Ølfestival 2015

ølfestival 2015For et par uger siden var jeg til Ølfestival 2015 i København. Igen i år deltog jeg sammen med gemalen og et vennepar, og ligesom sidste år var det en rigtig hyggelig og interessant oplevelse.

Ølfestival 2015 bød på et bredt udvalg af danske og udenlandske bryggerier (især mikrobryggerier), som havde medbragt en flot vifte af spændende øl. Smagsprøver blev købt med poletter, og så var det bare om at trisse rundt til de enkelte ølboder og prøve sig frem. Da vi havde ret forskellig smag i vores lille firkløver, gav det anledning til at prøve mange forskellige øl, for vi delte en række af smagsprøverne. Det kan jeg i øvrigt godt anbefale, for mange af øllene er ret stærke, så med mindre du kan tåle meget alkohol, så bliver man hurtigt fuld behageligt overrislet.

Jeg har desværre ikke skrevet alle de øl ned, vi prøvede, men jeg vil prøve at finde frem til nogle af dem senere på året. Vi besøgte selvfølgelig både Hornbeer og Syndikatet, som har en bred vifte af dejlige øl, og smagte jeg også en interessant øl fra Kølster – Mørke nætter – hvilket har givet mig lyst til at prøve flere af Kølster øllene. Vi var også forbi Amager Bryghus, hvis øl jeg ikke tidligere har prøvet, men her blev jeg også behageligt overrasket, og især deres Lust øl skal jeg have fingre i på et tidspunkt.

hotter, hotdogUden mad og drikke duer helten ikke, og der var heldigvis også et par enkelte madboder til arrangementet, så man kunne gøre et hæderligt forsøg på at holde alkoholen i skak. Vi hapsede en enkelt hotter, hvor man kunne vælge mellem en lang række toppings – blandt andet syltede jordskokker og rødbedetern! Meget funky – og lækkert.

Du kan se flere billeder fra Ølfestival 2015 i mit lille billedgalleri herunder.6 thoughts on “Ølfestival 2015”

 • Godt at se du havde en god tur. Amager bør du virkelig holde øje med. De er bedst til de humlede typer, men er nu heller ikke helt dårlige til de mørke stouts og portere.

  Desuden tror jeg også at Nørrebro kommer tilbage på spillebrættet med de andre gode mikrobryggerier 🙂

  • Jeg regner helt sikkert med at prøve flere af deres øl… skal bare lige finde ud af, hvor de sælges, men mon ikke den lokale ølpusher har en række af deres øl 🙂

 • Det lyder til at have været en hyggelig ølfestival.. Jeg ville nu også gerne ha’ været forbi, men der var desværre hverken tid eller penge.

  Som Kasper også skriver, så skal du virkelig drikke noget humlet øl fra Amager Bryghus. Især Todd the Axe Man er noget af det bedste IPA jeg nogensinde har smagt – det er virkelig godt!

  • Mja… jeg er bare for, at det lige præcis er det meget humlede øl, jeg ikke bryder mig om. Troede først, det var de bitre øl, men nu smagte jeg flere halvbitre øl på festivalen, og det generede mig ikke. Men jeg giver tippet ang. Todd the Axe Man videre til gemalen – han er nemlig ret pjattet med IPA’er 🙂

 • Åh så spændende – der er kommet så mange øltyper, som er værd at prøve. Minder mig om, da jeg for nogle år siden var til noget lignende på Skovlyst, et mimikrobryggeri i Hareskoven 🙂

  • Det er der nemlig – og der bliver ved med at komme mange nye til. Ret spændende at prøve de forskellige 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *