Barrique i Göteborg

Jeg hopper lige et kort øjeblik tilbage til sidste måned, hvor gemalen jeg spiste hos Barrique, da vi var i Göteborg. Jeg havde læst godt om stedet inden, så jeg sørgede for at bestille bord for at være sikker på at kunne få plads der. Vi kunne kun få bord meget tidligt – dvs. kl. 17.30 og 18.00 eller kl. 20.30 og frem, så hvis vi skulle være sikre på at få kunne nå frem, tog vi den sene tid.

Vi ankom til en næsten fyldt restaurant, hvor støjniveauet var… ret højt. Det var lidt svært at høre hinanden og endnu sværere at høre tjeneren, men det hjalp heldigvis senere på aftenen, da der var færre gæster.

Vi bestilte deres fem retters menu. Man kunne vælge en god vinmenu eller en endnu bedre vinmenu (sådan præsenterede Barrique det selv på kortet). Vi syntes, det kunne være sjovt at smage to forskellige, så vi bad om en af hver. Det kunne dog af ukendte grunde ikke lade sig gøre. Tjeneren prøvede at forklare, at det kunne han ikke finde ud af, og vi blev så paffe over den forklaring, at vi ikke spurgte mere ind til det. Jeg overvejede kort, om jeg skulle nøjes med en drink, men drinkudvalget var ret lille, så jeg endte med også at bestille den ‘bedre’ vinmenu.

Derefter kom der et fint lille udvalg af snacks på bordet.

Jeg fik ikke fat i, hvad alle tingene var, men her var en rygeostcreme med finthakkede purløg og rødløg samt løgrom kombineret med sprøde flager.

Derudover var der en flad, sprød crouton med paté samt små kræmmerhuse.

Det første glas vin var en slags svensk udgave af en sangria – en god og lovende start mht. vinen.

Der var selvfølgelig også lidt forskelligt kuvertbrød. Vi var lidt overraskede over, at der for en gangs skyld ikke var knækbrød iblandt – det plejer der ellers at være på svenske restauranter.

Den første lune ret bestod af laks med en mild hvidløgscreme, blandet grønt samt brændte flager rugbrød. En glimrende ret, hvor tilbehøret ikke overdøvede fisken. Hver tallerken var i øvrigt en deleret, så vi havde små tallerkner ved siden af, som vi fordelte maden på.

Den næste ret blev præsenteret som ‘have tatar’, og jo den kunne da med lidt god vilje ligne tatar. Den bestod af tynde stykker af selleri, æble, cherrytomater, syltede rødløg, løg samt soyamayonnaise. En ret fræk og lækker kombination, hvor man ikke savnede kødet og en ret med masser af smag.

Den næste ret så ret uartig ud med den gavmilde mængde ost, der var drysset ud over den. Den bestod af lange croquetter serveret med trøffelmayo, fintreven pecorino og parmesan samt en smule karse for at give retten bare antydningen af et grønt skær. Det var selvfølgelig en dejlig ret – jeg mener ost og friterede kartofler? Jeg savnede dog et lidt syrligt og frisk pift som modspil til den fede smag.

Den sidste ret undrede jeg mig lidt over, men sådan har jeg det generelt, når jeg ser friske grønne asparges i februar. Det hænger ikke helt sammen, og der var da heller ikke megen smag i dem. Det var der til gengæld i det saftige oksekød, der blev serveret sammen med en klat kartoffelmos vendt med brunet smør samt lidt foie gras mousse og brødkrummer. En udmærket ret men den havde dog ikke helt den pondus, jeg ville forvente af en oksekødsret om vinteren, og det skyldtes især de forvirrende asparges.

Vinmenuen hos Barrique var glimrende men ikke noget særligt. Jeg var lidt irriteret over, at vi ikke kunne få lov til at smage de to forskellige vinmenuer, for jeg kan ikke se det svære i at skænke to forskellige vine op ved et bord – det er trods alt set før på andre restauranter.

Min primære kritik går dog på serviceniveauet. Jeg var ikke specielt imponeret af tjeneren – ikke mindst fordi han konsekvent kun talte til gemalen. Det føltes ærlig talt ret underligt at blive mere eller mindre ignoreret det meste af aftenen. Kombineret med det høje støjniveau og afvisningen i at prøve to forskellige vinmenuer gjorde, at Barrique desværre ikke levede op til forventningerne. En af mine kolleger besøgte dog stedet nogle uger senere og fik en bedre oplevelse, så måske skyldtes det først og fremmest blot, at vi fik den forkerte tjener.

Jeg ender på fire stjerner til Barrique.

Tacos & Tequila i Göteborg

Tacos & Tequila, restaurant, restauranter i Göteborg, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Da vi var i Göteborg for nylig, spiste vi frokost på Tacos & Tequila, som en af mine kolleger havde anbefalet mig. Det er en stemningsfuld mexicansk restaurant, og den slags kan gemalen og jeg jo ikke stå for.

Jeg kunne ikke nære mig og bestilte en god syrlig margherita, mens gemalen prøvede en svensk IPA, som viste sig at være ganske god.

Jeg hungrer efterhånden efter sommergrøntsager, så da jeg så, at der var guacamole på menukortet, bestilte vi det som forret. Den blev serveret med et solidt lag tomattern samt sprøde majschips til. Dejlig start på måltidet.

Gemalen og jeg kan godt lide at dele, så da jeg bestilte en portion tacos, betød det heldigvis, at der kom to stk – saftige, velsmagende og med masser af smag! Nåja, og næsten mulige at spise uden at spilde.

Vi fik en lille skål kålsalat som tilbehør – nok mest til gemalens ret – der var toppet med syltede rødløg og ristede græskarkerner.

Og så var der den krydrede svinekødsret, som gemalen havde valgt, som udover langtidssimret svinekød også bestod af bønnemos, syltede rødløg, tomattern, dressing og majschips. God fyldig ret og især lækkert med bønnemosen, selvom den var noget skjult, da den var lavet på røde bønner og derfor ‘gemte’ sig sammen med kødet.

Tacos & Tequila var en rigtig fin frokostoplevelse. Sød og opmærksom betjening og velsmagende mad. Jeg savnede et lidt større udvalg af drikkevarer samt lidt større spænd i krydringen – det var lige lovlig mildt i forhold til madkulturen.

Tacos & Tequila får 4 stjerner med pil op.

Drinks 20 i Göteborg

Gemalen og jeg var et par dage i Göteborg i sidste uge, og her benyttede vi lejligheden til at droppe fordi Drinks 20, inden vi skulle til koncert. Drinks 20 er en lille hyggelig cocktailbar, hvor du kan få et lille men spændende udvalg af drinks samt et par enkelte retter til at stille sulten.

Gemalen kastede sig over ‘Black and Yellow’ – en drink lavet på whisky, gul chartreuse, cynar samt en orange bitter og en lakrids bitter. Så måtte jeg jo vælge noget andet, og jeg besluttede mig for at gå i en helt anden retning, end jeg plejer, og snuppede en ‘Have You Seen My Swizzle Stick?’ – lavet på rom, falernum, mango, lime og te bitter. Min var til den søde side men heldigvis ikke for sød, mens gemalens drink havde en forholdsvis tung og dyb smag uden dog at blive alt for røget eller skarp.

Vi delte et charcuterie- og ostebræt (de fås også i halv størrelse, hvis man bare skal have til én person), og det viste sig at være en overflod af skinke, pølse, tre slags ost, et glas store saftige oliven ved siden af samt knækbrød og hvedebrød. Der var også lidt syltetøj til den stærke ost. Det var et rigtig fint udvalg, og vi kunne sagtens blive mætte. Jeg savnede lidt mere brød i forhold til mængden af kød (vi kunne muligvis godt have fået mere, hvis vi havde spurgt), og så havde det være lækkert med lidt hjemmelavet pesto til at supplere kødmadderne med, men ellers var alt, som det skulle være.

Vi kunne jo ikke nøjes med én drink, når nu den første omgang havde været så god, så snuppede en mere hver, inden vi skulle videre. Gemalen kastede sig ud i at prøve en ‘Hop(s)scotch’ med whisky, drambuie, italicus, citron og hops. Interessant drink! Jeg snuppede til gengæld en ‘Royal Homage’ lavet på whisky, amaro, sherry og citron. En god lidt fyldig drink at slutte af på.

Servicen var rigtig fin hos Drinks 20, og stemningen var meget hyggelig. Der var alle mulige små kroge, man kunne sidde i, og der var ikke for megen støj, selvom stedet ikke var specielt stort. Bestemt et sted, jeg gerne ville kigge forbi igen, hvis det altså lå lidt tættere på.

Restaurant Koka

Koka, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgForrige weekend var vi som sagt i Göteborg, og udover et besøg hos Magnus & Magnus samt Fiskekrogen nåede vi også at besøge Restaurant Koka. Det var lidt af et tilfælde, vi havnede her – og ikke på den gode måde, men det må jeg nok forklare nærmere.

Sagen var den, at da jeg researchede på hvilke spisesteder, vi burde besøge på vores udflugt, så stødte jeg gang på gang på Kock & Vin – en af byens bedst omtalte Michelinrestauranter. Man kunne nærmest ikke sige restaurant og Göteborg i samme sætning, uden at denne restaurant dukkede op, så i starten af januar valgte jeg at booke bord der til den 15. marts. Det fik jeg, og jeg var glad. I slutningen af februar ville jeg så – fordi jeg er så madnørdet og glad for at planlægge – lige tjekke Kock & Vins hjemmeside for at læse mere om den daværende menu. Til min store undren ser jeg på forsiden, at restauranten har lagt en besked på hjemmesiden om, at de nu har haft åbent for sidste gang, og de takkede  for 14 år i restaurantbranchen. Det forstod jeg ganske enkelt ikke – vi havde jo booket bord til den 15. marts og havde intet hørt? Jeg kunne se, at ejerne havde lukket restauranten, fordi de ønskede at starte forfra og bygge et nyt navn op, så de henviste til deres nye Restaurant Koka. Jeg skrev derfor en mail til restauranten og udtrykte min undren over, at jeg havde en booking til en restaurant, der var lukket – og om det så betød, at min booking i stedet gjaldt Restaurant Koka? Jeg fik ingen undskyldning (eller kompensation) for, at vi intet havde hørt om restaurantlukningen, men vi kunne godt få bord på den nye restaurant.

Her kunne jeg havde valgt at være pigesur og booket bord på en helt tredje restaurant, men jeg valgte at flytte bookingen til Restaurant Koka, for selvom jeg syntes, at det var stærkt kritisabelt og uprofessionelt, at restauranten ikke sender aflysninger ud til de gæster, der havde booket i god tid, så gik jeg ud fra, at de godt kunne finde ud af at lave mad – de havde trods alt et rigtig godt ry på det område.

Så… restauranten startede altså med at være på minuspoint, men heldigvis steg humøret hurtigt, for maden var god!

Vi bestilte en fem retters menu, der kostede 600 svenske (dvs. ca. 500 danske), men inden vi kom så langt, fik vi en lille appetizer (se startbilledet), der bestod af en bouillon lavet på tang og svampe og med små stykker tørrede hvidløg i. Ikke lige min hofret, men det gik an.

Koka, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgBrød kunne Restaurant Koka godt finde ud af at lave – og igen kom der knækbrød på bordet. Smørret blev smidt ‘skødesløst’ oven på en sten – meget laid back nordic style!

Koka, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgJeg må desværre indrømme, at jeg ikke kan huske alle ingredienserne i den anden appetizer. Den bestod blandt andet af møre sagogryn og friske krydderurter, men resten af ingredienserne er jeg i tvivl om.

Koka, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgForretten var denne pudsigt anrettede jordskokkeret med purerede jordskokker, sprøde jordskokkechips, røget saltet sild samt løjrom. Rigtig fint med de forskellige former for jordskokker, men retten blev lige lovlig salt, der der var en meget gavmild mængde løjrom i retten. Her kunne man med fordel havde skruet lidt ned for mængden af rogn, så retten ikke var så salt.

Koka, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgNæste ret var også dækket af smukke orange flager – denne gang i form af tynde gulerodsskiver. Retten bestod af stegt fisk – i dette tilfælde en torskeart, der på norsk hedder ‘skrei’ – samt bagt gedeost (krummerne på billedet) og så selvfølgelig gulerødderne. Dette var en utrolig lækker ret, først og fremmest på grund af den perfekt tilberedte fisk, som smeltede på tungen og fik en til at længes efter at kunne købe den i Danmark. Absolut bedste torskeret, jeg har smagt!

Koka, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgI den tredje ret var der fokus på grøntsagerne. Retten bestod af selleri, svampe, svampesoya og fintrevet broccoli. Svampene var tilberedt, så der stadig var lidt bid i den, og retten havde en fin og frisk smag med fokus på den rene smag fra råvarerne – ikke så mange dikkedarer. Meget nordisk og ærlig madlavning.

Koka, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgDen fjerde ret – hovedretten – var en temmelig fyldig og mættende ret. Retten bestod af meget mørt lammekød serveret med sorte bønner, stegte løgringe og æblebouillon. En ret heftig vinterret – og lidt for tung når der også var en solid mængde bønner i retten. Her burde man helt have undladt bønnerne – eller blot holde mængden af dem på et absolut minimum. Smagen fejlede ingenting – en skøn vinterret med masser af smag og fylde – men portionen var ganske enkelt for stor i forhold til hvor mættende ingredienser, man havde valgt at bruge.

Koka, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgVi sluttede af med en rigtig spændende dessert, der bestod af cikorie-is med kvæde og… jeg tror, det var knust karamel, der var drysset over. En meget lækker ret, der – på grund af karamellen – havde toner af brunet smør i smagen. Det føltes lidt uartigt at spise til dessert… men på den gode måde 🙂

Koka, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgMens vi ventede på regningen, fik vi aftenens sidste snack – et par små hapsere, der bestod af en meget lille og kompakt bærkage, der var lidt sej i det og så koncentreret, at den nærmest var som konfekt! Fin lille anretning.

Serviceniveauet fejlede intet på Restaurant Koka, og vi havde en hyggelig aften. Der var et par ting, jeg ville have ændret på madfronten, men overordnet set var det en god oplevelse. Vi ender derfor på 5 stjerner for oplevelsen – og lader ikke den uheldige booking-oplevelse trække så meget ned i bedømmelsen, som den måske burde.

Fiskekrogen

Fiskekrogen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgGöteborg er blandt andet kendt for at have en del gode fiskerestauranter, så det måtte vi naturligvis prøve, da vi besøgte byen sidste weekend. Jeg havde læst flere anbefalinger af Fiskekrogen og ikke mindst deres skaldyrsbuffet, som de tilbyder to gange om ugen – fredag mellem kl. 17.00 og 19.00 samt lørdag ved frokosttid. Om fredagen kunne vi ikke nå det (men der spiste vi så på Magnus & Magnus i stedet), så vi bestilte bord på Fiskekrogen til om lørdagen.

Fiskekrogen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgFiskekrogen var stilfuldt indrettet – sådan lidt oldfashioned uden at man dog følte, at man skulle have gallatøjet på. Der var i øvrigt god plads, så vi havde såmænd ikke behøvet at bestille bord.

Fiskekrogen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Göteborg

Udstyret var i orden – der var også en ‘pirkekrog’ (til at fiske kødet ud af krabbekløerne), men de lå oppe ved buffeten.

Fiskekrogen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgVi sad lige ved siden af restaurantens imponerende udvalg af spiritus, så vi havde en god udsigt – og nød at kunne studere flaskerne, mens vi spiste.

