Nudler med karry og abrikoser

nudler, karry, abrikoser, asiatisk, vegetar, ægnudler, karry, zittauerløg, tørrede abrikoser, madlavningsflødeJeg faldt over en opskrift i gemmerne i går, som jeg havde glemt alt om, men som helt bestemt skulle afprøves i dag. Den kommer fra Arlas hjemmeside og stammer oprindeligt fra en af Karolines Køkken-kogebøgerne.

Nudler med karry og abrikoser
4 personer

320 g tørrede ægnudler
2¼ liter vand
2¼ tsk groft salt

¾ spsk smør & olie
1 spsk madraskarry
6 zittauerløg i tynde både (ca. 400 g)
200 g tørrede abrikoser i strimler
¼ liter madlavningsfløde 18%
1 tsk groft salt

Kan serveres sammen med kyllingelår – beregn i så fald 6-8 stykker og steg dem ved 200 grader i 45 minutter.

Kom nudlerne i en gryde med kogende vand tilsat salt. Efter 1-2 min. under omrøring er nudlerne “løst op” og møre uden at være bløde. Tag 2½ dl kogevand fra og hæld nudlerne i en sigte.

Lad imens smør- & rapsolien blive varm i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at brune. Tilsæt karry og lad det bruse af. Svits løgene i ca. 3 min. Tilsæt abrikoser og svits i yderligere ca. 1 min. Rør de 2½ dl kogevand, fløde og salt i. Bring saucen til kogepunktet under omrøring og smag til. Tag panden af varmen, kom nudlerne i saucen og vend godt rundt. Hæld retten i en varm skål og server den straks sammen med stegte kyllingelår.

Note: Jeg lavede halv portion af ovenstående, da vi kun er to personer, og så brugte jeg hvide løg i stedet for zittauerløg. Det er en superlet og hurtig ret – det er kun kyllingelårene, der tager tid, og de passer jo sig selv i ovnen. Retten var meget delikat – abrikoserne gjorde den sød, og fløden gjorde den blød (!), og det var i det hele taget kræs for ganen. For at have samvittigheden i orden lagde jeg en bund af strimlet romainesalat på tallerknerne inden serveringen. Retten kan også fint bruges af vegetarer, da kyllingelårene jo steges ved siden af.

nudler, karry, abrikoser, asiatisk, vegetar, ægnudler, karry, zittauerløg, tørrede abrikoser, madlavningsflødeResten af aftenen står på fælles oprydning i køkkenet, og så har jeg en aftale med et syprojekt. Gad vide, om ikke jeg skal se et par afsnit af tv-serien Bottom imens…

8 thoughts on “Nudler med karry og abrikoser

  1. NYBH – jo, det bliver sødt, men ikke sådan dessert-agtigt sødt. Måske mere a la mangochutney? Jeg synes ikke, det blev for meget, og så passede den godt sammen med karryen 🙂

  2. Nam-nam, hvor lyder det godt! Jeg har også fundet lækre retter hos Arlas, det er en fin service de har på nettet. Husbond laver en fyldt mørbrad, hvor der blandt andet også er udskårne abrikoser i – den er meget lækker.

    Ha' en dejlig dag 🙂

  3. Madame – taktak! Mørbrad med abrikoser – det lyder nu også ret godt! Jeg har også fundet en del gode opskrifter på deres hjemmeside. Men jeg har stadig ikke tilgivet dem for deres 'Mini piger' for nogle år siden… 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *