På kokkekursus med noma

Stenbiderrogn og rygeost på en bund af agurke- og dildsaft

I lørdags var jeg på kokkekursus med noma, hvor Torsten Vildgaard – årets kok 2005 og medarbejder hos noma – var den dygtige underviser, som ledte os gennem fire timer med lækre råvarer og spændende opskrifter.

Jeg havde købt kurset i forbindelse med et supertilbud, som Sweetdeal havde i starten af marts, hvor de udbød en række kokkekurser med kokke fra de Michelinstjernede restauranter, og da jeg fik denne enestående mulighed, købte jeg straks et kursus og gav mig selv i fødselsdagsgave.

Torsten havde sammensat en interessant menu med fire retter, som vi skulle lave i løbet af ca. to timer, og vi blev opdelt i grupper på fire personer, hvor hvert hold havde til opgave at lave en hel menu. Han ville godt have os til at konkurrere lidt, men det var med et glimt i øjet, og det endte da også med, at vi – da alt skulle anrettes – slog alle holds portioner sammen og anrettede ud fra det.

Jeg fik først og fremmest inspiration til nye måder at kombinere råvarer og smagsindtryk, ligesom der også var et par sjove ideer til anretningen og det visuelle touch ved retterne. Der måtte godt at have været lidt flere tips og tricks til måder at snitte/partere/osv., men jeg synes nu, at jeg fik noget for pengene. Flere af retterne kan dog ikke lige overføres til et almindeligt køkken, da der blev brugt flere specialvarer (for eksempel en meget spændende og håndlavet myseost importeret fra Norge) og avancerede maskiner, som man ikke lige har stående – blandt andet en vakuumpakker!

Min yndling blandt retterne var retten med lammehals og brøndkarsesauce – det var så veltilberedt, at man næsten fik tårer i øjnene (!), men alle retter var nu ret lækre. Stenbiderrogn-retten var meget fin og lækker – jeg tror, jeg snart skal lave en variant over denne – mens løgretten var så enkel og alligevel delikat, at jeg godt kan ærgre mig over, at den er lidt besværlig at skulle genskabe, da det var en af de retter, hvor der blev brugt vakuumpakker. Desserten med myseost var interessant og fungerede bedre, end jeg frygtede – meeen jeg foretrækker nu stadig en mere sød dessert, for helt gode venner bliver jeg nok ikke med myseost, selvom denne her var klart bedre end den, de almindelige supermarkeder sælger. Brændte løg på løgpuré med et strejf af druesaft Lammehals med brøndkarsesauce og blomkålsfondantMyseostganache med rødbede- og solbærgranité24 thoughts on “På kokkekursus med noma”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *