Pizza med rødløg og vin

grovpizza, pizza, hvedemel, fuldkornsmel, gær, rødløg, glaserede løg, gedeost, rosmarinDet er fredag aften, og vi har lige nydt et dejligt måltid. Jeg har haft lyst til pizza det sidste stykke tid, så for et par dage siden spurgte jeg på Facebookprofilen om inspiration til pizzafyld og fik en række gode svar – herunder pizza med rødløg.

Jeg brugte den lækre fuldkornsbund – dog blev noget af durummelet erstattet med speltmel, da jeg løb tør undervejs.

Pizza med rødløg og gedeost
3-4 personer

1 portion pizzadej
1 glas rødløgsrelish fra Meyer’s – eller lav selv glaserede løg
200 g god mellemstærk og fast gedeost
1½ tsk rosmarin

Rul dejen ud efter endt hævning. Fordel rødløgsrelish ud over, drys rosmarin på og fordel gedeosten ud over pizzaen. Sæt den i en opvarmet ovn på 250 grader og bag den i 15-20 minutter.

Spis din pizza med rødløg og gedeost sammen med en frisk grøn salat.

Note: Pizza med rødløg og gedeost er en lækker kombination, hvilket jeg burde havde regnet ud inden, da en af mine yndlingsforretter netop indeholder honning og gedeost, så forbindelsen mellem det søde og gedeost kendte jeg i forvejen. En forholdsvis mild ret som mætter godt – mmm.

Sammen med pizzaen drak vi denne vin – der overraskede ved at være mild ved første slurk men med en relativ blodig smag – og ret krydret eftersmag. Interessant vin, som gik fint med maden og som egner sig fint til at nippe videre af.



8 thoughts on “Pizza med rødløg og vin”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *