Nytårsforret – laksemousse med dildolie

laksemousse, rugblinis, blinis, forret, laks, creme fraiche, smør, husblas, lakserogn, hvedemel, æg, bagepulver, rugmel, dild, dildolieJeg håber, du har haft en dejlig nytårsaften. Vi fejrede årets sidste dag sammen med en lang række venner, og jeg havde snuppet opgaven med at lave nytårsforret til hele selskabet. Det blev til denne lille servering, som bestod af laksemousse, rugblinis og dildolie – toppet med lidt lakserogn. Denne nytårsforret kræver ikke så meget tid i køkkenet, da laksemoussen er ret simpel at lave og kan tilberedes dagen før, mens de små blinis kan steges et par timer før. Dildolien kan laves samme dag eller dagen før. Vi var 17 voksne og 6 børn, så jeg lavede 1½ portion laksemousse (men kunne nok godt have nøjedes med 1) og 2 portioner rugblinis (jeg udelod dog estragonen) til denne nytårsforret. Til dildolien brugte jeg 2 bundter frisk dild og 1 dl mild olivenolie.

Hvad vil det nye år byde på?
Det er jo altid et godt spørgsmål. Jeg er typen, der altid laver nytårsforsætter (og som regel også holder dem ;)). Jeg er endnu ikke 100% afklaret med, hvilke jeg skal lave på madfronten – bortset fra ét: Jeg har sat mig for at lære mere om italiensk vin! Hvem siger, at nytårsforsætter skal være kedelige? Jeg fortsætter med at lave benspænd, og benspændet for januar måned blogger jeg om i morgen. Jeg kan røbe, at det bliver spicy!

Hvad med dig? Har du et eller flere nytårsforsætter? Og hvad er det i så fald?

14 thoughts on “Nytårsforret – laksemousse med dildolie

 1. Pingback: Laksemousse - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

 2. 2015 er nok det år hvor jeg har flest ønsker for, og størst ambitioner om.
  Både for bloggen, men også for livet offline.

  Det første kan jeg allerede vinge af, da det drejede sig om bloggens lay-out, der er jeg næsten i mål.

  Men det største mål er at få landet et job, og ikke få sætningen: “Vi har valgt en med mere erfaring”, og gerne inden at mine dagpenge løber ud her en gang i foråret.

  • Fedt at du er så tæt på at nå første mål! Og jeg kan godt forstå det med job – jeg krydser fingre for, at det lykkes!

   • Jeg mangler “kun” at opdatere om-siden og få taget et nyt billede til headeren, resten faldt på plads her 1. januar 2015 før kl. 12 😀

    Jeg er allerede gået ind i jobkampen, nåede at grine af et opslag lagt op 22. december (så det faktisk ikke den 23. da jeg browsede..) og med svarfrist + jobsamtale i morgen 2. januar.
    Nå ja, og ønskelisten til kandidaten er ikke kort, for det halve år ansættelsen drejer sig om – gætter på at den er internt besat.
    Men jeg grinede og fik styrke til at kaste mig over stakken af steder der skal have en uopfordret ansøgning.

 3. Jeg vil fortsætte det fra sidste år; gøre mere af det der gør mig glad, det er især at lege i det søde køkken, støbe chokolade og lave bolcher. Men også noget mere hobby betonet.
  Og så skal jeg igang med mere motion. Det har haltet efter sygdomsopblussen, men jeg må se at få kroppen listet igang igen. Så det bliver ikke noget vildt, det handler egentligt om at få sat barren lavt nok, så jeg ikke snubler over den…

  Tak for god inspiration og godt nytår
  Anne-Marie

 4. Mmm, det ser og lyder lækkert.
  Vild med det er så enkelt, og man kan se, hvad det hele er.

  Hav et rigtig godt nytår og må de italienske vine give dig nogle gode oplevelser 😉

  • Tusind tak!
   Ja, jeg glæder mig også til de italienske vine – så må vi se, om ikke også jeg finder på nogle retter, der matcher 😉

 5. Godt nytår, søde Piske. Glæder mig til at følge med i 2015 (for selvom jeg ikke selv er så aktiv, så lurer jeg altså stadig<3) Håber I kom godt ind i det nye år med god mad, kærlighed og glæde.

 6. Godt nytår!

  Tihi – der står dildo 😀 Ej, sorry – jeg ved ikke om det er sygdom eller 2. dags sygdom!

  I det nye år vil jeg meget gerne tabe lidt af de lidt for mange kilo og så SKAL jeg også, som Sasha ovenfor, have et arbejde! Min barsel sluttede her den 22. december, så nu skal det være! Udover Felix’ ankomst i starten af 2014 har det været rimelig meget et skodår, så jeg satser på at 2015 kun kan blive bedre!

 7. Pingback: Lam med rodfrugter og spidskål - Piskeriset på eventyrPiskeriset på eventyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *