Piskerisets mellemøstlige buffet

falafler, kikærter, vegetar, vegetarmad, mellemøstenI går havde vi ca. 30 gæster til middag, og det kræver unægtelig riiiigelig mængder af mad! Jeg havde overvejet, om jeg skulle bestille det hele eller i det mindste dele af menuen fra en restaurant, men da det kom til stykket, endte jeg selvfølgelig med at lave det hele selv. Stædighed længe leve. Jeg var dog snedig nok til at alliere mig med Onkel Rejsende Mac, som dukkede op allerede kl. 12 og gav en hånd med i køkkenet.

Til gengæld slap jeg lidt lettere omkring det ved at lave mellemøstlig inspireret buffet, hvor der var flere gengangere fra tidligere eksperimenter. Udover ovenstående falafler blev der også serveret hjemmelavet shawarma, simreret med oksebov, hummus, gulerodstzatzitiki, oliven, feta og tyrkiske fladbrød.

bønnesalat, røde bønner, squash, peberfrugtDer kom også et par solide salater på bordet. Først denne bønnesalat, der bestod af kogte, røde bønner samt pebersnackfrugter og squash skåret i små tern og vendt i god olivenolie og citronsaft.

hvidkålssalat, salat, hvidkål, sorte sesamfrø… og dernæst denne simple hvidkålssalat bestående af fintsnittet hvidkål, der er blevet krammet i god olivenolie og vendt med salt og sorte sesamfrø.

Det ser unægtelig sundt ud, men det ‘ødelagde’ jeg selvfølgelig senere på aften ved at smække fire forskellige slags kager på bordet. Mere om dem i aften.

9 thoughts on “Piskerisets mellemøstlige buffet

    • Der er flere tilbage i køleskabet, så hvis du kan teleportere, er du velkommen til at bortføre et par stykker 😀

  1. Hvor lyder det dog lækkert alt sammen, og jeg er imponeret over, at du kastede dig ud i at lave mad til så mange mennesker – det har jeg aldrig prøvet 🙂

    • Det er skam ikke så svært eller farligt, når det bliver lavet som buffet, men man risikerer selvfølgelig, at der er rester, fordi der skal være mulighed for, at alle smager af alle retter (og ja, der er restemad de næste par dage ;-))

  2. Pingback: Chokoladecheesecake og jordbærcheesecake | Piskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *