Restaurant Pasfall

restaurant pasfall, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i OdenseVi kiggede forbi Odense for et par uger siden, da vi var på vej til Jylland. Her ville vi nemlig spise frokost og shoppe lidt, inden vi skulle videre vestpå, og da vi ikke kommer så tit på disse kanter, gik vi all in og nød frokosten hos Restaurant Pasfall, der hører til blandt byens dyreste restauranter. Men når nu vi sjældent kommer på disse egne og kun skulle have en frokost, så tænkte vi, at nu skulle det være. 

restaurant pasfall, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i OdenseVi lagde ud med en enkelt østers hver. Den havde lige fået et snit eller to, så den var lettere at indtage, og så lå den ellers smuk og indbydende anrettet.

restaurant pasfall, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i OdenseDer var også lidt tilbehør – en rødløgsvinaigrette & et par ultratynde stykker toast. En  meget fin anretning, hvor vi snildt kunne have nyt en eller to mere, uden at det gjorde noget. 

restaurant pasfall, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i OdenseDer var naturligvis også kuvertbrød – små boller lavet på maltmel, som smagte overraskende meget af saltstænger. Det var jeg lidt fascineret af.

restaurant pasfall, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i OdenseNu var det tid til selve frokostretten. Jeg havde bestil et stjerneskud, og jeg vidste godt, at Restaurant Pasfall nok ville lave en fortolkning af dette, hvilket denne smukke servering også er et bevis på. Den bestod af en fiskerulle samt stegte stykker rødtunge, små pillede rejer samt en fyldig hummerbisque. En lækker og elegant servering, hvor især bisquen brillerede, da den havde den helt rigtige balance, så den hverken blev for fed eller for tung.

restaurant pasfall, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i OdenseFrokostretten var ikke så stor, som stjerneskud ellers ofte er, så der var søreme også plads til dessert. Vi kunne naturligvis ikke stå for, at Restaurant Pasfall havde lavet en fortolkning af den fynske klassiker, brunsviger, så den måtte vi prøve. Den bestod af karamelbrød serveret sammen med brunsviger-is samt en is, jeg mener var lavet på fudge, karamelsauce og blåbær. Interessant fortolkning, som smagte dejligt. Jeg savnede dog lidt mere ‘brunsviger-stemning’ – det blev lidt for pænt og kontrolleret og havde ikke den overdådige (næsten vulgære) syndighed, som brunsviger ellers udstråler.

Det var en ret stille dag hos Restaurant Pasfall. Jeg ved ikke, om personalet gemte lidt på kræfterne til om aftenen, men jeg syntes, at betjeningen virkede noget reserveret og ikke helt på niveau med, hvad jeg forventede af et sted med det prisniveau (hvor vi gav 375 hver for de ovenstående retter).

Restaurant Pasfall byder på meget smukt anrettede serveringer, og jeg kan godt lide, at de fortolker på en række klassikere. Desserten var spændende nok, men jeg savnede lidt ‘brunsvigersjæl), og så savnede jeg lidt mere opmærksomhed og begejstring under serveringerne.

Vi ender på 4 stjerner med pil op.

Vegetarcaféer – Souls og Venchi

Souls, vegetarcaféer, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnI løbet af de seneste uger har gemalen og jeg flere gange haft brug for et hurtigt måltid, fordi vi har været på farten, og i den anledning fik vi testet et par vegetarcaféer. Vi er begge to ret glade for grøntsager (uden dog at være vegetarer), og flere af vores bedste restaurantoplevelser i år har faktisk været på vegetarrestauranter – se mine indlæg om Restaurant Moment og Restaurant TIAN Experience Taste

For et par uger siden blev det så til et besøg hos Souls på Østerbro i København. Vi havde bestilt bord inden, hvilket viste sig at være en god idé, da der var proppet, da vi kom. Der var faktisk så proppet, at vi dårligt kunne komme ind til vores bord, der stod helt inde i et hjørne.

Souls, vegetarcaféer, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi slog os ned og fik lidt at drikke. Gemalen fik en almindelig gin & tonic, mens jeg kastede mig over en sangria med bær. Et spændende eksperiment, der dog var alt for udvandet til min smag. Men flot var den da.

Souls, vegetarcaféer, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi delte en portion løgringe til forret. De blev serveret med en BBQ-sauce til, hvilket smagsmæssigt var en rigtig god idé, da den krydrede sauce går godt sammen med sprøde, søde løg. Desværre havde løgringene brugt alt for lang tid i frituren og var både tørre samt havde en lidt brændt smag.

Souls, vegetarcaféer, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnEfter den lidt hårde start var det til gengæld dejligt at kaste sig over hovedretten. For mit vedkommende blev det til stedets pizza med squash, ‘ost’, soltørrede tomater og pesto. Der fulgte automatisk en lille skål salat med, hvilket jeg synes er umanerlig god stil – og så var det i øvrigt en ganske lækker en af slagsen. Pizzaen overraskede også positivt, selvom jeg er lidt loren over for erstatningsprodukter såsom den falske ost, der blev brugt. Én ting er, at jeg elsker rigtig ost – noget andet er, at jeg altid har undret mig over, når vegetar- og veganerretter indeholder produkter, der er efterligninger af animalske produkter. Det lyder bare sært, når ‘ost’ og ‘bøf’ optræder på et vegansk menukort.

Men altså – en rigtig fin vegetarisk pizza. Eneste minus var, at bunden var ret blød og mangler den elasticitet, som normale pizzabunde har, men så var den da let at skære ud.

venchi, vegetarcaféer, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i OdenseI weekenden var vi i det jyske, og på vej hjem gjorde vi holdt i Odense, hvor vi spiste frokost hos Venchi.

venchi, vegetarcaféer, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i OdenseGemalen kastede sig over stedets burger, mens jeg valgte en kålwrap med falafel, hummus, avokado, løg, salat og tomater. Det var desværre en lidt tør omgang – der var alt for lidt hummus i, og da falaflerne samtidig manglede krydderier, så blev det en noget kedelig servering.Jeg smagte en bid af gemalens burger, og den var heldigvis noget bedre.

venchi, vegetarcaféer, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i OdenseVi delte en portion fritter, som dog var meget bløde og olierede, og her kunne dressingen desværre ikke redde smagsoplevelsen. Klart de dårligste fritter jeg har fået i år.

De to vegetarcaféer imponerede desværre ikke. Jeg savnede mere smag i de fleste serveringer hos de to caféer, men pizzaen hos Souls var dog ganske god. Samtidig var det svært at få betjening de to steder – begge gange oplevede vi, at personalet forsvandt ud i baglokalet og blev der i længere tid, så det var svært at få betalt og komme videre.

Vi var noget heldigere i sommers, da vi spiste frokost hos Café Fika i Aarhus. De er ikke en rendyrket vegetarcafé, men har en del vegetarretter på menuen, og de var rigtig lækre. Desværre fik jeg ikke skrevet om det dengang, men er du på de kanter og skal bruge en hurtig (vegetarisk) bid mad, så er den værd at tjekke ud.

Jagten på gode vegetarcaféer fortsætter…

Restaurant Moment

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseI sommerferien var gemalen og jeg på miniferie på Djursland, og her besøgte vi blandt andet Restaurant Moment. Da jeg et par måneder inden spurgte efter tips til Djursland via bloggens Facebookside, så blev netop Restaurant Moment anbefalet af flere.

Restaurant Moment er en vegetarrestaurant, og det er ikke noget, de skilter med. Det betød så også, at vi fik den lidt kuriøse oplevelse at se et tysk ægtepar smutte fra restauranten lige efter, at de var ankommet, fordi manden ikke kunne leve med at spise et måltid uden kød! Hvis bare han havde vidst hvilken fantastisk madoplevelse, han dermed gik glip af…

Da vi satte os i lokalet, var der kun et andet par til stede, og de spurgte straks, om vi havde været der før. Det måtte vi indrømme, at vi ikke havde, og så fortalte de smilende, at Restaurant Moment var deres yndlingsrestaurant, og vi kunne godt glæde os! Hermed var barren allerede sat højt, så vores forventninger steg lige en tand mere.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseRestaurant Moment har en menu med snacks og 7-8 serveringer til en rasende god pris – nemlig 475 kr i skrivende stund. Jeg blev positivt overrasket over, at den tilhørende vinmenu ’kun’ bestod af fire glas vin, for jeg har tit oplevet, at restauranter kan have vinmenuer med 6-10 glas, og det er altså lige i overkanten. Gemalen skulle ikke have alkohol, da han kørte bilen, så han valgte i stedet saftmenuen.

Jeg startede med en hvidvin, mens gemalen fik en saft lavet på kombucha og urter. Begge var meget delikate, men vi var dog meget fascinerende af kombuchasaften, som smagte utrolig godt og virkelig var en positiv oplevelse.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSå kom første snack på bordet. Den bestod af hampestænger serveret sammen med en blomkålscreme. Hertil var der katostblade drysset med brændt porre og gran samt en creme med kerner. Meget fin og rimelig mild servering.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseNæste snack var en lille nuttet sag – nemlig en spæd gulerod med anis, enebær og birkes. Ganske glimrende men mere smuk end spektakulær.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSå var der til gengæld mere knald på næste snack, der bestod af kogte kartofler lagt på et leje af lange sprøde croutoner og serveret sammen med ærteskum med rygeost, brændt malt samt pibeløg. Absolut et lækkert lille stykke

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseJeg satte virkelig pris på, at Restaurant Moment bevægede sig uden for den gængse palet af råvarer og brugte en del grøntsager og krydderurter, man ellers sjældent ser i den danske madlavning. Det gjorde sig blandt andet gældende ved denne ret, der bestod af agurk tilberedt på forskellige måder og kombineret med en tomatemulsion og en creme lavet på portulak og savtang.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseMit andet glas hvidvin var fra samme producent og på samme drue, men produceret via en anden metode, og det var interessant at opleve, hvor forskellige de to glas vin var. Gemalens saft var igen lavet på kombucha men denne gang kombineret med hyldeblomst, æbler og mynte. En frisk og lækker sag. 

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDen næste ret var også en interessant oplevelse – her fik vi en suppe lavet på surdejsprincippet sammen med en friteret courgetteblomst. En forholdsvis intens smag, hvor man helt klart kunne smage surdejen uden at den dog blev besk. Meget spændende!

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseSå nåede vi til en af aftenens smukkeste serveringer – en porreterrine serveret sammen med løgcreme, løg og morgenfrue. Den panggrønne farve struttede af vitaminer og oplyste nærmest bordet med sin glade, grønne farve. Virkelig lækkert.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseIngen restaurant uden godt brød så det fik vi naturligvis også. Kuvertbrødet blev serveret sammen med hjemmelavet smør med løgpulver samt en lysegrøn løgolie.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseMit tredje glas var en rosé, som lige var en tand mere feel good end den ellers lækre saft, som gemalen drak. Den bestod af kirsebær, solbær og kefir.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDerefter fortsatte serveringerne. Næste ret bestod af spidskål – muligvis kogt – der blev serveret sammen med fermenterede jordbær og hindbær samt creme fraiche. Igen en spændende og anderledes servering, som fungerede virkelig godt.Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseDisse grillede auberginer ser måske lidt mørke ud, men de var helt perfekte sammen med de orange tomater, løgskiverne, det fine pak choy-støv og cremen på hvide asparges. En ret funky og velsmagende sommerret.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseAftenens sidste glas vin var en orange vin, der var lavet på muskatdruen. Ikke voldsomt sød og dermed heller ikke så klistret, som nogle dessertvine kan blive. Den havde en fin lille sødme. Gemalens sidste glas saft var – ligesom de foregående – også ganske dejligt, men jeg kan desværre ikke huske, hvad den var lavet på.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseAftenens sidste salte ret bestod af bagt hokkaidogræskar serveret med græskarcreme, vinaigrette lavet på citron og olivenolie, gedefeta samt ristede kerner. En all time efterårs-klassiker hvis du spørger mig. Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseVi blev tilbudt at holde en lille pause inden desserterne, hvor vi kunne gå en tur i de frodige drivhuse, som Restaurant Moment var omgivet af. Det kunne vi naturligvis ikke modstå, så vi gik rundt og beundrede de mange spændende planter, der voksede i området – nåja, og hilste igen på en meget selskabelig kat, som vældig gerne ville i kontakt med folk.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseTilbage ved bordet kunne vi nyde en smuk og indbydende dessert, der bestod af chokoladeganache, solstik, ribs og fermenterede pollen. En virkelig lækkerbisken, som havde en god fyldig smag og samtidig lidt syre fra ribsene.

Restaurant Moment, restaurantanmeldelse, madanmeldelseOoooog allersidste ret denne aften var denne smukke servering – en hjemmelavet mascarpone med solbær, friske solbær, hvid chokoladegranulat, frisk jordskok, hvid chokoladekage-is samt en lavendel-induceret blomme. Wow!

Aftenen hos Restaurant Moment var – udover den fantastisk velsmagende og innovative mad – også præget af en god og hyggelig stemning, hvilket ikke mindst skyldtes de venlige, smilende og meget vidende tjenere. Vi fik en fremragende service, og det var i det hele taget en oplevelse, der bringer Restaurant Moment op i vores top-tre-liste over bedste restaurantoplevelser for 2017.

Da det andet par, som jeg nævnte i starten, skulle til at gå, måtte vi selvfølgelig fortælle dem, at hvis Restaurant Moment lå tættere på, hvor vi bor, så ville det også blive vores stamsted. I stedet må jeg blot love mig selv (og gemalen), at vi skal kigge forbi stedet, når vi atter kommer på de kanter.

Restaurant Moment får seks fuldfede stjerner og en varm anbefaling derfra. Uanset om man er vegetar eller ej – dette sted er værd at køre efter.

Food Festival 2016 i Aarhus

Food Festival 2016 I denne weekend har jeg været til Food Festival 2016 i Aarhus – en madfestival med fokus på danske råvarer. Her bliver de besøgende præsenteret for masser af smagsprøver, men det er også en madfestival, hvor der er en lang række workshops og foredrag, hvoraf de fleste er gratis at deltage i.

Jeg var afsted sammen med gemalen, der tog billeder undervejs, og den første dag teamede vi op med de to skønne madbloggere, Klidmoster og Johan.

Jeg havde printet et program fra hjemmesiden, men det var desværre så uoverskueligt, når man printede fra hjemmesiden, at jeg endte med ikke at bruge det. I stedet gik vi rundt på pladsen den første dag for at få et overblik over, hvad der var af boder og stande. Og det var lidt af en opgave, for Food Festival 2016 var stor – muligvis den største til dato. Jeg syntes i hvert fald, at der var lige så meget at se på som til Kulinarisk Sydfyn, der er Nordens største madmarked. En af de store forskelle er så, at de store producenter og supermarkeder (Arla, Bilka osv.) er tilstede på Food Festival i Aarhus, mens Kulinarisk Sydfyn fokuserer på lokale producenter og forhandlere.

Food Festival 2016 Der var som sagt meget at smage og at røre ved. De fleste steder var det gratis, og der var virkelig mange gode sager imellem. Jeg måtte naturligvis tjekke nogle nye oste ud.

Food Festival 2016 Der var dog også en lang række madboder, så blev man ikke mæt af alle smagsprøverne, kunne man også købe sig et måltid – lige fra hotdogs og sandwiches til tacos, pizzaer og tatarmadder.

Food Festival 2016 En af årets temaer på Food Festival var insekter og ikke mindst insekter som en del af kosten. I løbet af de seneste par år er det blevet et af de store diskussionsemner inden for madscenen, for hvis Jordens befolkningstal bliver ved med at stige lige så drastisk, som det har gjort de sidste mange år, så bliver der på et tidspunkt fødevaremangel, og det kan derfor blive nødvendigt at tænke i nye baner. Her er insekter et muligt tilskud til kosten, da de er fyldt af proteiner. En af festivalens stande havde levende og tørrede larver med, og jeg sneg mig til en smagsprøve på en af de tørrede. Den smagte sandt at sige af ingenting, selvom der var tilsat lidt krydderier, så det er ikke smagen, der kan skræmme mig væk. Til gengæld er det selvfølgelig lidt grænseoverskridende, når man kan se et insekt, og der er helt klart insekter, som jeg slet ikke kan forestille mig at spise frivilligt (hvem sagde edderkopper?).

Food Festival 2016 Om aftenen havde vi købt billeder til Timm Vladimirs Folkekøkken, hvor man fik fire retter mad for 200 kr. Egentlig fik man kun tre retter – ovenstående viser den snack til deling, som man startede med – men det var stadig en rimelig pris. Ved vores bord var det dog vidt forskelligt, om man var tilfreds med arrangementet eller ej, og det skyldtes især hovedretten, der delte vandene.

Food Festival 2016 Efter maden var der cook-off – et koncept, som Timm Vladimirs Køkken kører med i Valby. Her inviteres to kokke til at battle i en time ud fra tre hemmelige råvarer, som først afsløres til arrangementet. Det viste sig at blive en ret underholdende og medrivende kamp, hvor kokkene i den grad fyrede op for gryderne og publikum.

Vi smuttede bagefter hjem til Klidmoster for at nippe til gin, og sådan sluttede en god lang dag.

Food Festival 2016 Lørdag formiddag var vi tilbage på pladsen. Denne gang gik vi i højere grad efter bestemte foredrag, ligesom det også var tid til at shoppe lidt goder sager med hjem. Sidstnævnte blev dog delvist forpurret af den store menneskemængde, for lørdag var der virkelig run på. Vil du gerne til Food Festival og samtidig gerne vil undgå at stå (for) meget i kø, vil jeg derfor anbefale dig at tage derud om fredagen. Der var ikke særlig mange mennesker den første dag, så der var god tid og plads til at undersøge alt, hvad festivalen kunne tilbyde.

Jeg har samlet et galleri med billeder fra Food Festival, som du kan se herunder. Det var en ganske glimrende madfestival, og selvom jeg ikke nåede alle de foredrag og workshops, jeg først havde planlagt, så fik jeg alligevel mange spændende indtryk med hjem.

Ib Rehne Cairo

Ib Rehne Cairo, Ib René Cairo, restaurant, café, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i SønderborgHer kommer sidste pip fra vores ferie i Sønderjylland – nemlig vores besøg på Ib Rehne Cairo i Sønderborg. Her spiste vi frokost den sidste dag, hvor vi også lige skulle klare et par småindkøb, inden turen gik hjem til det sjællandske.

Da vi ankom ved frokosttid, var det også muligt at få brunch. Til hverdag får man det portionsanrettet, men i weekenden har Ib Rehne Cairo en brunchbuffet, som vi fik et glimt af. Nu er jeg ikke så meget til brunch, men jeg må indrømme, at det så meget fristende ud – især da prisen kun var 109 kr per person. Men som sagt – vi ville have frokost, og her forelskede vi os hurtigt i stedets frokosttallerken til 138 kr. Vi bestilte derudover en øl til deling (fordi den var på en halv liter, og den ene af os skulle køre bil), og den kunne vi faktisk godt få skænket i to mindre glas. Godt træk!

Ib Rehne Cairo, Ib René Cairo, restaurant, café, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Sønderborg… og sådan så frokosttallerkenen ud. Der var en stor fiskefilet med rejer og remoulade, en bøf med rødløg, et stykke leverpostej med bacon, et lille glas hjemmelavet hønsesalat samt et gavmildt stykke tallegio.

Ib Rehne Cairo, Ib René Cairo, restaurant, café, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i SønderborgBrødet blev leveret ved siden af i en papirspose sammen med en lille pakke smør. Der var to typer brød, og de var saftige, bløde og lækre.

Maden var rigtig fin. Bøffen var tilpas stegt uden at blive tør og kedelig, hønsesalaten var ret lækker, og både fiskefilet og leverpostej var lige, som de skulle være. Jeg kunne godt lide, at brødet blev serveret ved siden af, så man selv kunne ‘dosere’. Det er selvfølgelig lettere for cafeen, da de så ikke skal bruge tid på at smøre madderne, og jeg kan selv vælge at kombinere tingene, som jeg har lyst til (jeg brugte for eksempel lidt af den gavmilde mængde remoulade til bøffen).

Ib Rehne Cairo, Ib René Cairo, restaurant, café, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i SønderborgDer var lidt plads tilbage i maven, og da vi ikke havde de vilde planer med hensyn til aftensmad, så fandt vi menukortet frem igen. Jeg havde set, at Ib Rehne Cairo har en del spændende ting på drinkkortet – både med og uden alkohol – og jeg faldt for en cold mocha. Det er en skøn sag med kakaomælk, vaniljeis og espresso. Gemalen snuppede et miks af bær og hvid chokolade. Vi blev noget overraskede, da tjeneren dukkede op med to virkelig store glas – det var jo nærmest amerikaner-tilstande! Wow. Jeg kunne godt have nøjes med halv mængde, men vi gjorde vores bedste på at drikke op. Min cold mocha var en rigtig lækkerbisken, så den fungerede godt som dessert. Gemalen var desværre ikke nær så tilfreds med sin drink, da den var ret syrlig, og den hvide hakkede chokolade virkede malplaceret i bærsmoothien.

Tjenerne var ikke altid så opmærksomme, selvom de så ud til at have tid til alle gæster, men var ellers søde og hjælpsomme, når vi talte med dem.

Ib Rehne Cairo var en positiv overraskelse, og havde vi brugt længere tid i Sønderjylland, kunne jeg godt have fundet på at tage forbi stedet igen – måske endda for at prøve deres fristende brunch?

Jeg ender på fire stjerner med stor pil op til Ib Rehne Cairo.