Pinse i Malmø

ællingHer til formiddag tog vi til Malmø. Svenskerne holder ikke fri i dag, så vi havde god mulighed for at se butikker og nyde, at der ikke var helt overrendt af ferierende svenskere. Helt i fred kunne vi dog ikke gå – der var en hel del danskere derovre i dag, og så havde en af ungdomsuddannelserne åbenbart sidste skoledag. I hvert fald løb der en del teenagere omkring i temmelig alternativt tøj og var feststemte. Jeg så også to punk-teenagere – altså the real deal og ikke en endages-udklædning – og jeg havde sådan en lyst til at tage et billede af dem, for de var virkelig flotte. Men jeg lod være – bare fordi man er turist, behøver man vel heller ikke at være ubehøvlet? Så vi tog billeder af gæs og deres afkom i parkerne, hvor vi gik og nød vejret.

sushi Malmø viste sig at være langt mere fredelig og stille, end jeg havde forestillet mig, og jeg tror, at de centrale parker var med til at give den fred, som jeg ind imellem savner i København.

Vi fik kigget en hel del på butikker, og pludselig var klokken langt over frokost, og maverne forlangte mad! Vi nåede desværre at blive så sultne, at vi blev lidt mere ligeglade med, hvor vi spiste – jeg ville gerne have prøvet Indian Side på Lilla Torg, men der var for lang ventetid. I stedet benyttede vi os af et frokosttilbud hos Ikizukuri – en bakke med otte stykker sushi til 60 svenske kroner – det er da billigt! Det var så heller ikke formidabelt spændende, men det var fint til prisen. Der skulle jo også være lidt plads i maven til senere, når vi skulle have is…

Der var mange spændende butikker i Malmø, men jeg må dog indrømme, at flere af dem, der var anbefalet på diverse hjemmesider, ikke helt levede op til mine forventninger. Det skyldes nok også, at jeg ikke lige passer under den traditionelle dameblads-kategorisering og f.eks. ikke får vild optur over designtøj. Én af fejlene begik jeg dog selv, da jeg forvildede mig ind i en H&M. Jeg skulle lige være snedig og købe et par bukser billigere der end i Danmark, havde jeg tænkt mig. Men altså… det er jo H&M… hvordan kunne jeg tro, at jeg kunne finde noget som helst i butikken!? De svenske filialer er mindst lige så uoverskuelige som de danske, og jeg handler stort set kun i H&M via nettet nu – for jeg kan aldrig finde de ting, jeg skal bruge, når jeg står i selve butikken. Gemalen tog det meget pænt, selvom det tog en krig at gennemsøge butikken, og jeg endte da også måtte gå derfra uden nye bukser.

sci-fiMen der var også gode butikker – sci-fi boghandlen f.eks., der var proppet med fantasybøger, rollespilsbøger, manga og brætspil! Og vi anede ikke en gang, at den lå der, før vi praktisk talt stod ude foran den! Vi købte dog ikke noget, men de havde en del gode ting, og jeg kunne godt finde på at stikke næsen derind igen, næste gang jeg skal til Malmø.

Designtorget var en anden god butik, hvor jeg dog ikke kunne finde det, jeg havde håbet på at købe. Priserne er en anelse pebrede, og der er også lige lovlig mange ting, som jeg ikke har brug for, men den har potentiale til en god gave eller to.

Min kollega var i Malmø for nylig, hvor hun købte nogle muffinsforme med hjem til mig, og jeg tror, jeg kom forbi netop den butik – men de har lukket om mandagen, så ingen shopping der – øvøv! Til gengæld var jeg i Cervera ved et tilfælde, og sikke mange skønne ting, de har der! Der blev købt lidt nips til hjemmet.

Jeg ville gerne have shoppet nogle delikatesser, men på mystisk vis fik jeg ikke rigtig smuttet forbi delikatessebutikkerne. Til gengæld var vi i et lille supermarked, og jeg har jo et eller andet med supermarkeder i udlandet… På det tidspunkt havde vi ikke tid til at snuse så meget rundt, men jeg blev meget begejstret over nogle lækre økologiske produkter – som dog var så dyre, at jeg vægrede mig ved at købe dem. Kommer jeg forbi der igen, vil jeg dog helt sikkert købe noget. Et par ting kom dog i kurven – nogle ostekugler (til trods for gemalens misbilligende blik på dem), en pesto, en danskvand med blåbærsmag, en pære-kiwidrik (som var udmærket) og lidt chokolade.

Vi så et overraskende spændende udvalg af is i supermarkedets fryser – blandt andet med citron-lakrids is! Aldrig hørt om det før – og der var flere andre usædvanlige smagssammensætninger.

Sagde jeg is? Se, vi havde planlagt, at vi skulle have en god is, og AOK havde også fremhævet Lilla Glassfabriken som nok den bedste isbar i Malmø, så det måtte vi jo teste! Gemalen ville have tre iskugler, og uforvarende kom jeg til at springe med på den vogn – hvilket jeg næsten nåede at fortryde, da jeg så, hvor store kugler de lavede! Hold da osv! Kuglerne var 1½-2 gange så store som dem, man får hos ParadIS! Jeg kunne næsten høre min mave skrige i chok – men det er jo is, og man siger jo ikke nej til god is…

De havde et imponerende udvalg, og det var virkelig svært at vælge, men jeg endte med at tage pistacieis, chokoladeis med browniestykker samt rabarbersorbet. Gemalen valgte pistacieis, lakridsis og hvid chokolade is. Jeg blev bestemt ikke skuffet over isen – den var lækker cremet og ikke så tung i det, som jeg havde frygtet – jeg tror, at den er lavet på mælk ligesom hos ParadIS. Smagsvarianterne var også rigtig gode – kagestykkerne i chokoladeisen havde en god størrelse, rabarberisen var dejlig frisk uden at blive for syrlig, og pistacieisen var helt fin. Jeg kan varmt anbefale stedet, hvis du kommer forbi Malmø og godt kan spise en portion is.

Vi tog hjem sidst på eftermiddagen, så vi kunne nå en bid mad, inden vi skulle ind og se Antichrist – men det vil jeg fortælle mere om i morgen – nu kalder dynerne 🙂6 thoughts on “Pinse i Malmø”

 • Uhm, sikke en dejlig inspiration for os andre til at tage en tur til Malmø! Det må jeg lokke husbond med til. Så kan vi samtidig besøge sønnike, der har rykket teltpælene over til den anden side af Øresund 🙂

 • Madame – det vil de helt bestemt sætte pris på – både husbond og sønnike! 🙂
  Jeg har allerede planlagt at lokke gemalen med derover igen – om det bliver i sommerferien eller i efteråret ved jeg endnu ikke.

 • Pernille – det kan jeg kun bakke op om! Dejlig by at gå rundt i – og efter sigende skulle museerne også være fine i byen, i fald vejret nu ikke er til lange vandreture i gaderne, men dem har jeg dog til gode.

 • Du kan også roligt tage en tur med Rundan, den malmøske udgave af en kanalrundfart. Det er hyggeligt og man kan bestille en lille kurv med kaffe og kage til at nyde på turen. Jeg kan ikke lige huske priserne.

  På torsdag har jeg en lumsk plan om at tage en tur derover i embeds medfør sammen med et par unger. Så må jeg finde den lille isbod, så vi kan prøve noget nyt.

  Jeg er bare så vild med Malmø:)

 • Sifka – det kan jeg godt forstå, du er! Vi så nogle vandcykler, og jeg overvejede meget kort, om vi skulle leje én, men kanalerne var på det tidspunkt ‘belejret’ af en lang række teenagere i kanoer, og dem ville jeg ikke risikere at brase ind i 🙂

  Kanalrundfart lyder nu rigtig hyggelig – det må jeg huske til en anden gang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *