Oksebøf med feta, spidskål med Prima Donna-pesto

I går spiste vi en meget simpel men også virkelig lækker aftensmad. Den bestod ganske enkelt af kød og kål!

Da jeg på et tidspunkt undersøgte mulighederne for køb af kød via gårdsalg, anbefalede HomeMadeHeaven www.bondegaarden.dk, da hun har været ret tilfreds med deres oksekød. Nu har jeg ikke fået ryddet så meget ud i min fryser her på det sidste, som jeg havde planer om, men fem kilo friskhakket oksekød kunne jeg da godt få plads til, så det købte vi i går hos gården. Så snart gemalen var kommet hjem med kødet, lavede jeg et par feta-oksebøffer og frøs resten af kødet ned.

Oksebøffer med feta

2 personer

350 g friskhakket oksekød – fedtprocent 4-8%
30-40 g gedefeta, smuldret
et lille rødløg, finthakket
1 æg
lidt mel
1 tsk basilikum
salt og peber

Ingredienserne røres sammen. Lad gerne farsen hvile i 15-30 minutter og form så kødet til bøffer. Steg dem på en pande ved høj varme.

Note: Det kød var usædvanligt lækkert! Vi sad begge og brummede veltilfreds, da vi spiste, og jeg kan pt. ikke komme i tanke om at have smagt hakket oksekød, der var så saftigt og velsmagende. Hvor meget det skyldtes, at det var friskhakket, ved jeg ikke – det finder jeg ud af, når jeg bruger en af de pakker, jeg puttede i fryseren – men det her lover godt.

Prima Donna er en af de mest populære oste i min omgangskreds. Jeg tror, det er den nøddeagtige og salte smag, som mange falder for. Der findes flere udgaver, og den ekstra salte version bliver lidt for meget til min smag (selvom salt nu ellers er dejligt), så jeg holder mig som regel til den normale udgave. Det er en fast ost, som ofte bruges til ostebord eller som snack, men du kan også bruge den til at lave pesto af. Jeg ynder at udskifte parmesanen i pesto-opskrifterne med andre faste oste, og udover Prima Donna har jeg også gode erfaringer med at bruge pecorino eller Herrgård. Eftersom Prima Donna er en ret salt ost, brugte jeg ikke salt i denne pesto:

– 70 g fintrevet Prima Donna
– 60 g pinjekerner, ristes kort på en pande
– en håndfuld frisk basilikum
– 2 fed hvidløg, pressede
– 1½ dl olivenolie
– saften fra en lime

Alle ingredienserne blendes til en lind masse. Snit derefter så meget spidskål, som to personer kan spise, kram kålen godt (så den bliver blød og lettere kan optage pestoen) og ælt to spsk Prima Donna-pesto ind i kålen. Hæld resten af pestoen på små bøtter, som du putter i fryseren – så har du altid pesto på lager.6 thoughts on “Oksebøf med feta, spidskål med Prima Donna-pesto”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *