laksemousse, rugblinis, blinis, forret, laks, creme fraiche, smør, husblas, lakserogn, hvedemel, æg, bagepulver, rugmel, dild, dildolieJeg håber, du har haft en dejlig nytårsaften. Vi fejrede årets sidste dag sammen med en lang række venner, og jeg havde snuppet opgaven med at lave nytårsforret til hele selskabet. Det blev til denne lille servering, som bestod af laksemousse, rugblinis og dildolie – toppet med lidt lakserogn. Denne nytårsforret kræver ikke så meget tid i køkkenet, da laksemoussen er ret simpel at lave og kan tilberedes dagen før, mens de små blinis kan steges et par timer før. Dildolien kan laves samme dag eller dagen før. Vi var 17 voksne og 6 børn, så jeg lavede 1½ portion laksemousse (men kunne nok godt have nøjedes med 1) og 2 portioner rugblinis (jeg udelod dog estragonen) til denne nytårsforret. Til dildolien brugte jeg 2 bundter frisk dild og 1 dl mild olivenolie.

Hvad vil det nye år byde på?
Det er jo altid et godt spørgsmål. Jeg er typen, der altid laver nytårsforsætter (og som regel også holder dem ;)). Jeg er endnu ikke 100% afklaret med, hvilke jeg skal lave på madfronten – bortset fra ét: Jeg har sat mig for at lære mere om italiensk vin! Hvem siger, at nytårsforsætter skal være kedelige? Jeg fortsætter med at lave benspænd, og benspændet for januar måned blogger jeg om i morgen. Jeg kan røbe, at det bliver spicy!

Hvad med dig? Har du et eller flere nytårsforsætter? Og hvad er det i så fald?