Bloom in the Park

Bloom in the Park, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Malmø

Jeg kommer normalt ikke særlig tit i Malmø, men tilbage i maj inviterede vi mine svigerforældre en tur til det svenske, og her endte vi med at spise frokost på Bloom in the Park. Jeg har hørt meget godt om restauranten gennem de seneste år, og da en kollega anbefalede den i forbindelse med turen, valgte jeg at kontakte Bloom in the Park et par måneder før for at høre, om vi kunne bestille bord. Jeg blev nemlig lidt forvirret, da jeg tjekkede deres hjemmeside, da det var uklart, om de havde åbent til frokost den pågældende dag. Men det havde de, så vi kiggede forbi.

Starten på besøget var dog mildest talt ikke så heldigt. Først faldt gemalen ned af en meget glat trappe til restauranten og slog ryggen, og da han fortalte tjeneren om episoden, sagde denne tørt, at den plejede de heller ikke selv at bruge. Dernæst var der en ret ærgerlig lugt, lige når man trådte ind. Først spekulerede jeg på, om den urin-agtige lugt kom fra toiletterne, men der var nogle ret store blomstrende liljer i indgangen, som vi endte med at mistænke for lugtgenerne.

Bloom in the Park har et smukt og meget moderne lokale. Nogle af de bløde stole er ret brede, og tjeneren forklarede, at det skyldtes, at så kunne man have sin taske ved siden af sig. Ganske smart – og sjovt – fundet på.

Restauranten har ikke noget menukort, og faktisk holder de menuen helt hemmelig for gæsterne, hvilket jeg selvfølgelig havde glemt alt om, da bordet var booket flere måneder i forvejen. Så da tjeneren spurgte, hvad vi gerne ville have at drikke, og vi derefter svarede, at det kom selvfølgelig an på, hvad vi skulle have at spise, så var der ikke megen hjælp at hente, for det kunne (aka ville) han ikke svare på. Vi fik heller ikke at vide, hvad den kostede, men vi endte med at vælge et glas hvidvin, og her er en klar forskel på Sverige og Danmark. I Sverige er det ikke særlig almindeligt at drikke alkohol til frokost, og hvis du endelig vælger det, så får du naturligvis kun ét glas.

Bloom in the Park, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Malmø

Og så kom maden på bordet. Først var der to appetizers. En meget luftig creme på asparges og røget smør med små stykker af jomfruhummer. Så fin og delikat.

Bloom in the Park, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Malmø

Og dernæst små sprøde tærteskaller grønne asparges, stenbiderrogn og karse.

Bloom in the Park, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Malmø

Efter de små delikate appetizers var det tid til forretten – en enkel aspargessuppe med hvide asparges, ayran (tyrkisk yoghurtdrik), mandelknas og vilde urter. En glimrende suppe uden de store dikkedarer.

Bloom in the Park, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Malmø

Tjeneren kom dernæst med et fad med brød, og nu kunne han alligevel ikke nære sig og forklarede, at brødet var lavet på surdej, og der var små skåle med baba ganoush ved siden af. Et lidt pudsigt genreskift i forhold til den enkle aspargessuppe men ikke desto mindre velsmagende.

Bloom in the Park, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Malmø

Vi prøvede at lade være med at spise for meget af brødet, for der skulle selvfølgelig også være plads til de næste retter. Hovedretten var dog ikke voldsom stor – til gengæld smagte den fantastisk. Supermørt, mild og perfekt stegt kød med spinat viklet om en krydret pølse (vist nok med jalapenos), radicchio-salat og løg.

Vi var lidt usikre på, hvad det var for noget kød. Det mindede om kalvekød, men smagen var for mild. Da vi havde spist op, spurgte tjeneren os, om vi kunne gætte hvilket dyr, kødet kom fra. Min svigermor gættede på gedekød, og det var rigtigt. Tjeneren fortalte om, hvordan de havde fået gedekødet, og i det hele taget var han pludselig meget snakkesalig, hvilket var utrolig hyggeligt.

Bloom in the Park, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Malmø

Nu troede vi, at det var tid til desserten, men der tog vi fejl, for først skulle denne lille hapser serveres – i røg og damp. Festligt så det i hvert fald ud. Den lille bid var en lychee-kaffir limesorbet sat på pind og overtrukket med en glasur lavet på sake og risvinseddike. En frisk og lidt sød is, der fungerede glimrende som mundrenser.

Bloom in the Park, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Malmø

Og så var det til desserten – en meget fin anrettet sag med mange smagsnuancer. Det var ret svært at gætte, hvad den præcis indeholdt (udover at den helt klart indeholdt mandaringelé), så da tjeneren bagefter spurgte, om vi kunne gætte indholdet, måtte vi melde pas. Og den indeholdt da også et eldorado af meget forskellige elementer – lige fra søde kartofler og brændt miso til røget hvid chokolade og mandaringelé.

En spændende servering at gå på opdagelse i!

Bloom in the Park, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Malmø

Vi blev spurgt, om vi ville have kaffe, og det var der flere i selskabet, der takkede ja til – heldigvis, for det betød, at der også kom et fad med petit fours på bordet. De forskellige smage var praliné, solbær + pandan (skruepalme!), peanutbuttergelé samt sakar para (indisk snack).

Som afslutning kom tjeneren med et lille visitkort til os hver, hvor der var en QR-kode på. Som jeg havde gættet i løbet af måltidet, så ville vi få udleveret menuen, og ganske rigtigt – ved at scanne koden fik vi en hjemmeside frem, hvor menuen var præsenteret.

Levede maden op til forventningerne hos Bloom in the Park? Absolut. Aspargessuppen var lidt anonym, og valget af brød var lidt pudsigt, men resten var spændende, nuanceret og smagte skønt.

Selve starten af besøget var som sagt lidt op ad bakke, men heldigvis tøede tjeneren op undervejs, så der var god stemning til sidst. Vi gik fra Bloom in the Park med smil på læberne og en god oplevelse at tale om.

Jeg ender på fem stjerner til Bloom in the Park.

Dulle Griet – ølbar i Gent

Dulle Griet, ølbar, Gent, restauranter i Belgien, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Jeg hopper lige tilbage i tid til slutningen af april, hvor vi var i Belgien med et vennepar. Her havde vi planlagt at tage på pubcrawl i Gent, men vi endte faktisk med at bruge det meste af tiden på Dulle Griet – en af mest anbefalede ølbarer i byen, hvilket vi hurtigt forstod grunden til. Ølbaren har over 500 forskellige slags øl – hvilket i sig selv er helt vildt – de har også ølglas, der passer til alle typer, ligesom personalet har et indgående kendskab til udvalget. Vi spurgte et par gange ind til, hvad tjeneren ville anbefale ud fra en række kriterier og var godt tilfredse med hans råd og ikke mindst viden om øllene. Ret imponerende når de har så mange på lager!

Dulle Griet, ølbar, Gent, restauranter i Belgien, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Vi skulle selvfølgelig smage lidt forskelligt. Jeg startede med en Gueuze – en af de syrlige øl, som Belgien er kendt for – og det var dejlig frisk start. Jeg er mest til de frugtede udgaver af syrlig øl, men denne her var nu ganske fin og elegant. Stemningen var ret god allerede på dette tidspunkt, for niveauet var ret højt blandt de øl, vi smagte.

Dulle Griet, ølbar, Gent, restauranter i Belgien, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Jeg kastede mig dernæst over en L’Arogante, og på dette tidspunkt valgte vi at dele lidt snacks. Dulle Griet har et lille men fint udvalg af snacks, blandt andet kiks med paté til. Den øl, jeg havde valgt, var udmærket men dog ikke lige min stil. Navnet var til gengæld skønt – og generelt har belgierne mange øl med sjove/skøre navne.

Dulle Griet, ølbar, Gent, restauranter i Belgien, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Nu kunne det jo ikke være lyse øl det hele – jeg måtte selvfølgelig også prøve en af de mørke, og ja – jeg valgte den på grund af navnet (undskyld). Jeg drikker ellers primært mørke øl om efteråret/vinteren, men da jeg har et blødt punkt for mørke, fyldige øl (ikke for søde), så skulle det naturligvis også prøves. Og belgierne kan altså også noget med mørke øl – ja, vores tur bød i det hele taget på en bred vifte af virkelig skønne øl, og det var herligt at se, at der også var et bredt udvalg selv hos de mindre barer.

Dulle Griet, ølbar, Gent, restauranter i Belgien, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Dulle Griet havde ikke blot et imponerende udvalg af gode øl – der var også ganske hyggeligt, selvom stedet er ret stort. Det er ikke helt til at se på dette billede, eftersom baren består af flere lidt snirklede lokaler, der i øvrigt er plastret til med ølskilte- og plakater. Det giver både stemning og er også fin inspiration, når du sidder og spekulerer over, hvad dit næste ølvalg skal være.

Dulle Griet, ølbar, Gent, restauranter i Belgien, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Vi sluttede besøget af med at gå på pommes frites bar. Jojo, det findes selvfølgelig i Belgien, hvor de er meget glade for fritter. Jeg må dog – hånden på hjertet – indrømme, at de ikke var specielt spændende. Ret ærgerligt når nu belgierne har ry for at lave gode fritter, men så er det jo en god undskyldning for at tage til Belgien igen, så vi kan opstøve nogle prima fritter 😉

Varme anbefalinger af Dulle Griet herfra!

Poechenellekelder – ølbar i Bruxelles

poechenellekelder, ølbar, Bruxelles, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Bruxelles

Vi har lige brugt nogle dage i Belgien sammen med et vennepar, og her endte vi på Poechenellekelder, for man kan dårligt besøge Belgien uden at få en øl eller to. Poechenellekelder ligger lige ved siden af Manneken Pis, og jeg var derfor lidt bekymret for, om det var en sand turistfælde, vi besøgte, men vi blev heldigvis positivt overraskede.

Vi startede ved et af udendørsbordene og var behørigt imponerede over udvalget af øl. Generelt er øludvalget bare stort hos de fleste spisesteder og ølbarer i Belgien, og Poechenellekelder var ingen undtagelse. Jeg måtte selvfølgelig have en af mine yndlingsøl – Trappistes Rochefort 10 – men der var også et fint udvalg af både lyse og mørke øl. De havde dog én ting til fælles – en ret høj alkoholprocent, men sådan er det nu en gang i Belgien.

Vi ville spise en hurtig frokost hos Poechenellekelder, så da det trak op til regn, kom tjeneren og anbefalede os at gå ned i kælderetagen, hvor han ville servere maden. Meget fin service, og så fik vi også set de yderst hyggelige lokaler, som minder mig lidt om cafeen MORMORS, der ligger tæt på Marmorkirken i København. Kan i øvrigt anbefales.

Vi bestilte toasts og blev positivt overraskede, da der også kom lidt grønt som tilbehør, så det ikke blev alt for fedt og tungt. Det var fint uden at være prangende og gik jo godt til øllene.

For ja – det var jo først og fremmest øl, vi var der for (og en hurtig bid mad), så der kom selvfølgelig en mere på bordet. Jeg holdt mig til de tunge øl og prøvede en Delirium Nocturnum, og jeg må sige, at jeg er blevet lidt vild med deres øl. Det hænger naturligvis ikke sammen med, at deres ølglas også er virkelig gennemtænkte (en ‘svungen snabel’ i glas på fod), men både deres mørke og lyse øl kan altså noget.

Poechenellekelder er en ret stemningsfuld ølbar/kro med et glimrende udvalg af øl, et lille men ok udvalg af retter samt virkelig god service. Bestemt værd at besøge hvis du er på de kanter.

Jeg giver Poechenellekelder 4 stjerner med pil op.

Barrique i Göteborg

Jeg hopper lige et kort øjeblik tilbage til sidste måned, hvor gemalen jeg spiste hos Barrique, da vi var i Göteborg. Jeg havde læst godt om stedet inden, så jeg sørgede for at bestille bord for at være sikker på at kunne få plads der. Vi kunne kun få bord meget tidligt – dvs. kl. 17.30 og 18.00 eller kl. 20.30 og frem, så hvis vi skulle være sikre på at få kunne nå frem, tog vi den sene tid.

Vi ankom til en næsten fyldt restaurant, hvor støjniveauet var… ret højt. Det var lidt svært at høre hinanden og endnu sværere at høre tjeneren, men det hjalp heldigvis senere på aftenen, da der var færre gæster.

Vi bestilte deres fem retters menu. Man kunne vælge en god vinmenu eller en endnu bedre vinmenu (sådan præsenterede Barrique det selv på kortet). Vi syntes, det kunne være sjovt at smage to forskellige, så vi bad om en af hver. Det kunne dog af ukendte grunde ikke lade sig gøre. Tjeneren prøvede at forklare, at det kunne han ikke finde ud af, og vi blev så paffe over den forklaring, at vi ikke spurgte mere ind til det. Jeg overvejede kort, om jeg skulle nøjes med en drink, men drinkudvalget var ret lille, så jeg endte med også at bestille den ‘bedre’ vinmenu.

Derefter kom der et fint lille udvalg af snacks på bordet.

Jeg fik ikke fat i, hvad alle tingene var, men her var en rygeostcreme med finthakkede purløg og rødløg samt løgrom kombineret med sprøde flager.

Derudover var der en flad, sprød crouton med paté samt små kræmmerhuse.

Det første glas vin var en slags svensk udgave af en sangria – en god og lovende start mht. vinen.

Der var selvfølgelig også lidt forskelligt kuvertbrød. Vi var lidt overraskede over, at der for en gangs skyld ikke var knækbrød iblandt – det plejer der ellers at være på svenske restauranter.

Den første lune ret bestod af laks med en mild hvidløgscreme, blandet grønt samt brændte flager rugbrød. En glimrende ret, hvor tilbehøret ikke overdøvede fisken. Hver tallerken var i øvrigt en deleret, så vi havde små tallerkner ved siden af, som vi fordelte maden på.

Den næste ret blev præsenteret som ‘have tatar’, og jo den kunne da med lidt god vilje ligne tatar. Den bestod af tynde stykker af selleri, æble, cherrytomater, syltede rødløg, løg samt soyamayonnaise. En ret fræk og lækker kombination, hvor man ikke savnede kødet og en ret med masser af smag.

Den næste ret så ret uartig ud med den gavmilde mængde ost, der var drysset ud over den. Den bestod af lange croquetter serveret med trøffelmayo, fintreven pecorino og parmesan samt en smule karse for at give retten bare antydningen af et grønt skær. Det var selvfølgelig en dejlig ret – jeg mener ost og friterede kartofler? Jeg savnede dog et lidt syrligt og frisk pift som modspil til den fede smag.

Den sidste ret undrede jeg mig lidt over, men sådan har jeg det generelt, når jeg ser friske grønne asparges i februar. Det hænger ikke helt sammen, og der var da heller ikke megen smag i dem. Det var der til gengæld i det saftige oksekød, der blev serveret sammen med en klat kartoffelmos vendt med brunet smør samt lidt foie gras mousse og brødkrummer. En udmærket ret men den havde dog ikke helt den pondus, jeg ville forvente af en oksekødsret om vinteren, og det skyldtes især de forvirrende asparges.

Vinmenuen hos Barrique var glimrende men ikke noget særligt. Jeg var lidt irriteret over, at vi ikke kunne få lov til at smage de to forskellige vinmenuer, for jeg kan ikke se det svære i at skænke to forskellige vine op ved et bord – det er trods alt set før på andre restauranter.

Min primære kritik går dog på serviceniveauet. Jeg var ikke specielt imponeret af tjeneren – ikke mindst fordi han konsekvent kun talte til gemalen. Det føltes ærlig talt ret underligt at blive mere eller mindre ignoreret det meste af aftenen. Kombineret med det høje støjniveau og afvisningen i at prøve to forskellige vinmenuer gjorde, at Barrique desværre ikke levede op til forventningerne. En af mine kolleger besøgte dog stedet nogle uger senere og fik en bedre oplevelse, så måske skyldtes det først og fremmest blot, at vi fik den forkerte tjener.

Jeg ender på fire stjerner til Barrique.

Tacos & Tequila i Göteborg

Tacos & Tequila, restaurant, restauranter i Göteborg, restaurantanmeldelse, madanmeldelse

Da vi var i Göteborg for nylig, spiste vi frokost på Tacos & Tequila, som en af mine kolleger havde anbefalet mig. Det er en stemningsfuld mexicansk restaurant, og den slags kan gemalen og jeg jo ikke stå for.

Jeg kunne ikke nære mig og bestilte en god syrlig margherita, mens gemalen prøvede en svensk IPA, som viste sig at være ganske god.

Jeg hungrer efterhånden efter sommergrøntsager, så da jeg så, at der var guacamole på menukortet, bestilte vi det som forret. Den blev serveret med et solidt lag tomattern samt sprøde majschips til. Dejlig start på måltidet.

Gemalen og jeg kan godt lide at dele, så da jeg bestilte en portion tacos, betød det heldigvis, at der kom to stk – saftige, velsmagende og med masser af smag! Nåja, og næsten mulige at spise uden at spilde.

Vi fik en lille skål kålsalat som tilbehør – nok mest til gemalens ret – der var toppet med syltede rødløg og ristede græskarkerner.

Og så var der den krydrede svinekødsret, som gemalen havde valgt, som udover langtidssimret svinekød også bestod af bønnemos, syltede rødløg, tomattern, dressing og majschips. God fyldig ret og især lækkert med bønnemosen, selvom den var noget skjult, da den var lavet på røde bønner og derfor ‘gemte’ sig sammen med kødet.

Tacos & Tequila var en rigtig fin frokostoplevelse. Sød og opmærksom betjening og velsmagende mad. Jeg savnede et lidt større udvalg af drikkevarer samt lidt større spænd i krydringen – det var lige lovlig mildt i forhold til madkulturen.

Tacos & Tequila får 4 stjerner med pil op.