Og turen hjem igen…

På hjemturen valgte vi at prøve den store aftenbuffet, som skulle være overdådig og god – og det var den også. Der var lidt for enhver smag, så der var nok at vælge imellem. Jeg kunne måske godt have brugt et par grønne salater mere og lidt bedre kød, men jeg fik da spist mig rigelig mæt – så mæt at jeg kunne klare mig med et æble næste morgen!

(jeg benyttede mig i øvrigt af tricket med at spise selve hovedmåltidet med det samme og så vente en times tid, inden jeg spiste dessert – så var der nemlig blevet plads til lidt igen)
Oslo-båden, restaurant, restaurantanmeldelse, mini-cruise, madanmeldelseVelsmagende – det hele – jeg kunne have spist mig mæt kun i fiskeretter!

Oslo-båden, restaurant, restaurantanmeldelse, mini-cruise, madanmeldelseEn bønnesalat med lidt for mange bønner (!) og noget skinke, som var udmærket men en anelse tørt

Oslo-båden, restaurant, restaurantanmeldelse, mini-cruise, madanmeldelse

Det bagerste er et stykke Maasdamer – ikke smør!

Oslo-båden, restaurant, restaurantanmeldelse, mini-cruise, madanmeldelse

Chokolademousse, lidt softice, pæretærte, appelsinkage med karamelglasur (?) og romtrøffel

Syv timer i Oslo

Mandag morgen lagde Oslobåden til kaj, og vi havde da ca. syv timer i den norske hovedstad. Vi havde udset os et par museer, og på vej dertil kom vi forbi mindesmærket for de døde ved Scandinavian Star-ulykken tilbage i 1990. Et meget smukt mindesmærke – især med efterårsbladene som kulisse:
Vi sejlede med en lille båd ud til museerne, som lå på den anden side af vandet. Første stop var Kon-Tiki museet, som belyser de ekspeditioner, Thor Heyerdahl begav sig ud på, og det vigtige videnskabelige arbejde, som han udførte i mange år – ikke blot via selve ekspeditionerne men også det politiske arbejde på miljøsiden. Er du bare en smule interesseret i ekspeditioner, eventyr, forskning og miljø så er dette museum et must see. Museet har en fin størrelse – der er en del at kigge på og læse om, men de har ramt en fin balance, så det hverken bliver for teksttungt eller for simpelt.
Ra II

Kon-Tiki

Lige ved siden af dette museum ligger Frammuseet, som handler om polarskibet Fram og de store polarekspeditioner, som nordmændene har stået for gennem tiden. Her var opstillingen langt mere enkel og klassisk – altså lige bortset fra skibet i midten af bygningen – et imponerende skue!
Det er mange år siden, at jeg sidst har læst om polarekspeditionerne, så det var ret interessant at få det genopfrisket og få et indblik i tiden dengang, hvor verden var lidt mere ukendt, end den er i dag. Der var rigtig meget at læse, og til sidst gik jeg lidt død i det, for klokken havde passeret middag for længst, og sulten bed!

Vi tog derfor tilbage til ‘fastlandet’ for at spise på Kaffistova, som jeg har fået anbefalet. Nu er Norge dyrt – også dyrere end Danmark – så det der med at finde et billigt spisested er nærmest umuligt, og jeg kan godt forstå, at mange klarer sig med en madpakke midt på dagen. Jeg ville dog gerne opleve noget lokalt, så jeg fik en omgang kjøttkaker (oksekøds-kødboller) med sovs, kartofler og moste ærter og kikærter. Jeg overvejede at prøve enten fårikål eller noget rensdyrkød, men det var (endnu) dyrere, og jeg må indrømme, at det ikke så særlig imponerende ud i montren. Serveringen lignede da heller ikke noget kulinarisk eventyr (meget lig gammeldags dansk mad), men det smagte ok, og det var heldigvis ikke lige så bastant, som det så ud.
Og dernæst havde vi en times tid til at kigge lidt mere på byen og gå i butikker – hvilket jo var en smule selvpineri med de priser, for jeg fandt selvfølgelig to butikker, hvor jeg gerne havde shoppet, hvis ikke priserne var så høje, og jeg var så nærig!

De sidste kig på byen:
Stortinget – en af de smukkeste bygninger, jeg så

Med båd til Oslo

Jeg skulle på udflugt i søndags – en længerevarende én, for jeg kom faktisk først hjem ved middagstid i dag! Min mor havde nemlig inviteret mig på et minicruise til Oslo, og da det er rigtig mange år siden, jeg sidst har været så langt mod nord, så var det jo ekstra spændende at skulle ‘genopdage’ Norge.

Vi tog af sted søndag eftermiddag, hvor det blæste godt og grundigt på dækket. Jeg tog et par billeder, men det var lidt for vindblæst og gråt til, at de bliver vist her. Efter indlogering gik vi rundt for at orientere os på båden, og lidt senere fik vi også set Ridley Scotts udgave af Robin Hood – en version, som var bedre end frygtet.
Oslo-båden, restaurant, restaurantanmeldelse, mini-cruise, madanmeldelseMandag morgen havde vi bestilt morgenmadsbuffet, og det fortrød vi bestemt ikke. Der var masser at vælge imellem – herunder et godt udvalg af brød og frugt, hvilket tæller højt hos mig. Jeg er ikke så god til engelsk morgenmad, men jeg kunne ikke nære mig for at prøve noget af det alligevel. Pølserne og tomaten var ret kedelige, men svampene til gengæld var rigtig gode. Jeg havde fundet et brød, hvor der var godt med kerner i, men desværre var det udgået for ‘den rigtige’ ost og havde kun plastikost tilbage – øv!

Oslo-båden, restaurant, restaurantanmeldelse, mini-cruise, madanmeldelseVed næste tallerken tog jeg derfor noget paté i stedet – og en lille spandauer, for jeg elsker sådan nogen! Og mere frugt. Jeg fik spist ca. dobbelt så meget morgenmad, som jeg plejer, men jeg havde også en lang formiddag foran mig, og vi ville nok spise frokost et stykke over middag, så jeg måtte have lidt at stå imod med.

I får lige et billede af indsejlingen til Oslo, og så vender jeg tilbage lidt senere med mere om turen: