Pastafad med oksekød og broccoli

I går var vi på vej til bryllupsreception, da vi fik en sms fra et par venner, der gerne ville besøge os. Vi aftalte, at vi ville sende dem en besked, når vi tog hjem fra receptionen, så efter en vellykket og dejlig reception tog vi hjem sidst på eftermiddagen, og jeg skyndte mig ud i køkkenet. Heldigvis havde vi fået handlet lidt forskelligt ind om formiddagen, så jeg kastede mig over endnu en opskrift fra Newyorkerbyheart, som jeg havde liggende.

Pastafad med oksekød og broccoli
4 personerpastafad, hakket oksekød, broccoli, porrer, pasta, ostesauce

500 g hakket oksekød
250-300 porrer i 1 cm. skrå stykker
300 g broccoli i små buketter og stokken i tynde skiver
1 dl vand
1 tsk. tørret rosmarin
salt, friskkværnet peber
200 g tørret pasta, f. eks. spaghetti
½ liter mornaysauce
50 g revet ost
50 g parmesan

Kog pastaen i rigelig, saltet, vand – kog dem IKKE helt al dente. Hæld i en sigte og lad dem dryppe af. Svits farsen i lidt olie. Tilsæt porrer og lad det svitse lidt. Tilsæt broccoli, rosmarin, vand, salt og friskkværnet peber. Kog retten ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 minutter. Hæld pastaen i et smurt ovnfast fad. Fordel kød- og grønsagsblandingen over pastaen. Hæld saucen over retten og drys med ost. Bag retten midt i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.

Note: jeg har ændret en smule på blandingsforholdene på et par af ingredienserne – f.eks. har jeg erstattet halvdelen af den revne ost med parmesan og skåret lidt ned på mængden af rosmarin, da jeg syntes, den ellers blev lidt for parfumeret til min smag. Men en let og velsmagende ret, som fint kan kombineres med en tomatsalat eller anden saftig salat.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *