevelse. De var også rigtig dygtige til at parre mad og vin, og vi var ret vilde med, at de havde en alternativ vinmenu, hvor der var plads til nogle sjove eksperimenter.

Servicen var rigtig fin – tjenerne var søde og smilende og var gode til at forklare, hvad vi spiste og drak. Der var i det hele taget en rigtig hyggelig stemning hos Pubologi, og jeg kan sagtens forestille mig, at det kunne være et stamsted for mange.

Jeg ender med fem stjerner med en pil op til Pubologi.

Restaurant Supper – sydamerikansk i Stockholm

Restaurant Supper, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmJeg fortsætter rækken af restaurantanmeldelser fra vores tur til Stockholm – denne gang er det Restaurant Supper, som vi spiste på en aften. Da jeg researchede restauranter i forbindelse med vores tur, faldt jeg over den sydamerikanske restaurant Supper på Tripadvisor, hvor anmeldelserne var så gode, at jeg straks bestilte bord på restauranten. Godt nok var det planen, at vi primært ville gå efter restauranter med svensk/nordisk mad, men dette lød simpelthen for fristende.

Restaurant Supper har et lille men spændende udvalg af cocktails, og så har de ellers en række små og store retter, som de anbefaler, at man deler ved bordet. Tjeneren foreslog, at vi enten tog tre små retter samt én stor til deling eller alternativt fem små, og vi valgte det sidste, så vi kunne smage flere forskellige retter. Det var dog svært at vælge – alle retterne på kortet lød meget fristende, men det lykkedes os dog til sidst.

Restaurant Supper, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmVi startede med et par drinks – jeg tog en CC/PS, der bestod af Pisco Capel, kokoscreme, citronsaft og kanelsirup. Det var en herlig cremet og sødmefuld drink, som sad lige i skabet! Gemalen fik en funky lysegrøn longdrink – Thirst First – der bestod af gin, St. Germain, ingefær, agurk, citronsaft og sukker. Også en meget dejlig drink – lige en tand mere frisk og forårsagtigt i smagen sammenlignet med min, der mere var en sommerdrink.

Restaurant Supper, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmDa vi regnede med, at der var noget ventetid, inden vi fik de fem små retter, startede vi med lidt snacks, der i dette tilfælde bestod af en frisk avokadocreme sammen med en gavmild pose kartoffelchips. Avokadocremen var ret frisk og forholdsvis syrlig – den havde både fået et ordentligt skud limesaft samt en del koriander – men det gik godt sammen med de fede, sprøde chips.

Vi nåede dog dårligt at få spist os igennem dem, inden vores retter blev serveret. Havde vi vidst, at Restaurant Supper var så hurtige til at kokkerere, havde vi nok sprunget snacks over – selvom de nu var gode.

Restaurant Supper, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmVi fik en Tartaro de la Carne, der bestod af hakket flanksteak med sort aioli, hakkede peanuts og tynde ananas-marengs – pyntet med lidt karse. Det var en usædvanlig fræk kombination, der ikke desto mindre holdt 100% Jeg var ellers lidt skeptisk, da jeg så en kødret pyntet med marengsflager, men sødmen passede godt til de salte nødder og det lækre kød. Fantasifuld og lækker ret!

Restaurant Supper, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmVi kunne heller ikke stå for Ceviche de Caribe, der bestod af limemarinerede lakse- og torskestykker samt rejer, der var vendt i avokado, mango, rødløg, peberfrugt, koriander og chili. En frisk sommersalat, som i den grad passede til den sommerstemning, vores Stockholmtur i det hele taget var præget af (op mod 25 grader i fire dage – det gik lige an!). Dejlig anretning.

Restaurant Supper, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmDernæst havde vi valgt to forskellige slags tacos – til venstre en Taco de Pescado, der bestod af friturestegte røde rejer serveret på en bund af syltet rødkål og toppet med en myntecreme. Jeg var lidt overrasket over, hvor kompakt rejekødet føltes, når man bed i tacoen, men det smagte ikke desto mindre skønt, og myntecremen var især et godt valg, da den friske smag gav et fint modspil til den fede, sprøde reje.

Den anden taco – ses til højre i billedet – var Taco de Cerdo, der bestod af saltet svinekød lagt på en bund af avokadosalsa og toppet med ostecreme og purløg. Den var – jeg fristes til at sige selvfølgelig – også utrolig lækker. Meget saftig og fuld af smag. Mmm!

Restaurant Supper, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmDen sidste ‘lille’ ret, vi fik plads til, var Plato Vegetariano, der bestod af indbagte gedeost-kroketter med sprøde yuca-chips, majssuppe og en salsa bestående af fintskårne peberfrugter. Vi dyppede kroketterne i majssuppen og nød den herligt syndige anretning, hvor den fyldige majssuppe fungerede fantastisk som dyppelse. Se, sådan kan de fleste nok godt spise vegetarisk… 🙂

Restaurant Supper, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmVi var ved at være godt mætte. Jeg mente dog godt lige, at jeg kunne nyde en drink mere og bestilte derfor en Clavel Club, der bestod af San Cosme Mezcal, limoncello, lime, nellikesirup, passionsfrugt samt godt med mynte og flormelis. Igen et pletskud af en drink, der både var frisk og sød på samme tid – uden at blive alt for tung eller klistret i smagen.

Restaurant Supper, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i StockholmGemalen mente dog godt, at han kunne klemme en dessert ned, så han bestilte en Helado de Vanilla, der bestod af en stor kugle vaniljeis, der var rullet i ristet kokosmel og serveret sammen med dulche de leche og friske bær. Jeg smagte et par mundfulde og måtte indrømme, at den dessert var ganske godt skruet sammen.

Vi var virkelig imponerede af maden, der var vellavet, frisk, fuld af smag og havde en bred vifte af smagsnuancer, så både de søde, salte, syrlige, fede og sprøde elementer var repræsenterede. Prisen hos Restaurant Supper var heller ikke gal – vi gav omkring 500 kr per person for 2 x drikkevarer til hver (jeg fik to drinks, mens gemalen tog en drink og en øl), snacks som forret, fem solide deleretter til hovedret samt en enkelt dessert. Vi fik gratis postevand sammen med maden – det er åbenbart en selvfølge i Sverige, og det var klart et plus.

Servicen var også ganske fin. Vi havde en sød, smilende og hjælpsom tjener, og det gik tjept, når vi bestilte noget – også selvom restauranten var næsten fyldt.

Jeg har det på samme måde som med Boqueria – hvis Restaurant Supper lå tæt på, hvor jeg boede, så ville jeg helt sikkert komme der med jævne mellemrum!

Jeg hiver den sjældne topkarakter frem og giver Restaurant Supper seks stjerner. Virkelig value for money!