Fiskekrogen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgVi bestilte begge fiskebuffet, men da vi begge havde fået vinmenu aftenen før – og havde planer om også at drikke vin samme aften på den restaurant, vi skulle spise på der – så valgte vi at bede om en øl hver. Tjeneren præsenterede den ikke (gad vide, om de kun har én?), men mon ikke det er en Eriksberg, som der står på glasset? En glimrende og forholdsvis sød øl, som gik ok til skaldyrene.

Fiskekrogen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgInden vi kunne kaste os over buffeten, skulle vi dog først igennem en hummerbisque. Det var jeg ikke så vild med – altså at den blev serveret, inden vi kunne gå i gang med det, vi reelt set havde bestilt. Jeg følte lidt, at det var en tvangsret – også selvom jeg sandsynligvis ville have taget en portion, hvis den havde stået på selve buffetbordet. Men på denne måde var der ikke rigtig noget valg, og det irriterede mig – især fordi portionen var lige lovlig stor (det er altså en tung og flødefed ret, og det hjalp ikke, at brødet dryppede af smør!). Smagen var fin – selvom den dog slet ikke kom på højde med den lækre bisque, som vi fik hos Restaurant ET for et par år siden.

Fiskekrogen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Göteborg… og så var det endelig tid til skaldyrene! Bordet var ikke så stort og imponerende, som jeg havde forventet, men der var da lidt at vælge imellem. Der var jomfruhummere, rejer, røgede rejer, blåmuslinger og krabbekløer.

Fiskekrogen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Göteborg… og så var der også lidt blandede retter såsom rejesalat, en mayonnaise-tung skaldyrssalat, en salat med brød, en salat med rødbeder og feta samt nogle små firkanter med karrysmag. Derudover mindes jeg også, at der var røget laks, 1-2 slags sild, brød, to oste samt lidt forskellige dressinger.

Fiskekrogen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgJeg måtte selvfølgelig smage jomfruhummerne, som jeg sjældent får, og de var ganske fine. Den lille ‘karryfirkant’ var jeg ikke så vild med. Smagen var egentlig ok, men den passede slet ikke sammen med de andre retter, og sådan havde jeg det også med de to salater, som jeg beskrev ovenover. Rejesalaten var til gengæld ganske fin omend ret fed.

Fiskekrogen, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i GöteborgVed anden omgang prøvede jeg de to typer rejer, og det var imponerende så kraftige de røgede rejer duftede. Jeg havde taget noget mayonnaise til at dyppe de pillede rejer i, men det droppede jeg, for den mayo brød jeg mig ikke om. I stedet smurte jeg lidt smør på brødstykkerne og lavede mig et par fine rejemadder.

Skaldyr mætter temmelig godt, og der var ikke sparet på mayo og fede mejeriprodukter i retterne, så vi blev hurtigt mætte.

Jeg var ikke imponeret over udvalget på buffetbordet – jeg havde forestillet mig, at det var et større og mere imponerende udvalg, for jeg nåede omkring det meste blot på de to tallerkner, jeg har vist ovenover. Jeg savnede især noget mere spændende tilbehør – for eksempel nogle gode (kål)- salater, for vi endte hurtigt med blot at spise brød til skaldyrene, eftersom det meste af tilbehøret ikke rigtig passede til.

Buffeten koster 395 kr, hvilket pt. svarer til 334 danske kroner. Selvom skaldyr generelt er dyrt, så syntes jeg ikke, at niveauet for buffeten var højt nok til at kunne kræve så mange penge for det – og slet ikke, når vi syntes, at der var flere ting, der manglede eller blot ikke smagte os (og læser du ofte med på bloggen her, så ved du, at jeg ikke er kræsen).

Vi ender på 3 stjerner med pil op for oplevelsen hos Fiskekrogen – og går nok på en anden fiskerestaurant, når vi forhåbentlig tager til Göteborg igen en dag.