Magnus & Magnus

Magnus & Magnus, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgI fredags susede gemalen og jeg til Göteborg for at tilbringe weekenden i tosomhed. Vanen tro havde jeg researchet lidt på restauranter inden turen, og her faldt jeg for den dristige og kreative stil hos Magnus & Magnus, som ligger som nr. 2 på Tripadvisors liste over gode restauranter i Göteborg. Restaurantens småflabede fusionskøkken, der trækker på skandinavisk, asiatisk og såmænd også lidt fransk madkultur gjorde mig ret nysgerrig.

Vel ankommet på Magnus & Magnus bestilte vi en fire retters menu med tilhørende vinmenu til og nød at kunne læne os tilbage velvidende, at vi kun skulle gå 10-15 minutter for at komme tilbage til hotellet.

Magnus & Magnus, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgMens vi ventede på forretten, fik vi denne lille servering – norsk laks serveret sammen med agurkestykker, ristede hasselnødder og hasselnøddeolie. En meget sjov detalje med olien, som ikke desto mindre passede fint til resten af ingredienserne.

Magnus & Magnus, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgDernæst kom brødet på bordet – og læg mærke til, at der selvfølgelig også var knækbrød. Vi var jo i Sverige! Knækbrød er noget, som svenskere forstår at lave – for Søren da hvor smagte det godt! Det mørke søde brød, som ses længst fremme på billedet, var jeg dog ikke så meget til – det var lidt for kageagtigt til mig. Brødet blev serveret med en oppisket hvidløgssmør, som havde et fint snert af hvidløg, uden at det blev alt for dominerende.

Magnus & Magnus, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgSammen med brødet fulgte et lille glas med en creme. Jeg ved ikke, hvad den bestod af, men den var sød som hønsesalat, og så var den drysset med bacon, karse og ristede løg. Det smurte vi på et stykke brød og nød som endnu en appetizer. Lille lækker sag der gled hurtigt ned!

Magnus & Magnus, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgSå kom vi til forretten, som bestod af stegte kammuslinger serveret sammen med avokadocreme, røde peberfrugter og rejechips! Ja, jeg studsede også lidt over kombinationen, men den fungerede overraskende godt. Alle elementerne supplerede hinanden uden at en enkelt ingrediens kom til at dominere retten, og det er alligevel imponerende, når retten blandt andet indeholder milde, saftige kammuslinger. Rejechipsene var lidt specielle, men deres sprødhed gav lige retten det sidste pift og sørgede for, at retten ikke blev for sød og fed i smagen.

Forretten lovede rigtig godt for resten af måltidet, og allerede ved næste ret måtte jeg overgive mig helt.

Magnus & Magnus, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgDenne ret bestod af langtidsbagt og tyndskåret flæsk toppet med kongekrabbe, butternut squash og smag til med lidt… kaffe! What!? Jeg var ikke i tvivl om, at sådan en ret sætter man ikke på menukortet, med mindre man er 110% sikker på, at den holder, men jeg blev alligevel blæst omkuld af hvor godt den smagte! Der var den herligste fest i min mund, da jeg spiste den ret, og gemalen morede sig kosteligt over mine meget begejstrede udbrud. Overraskende, gennemtænkt og velkomponeret – jeg var virkelig imponeret!

Magnus & Magnus, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgInd fra højre smuttede der pludselig denne appetizer – og det siger man jo ikke nej til. Den lille grønne granité bestod af basilikum, lime og agurk. Igen en velbalanceret ret, hvor alle tre smagsnuancer kom tydeligt frem. Meget elegant.

Magnus & Magnus, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgHovedretten var en lidt mere almindelig. Den bestod af oksekød serveret med tynde broccoli, sellerimos og shiitakesvampe. En dejlig vinterret, som dog hverken blev for tung eller fed. Mange restauranter sørger for, at deres hovedret er en rimelig almindelig ret, og Magnus & Magnus var ingen undtagelse. Det skal de dog ikke høre et ondt ord for – retten var vellavet og helt, som den skulle være.

Magnus & Magnus, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgSå nåede vi frem til desserten, og her skejede køkkenet atter ud. Vi fik en mælkechokolade serveret sammen med havtornspuré, gulerodsstrimler og spongecake lavet på merian. En ret pudsig kombination, men nu er det efterhånden ikke længere så usædvanligt at få grøntsager og krydderurter i desserten – tænk blot på den funky dessert vi fik på AOC i februar – så det bekymrede os ikke. Det var der heller ikke grund til – igen beviste kokkene, at de godt kunne finde ud af skabe en ret, hvor de lidt specielle ingredienser gik op i en højere enhed. Fantastisk!

Prisen for fire retter på Magnus & Magnus var 555 svenske kroner, hvilket pt. svarer til 468 danske kroner, og de penge er godt givet ud. Køkkenet beviste gang på gang, at de forstod at sammensætte råvarer på nye, spændende måder, og jeg var vild med den legesyge og lidt fandenivoldske stil, som dominerede retterne. Mad efter mit hjerte!

Servicen var behagelig, afslappet og hyggelig. Der manglede dog opfyldning af vand, og brødkurven blev heller ikke genopfyldt (hvilket… måske var meget godt, for vi havde virkelig svært ved at holde fingrene fra det lækre knækbrød).

Magnus & Magnus var en virkelig positiv oplevelse, og det er meget få detaljer, der trækker ned. Vi ender på fem stjerner med pil op og en varm anbefaling herfra.

Magnus & Magnus, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Göteborg